Bekijk volle/desktop versie : "Israël is bezettingsmacht in Palestijnse gebieden"



12-03-2007, 20:14
Volgens VN-rapporteur voor de Palestijnen John Dugard treedt Israel in de Palestijnse gebieden op als bezettingsmacht. In zijn verslag voor de vandaag begonnen vierde zitting van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties in Genève luidt het: "Tegelijkertijd zijn er elementen van een bezetting, die vormen van kolonialisme en apartheid aantonen, en die in tegenspraak zijn met het internationaal recht". Het rapport zal in de loop van de tot eind maart durende conferentie van de VN-Mensenrechtenraad besproken worden.

Gevolgen
Dugard vraagt zich af welke wettelijke consequenties de Israëlische regering heeft voor een dergelijk optreden. "Er wordt voorgesteld dat deze kwestie om redenen van competentie aan het Internationaal Strafhof wordt voorgelegd voor een verdere beoordeling", meende de rapporteur. De Palestijnse gebieden zijn de enige regio van een ontwikkelingsland die het recht op zelfbestemming geweigerd werd.

Mensenrechten
"De duidelijke mislukking van de Westerse landen om een eind te maken aan deze situatie, stelt langzaam hun besluiteloosheid wat de mensenrechten betreft in vraag", schreef Dugard. De sinds ongeveer een jaar werkzame Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties had zich reeds verschillende keren over de situatie in het Midden-Oosten gebogen. Ook voor de lopende zitting ligt weer een plechtige verklaring over de houding van Israël klaar. Daarin wordt voorgesteld dat de waarneming van de situatie tot het eind van een Israëlische bezetting wordt voortgezet..

http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_403334.html?wt.bron=homeArt8

12-03-2007, 20:40


néé, niet te gelóven.....!!! Eindelijk iets over de palestijnen en israelieten ruzie...vertel, vertel.....wie is er begonnen?

én, hoe lang hebben ze al ruzie?

13-03-2007, 09:12
dit hebben ze al eerder geprobeerd hoor.
maar toen kwamen de joden weer in hun zogenaamde slachtoffer rol, en hebben ze een opgeblazen bus in een vliegtuig op laten sturen en die voor het internationale gerechtshof in den haag gedumpt.
alleen om zo zielig te lijken en hier onder uit te komen. zieligerds....

maar zelf moorden ze mensen uit massaal... tuurlijk zul je opgeblazen worden als je mensen hun land bezet en gaat uitmoorden

13-03-2007, 09:54

Citaat door Dezelfde:
néé, niet te gelóven.....!!! Eindelijk iets over de palestijnen en israelieten ruzie...vertel, vertel.....wie is er begonnen?

én, hoe lang hebben ze al ruzie?

weet je dat niet...lees het nogmaals in de hoop dat je het deze keer wel begrijpt..