Bekijk volle/desktop versie : @@@ waarom @@@



17-03-2007, 16:44
@@@ waarom @@@

--------------------------------------------------------------------------------

Waarom moeten we doe’a doen

Waar wij ook zijn, Allah zal ons altijd zien. Hij zal ons ook altijd beschermen. Je moet wel zelf veel aan Allah denken; door veel doe’a te zeggen, te bidden enzo voort. Vraag Allah om beschreming. Goede moslimkinderen vragen Allah altijd om bescherming door Aoedzoe billaahi minasj-sjaytaanir radjiem te zeggen.

Voor je gaat slapen, als je wakker wordt, als je woedoe neemt, als je gaat bidden, als je verdriet hebt, als je blij bent, bij het leren, bij het spelen, als we allah’s schepping zien, als we elkaar groeten, doen we een doe’a.

Dan houdt Allah van je en beschermt Allah je.




Waarom zeg je bismillah voordat je gaat eten?

Sjaytaam is niet net als engelen, die geen eten nodig hebben. Als we geen bismillah zeggen, als we beginnen met eten, kan sjaytaan met ons mee eten.

Onze profeet zei dat we doe’a moeten zeggen voor en na het eten. Als we dat vergeten zijn dan zeggen we:
Bismillahi wal awwaloehoe wal achiroehoe:
In de naam van Allah, van het begin tot het einde.

Het is goed om te zitten terwijl je eet. Eten met rechterhand. Je mag geen eten op je bord achterlaten, omdat dat door sjaytaan gegeten zal worden.



als ik verder moet gaan laat me weten

18-03-2007, 19:40


Mogen we zeggen dat het eten niet lekker is?

Voedsel wat we eten is allemaal rizq: levensonderhoud van Allah. Het eten wat klaar gemaakt is kan gezond zijn, maar je vindt de smaak misschien niet lekker. Het kan ook dat je het ene heel lekker vindt en het andere niet. Onze profeet heeft ons verboden om te zeggen dat eten vies is. Als we het niet lekker vinden, kunnen we het gewoon laten staan. Degene die het eten gekookt heeft, zal het ook niet leuk vinden, als je zegt dat het niet lekker is.

18-03-2007, 19:40
Mogen we blazen over eten?

We mogen niet eten en drinken wat nog heet is. Beter laat je het eerst wat afkoelen. Als je het toch doet, zal dit eten slecht zijn voor je hart en maag en voor de vertering ervan in je darmen. Mensen willen snel eten, maar ze weten niet dat het gevaarlijk voor ze is.

De profeet heeft gezegd dat we niet over drinken en eten mogen blazen, zo dat de lucht die uit je mond komt, die ziektekiemen bevat, niet in het drinken en eten zal komen.