Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : rokenPagina's : [1] 2 3 4

freemale
18-07-2002, 20:22


Waarom kunnen mannen wel in het openbaar roken en de vrouwen niet? Of op bezoek, bruiloften enz.. Ze moeten meestal stiekem op het toilet of in de keuken roken. Ok, laten we het niet hebben over het feit dat zowel man als vrouw niet mogen roken. Dat is algemeen bekend..

sahira
18-07-2002, 20:26
Origineel gepost door freemale Waarom kunnen mannen wel in het openbaar roken en de vrouwen niet? Of op bezoek, bruiloften enz.. Ze moeten meestal stiekem op het toilet of in de keuken roken. Ok, laten we het niet hebben over het feit dat zowel man als vrouw niet mogen roken. Dat is algemeen bekend.. Salaam freemale....ik moet bekennen....ik rook....ik ben nog niet zo dapper om er mee te stoppen....en soms rook ik in openbare ruimtes..thuis rook ik niet wanneer mensen het niet op prijs stellen, ik hou wel rekening met anderen wanneer het gaat om mijn rook gedrag, was trouwens van plan om binnen kort te stoppen...het is slecht en haraam....ik weet het.....daarbij geef ik het slechte voorbeeld aan mijn kinderen...hoe weinig ik ook rook..... beslama......Sahira.....die niet vrolijk wordt van deze topic.. :(

freemale
18-07-2002, 20:35
Sahira, hopelijk kun je stoppen... Ik weet dat roken slecht is en je aan je omgeving moet aanpassen. Maar de vrouw moet het vaak verbergen en de man niet...

sahira
18-07-2002, 20:43
Origineel gepost door freemale Sahira, hopelijk kun je stoppen... Ik weet dat roken slecht is en je aan je omgeving moet aanpassen. Maar de vrouw moet het vaak verbergen en de man niet... Insha Allah.....ik heb tijdens de zwangerschappen en de ramadan geen moeite.....toch blijft het me trekken, en uit gewoonte en soms verveling rook ik..... In onze molukse cultuur was het ook niet gepast om als meisje/vrouw te roken of alcohol te drinken..(molukkers zijn over het algemeen christen)...het gaat niet om het roken denk ik....het gaat erom dat de vrouw zich openbaart...zich begeeft op het terrein van de man... beslama..... :zwaai:

iwan
21-07-2002, 16:51


geen zelfrespect en voor je ouders en voor het geloof dat je rookt. schandalig dat een marokkaanse meisje rookt

marocainroosje
21-07-2002, 17:07
Waarom 't een schande is als een meisje rookt is, omdat het niet bij onze cultuur past en eigenlijk is dat geen schande, want zoals je al zei het is voor beiden verboden volgens die islam maar het past gewoon niet bij onze cultuur. :eek: ;)

hij
21-07-2002, 17:34
roken is slecht voor beide sexen maar een van de redenen waarom het niet past bij een vrouw is omdat er van hen 'netheid' verwacht wordt, het is een soort van zelfgecreëerde(?) ideaalbeeld van de vrouw, waar het niet hoort dat de vrouw vuile nagels heeft en een windje laat en in het open begint te spuwen (en dus ook rookt)enz... het hoort eerder bij de man omdat deze van nature een beetje agressief is (terwijl de vrouw van nature teder en zacht) :zwaai:

Kamilia16
21-07-2002, 17:38
Nou hij je hebt gelijk maar toch is het niet netjes dat een vrouw rookt want het past gewoon niet een vrouw met een hoofddoek die rokkt zie je het al staan! liefs kamilia

hij
21-07-2002, 23:12
Origineel gepost door Kamilia16 Nou hij je hebt gelijk maar toch is het niet netjes dat een vrouw rookt want het past gewoon niet een vrouw met een hoofddoek die rokkt zie je het al staan! liefs kamilia inderdaad :hoedaf:

nadia523
22-07-2002, 12:43
roken is trouwens niet Haram, maar makroe

freemale
22-07-2002, 13:22
Origineel gepost door Kamilia16 Nou hij je hebt gelijk maar toch is het niet netjes dat een vrouw rookt want het past gewoon niet een vrouw met een hoofddoek die rokkt zie je het al staan! liefs kamilia waarom past dat niet? Dat beeld is door de mannen gecreëerd. En waarom staat het bij een vrouw met een hoofddoek niet? Is zij beter dan een vrouw zonder hoofddoek?

freemale
22-07-2002, 13:27
Origineel gepost door marocainroosje Waarom 't een schande is als een meisje rookt is, omdat het niet bij onze cultuur past en eigenlijk is dat geen schande, want zoals je al zei het is voor beiden verboden volgens die islam maar het past gewoon niet bij onze cultuur. :eek: ;) Past niet... het is een onderdrukking! Omdat je een vrouw bent mag het niet? De mannen WILLEN niet dat vrouwen roken, alleen voor de omgeving!

hij
22-07-2002, 14:06


Origineel gepost door freemale En waarom staat het bij een vrouw met een hoofddoek niet? Is zij beter dan een vrouw zonder hoofddoek? uiterlijk gezien is een hoofddoekige wel 'beter' dan een niet hoofddoekige, innerlijk weet ik niet (dus beoordeling naar intentie toe, hier kan het het omgekeerde geval zijn))

Sahbi
23-07-2002, 14:54
Hee freemale waarom stiekem roken!? Steek m lekker op en geniet ervan...je bent toch vrij daarin of niet? Waarom een man wel z´n gang kan gaan is omdat ie zich niet drukt maakt of het wel geaccepteerd is, die stresst daar niet over waarom zou jij dan wel stressen, omdat je bang bent dat ze je niet meer mogen of een bepaalde beeld van je krijgen....hee jammer voor hun dan. Dan zijn ze ook niet waardig om bij je in de buurt te zijn, je moet iemand nemen zoals die is. Groet

Najib26
23-07-2002, 19:36
Origineel gepost door nadia523 roken is trouwens niet Haram, maar makroe roken is wel haram, zowel voor mannen als vrouwen. Vrouwen beschadigen behalve zichzelf ook het kind ermee. Er zijn zat vrouwen die niet kunnen stoppen tijdens de zwangerschap.


Pagina's : [1] 2 3 4