Bekijk volle/desktop versie : Ahl al Sunnah & Ahl al Shi3a



25-03-2007, 10:18
in de koran staat ook dat alle vrouwen van de profeet tot ahl il bayt behoren (dus ook Aiicha

25-03-2007, 12:17



Citaat door maffia_arif_boy:
srry hoor, wat is wali van allah swt?

en verder hoef ik nix te weten, ben niet van plan om me te plaatsen in een groep. ik zelf denk niet dat de sjieten de ware geloof hebben, maar ik ben er niet om te oordelen want dat doet alleen Allah!

ik volg de quraan en de soennah, el hamdoelilah.
en volg dus gewoon de islam en ben moslim, meer niet!
en heb zeker respect voor alle broeders en zusters tot welke groepering ze ook horen, dus ook al plaats jij je zelf tot een groepering ik zal jullie tog altijd beschouwen als broeders en zusters.
en de waarheid zal wel naar boven komen op de dag des oordeels of als je dood gaat.

salammoe3alaikoem.



salaam oe alaikoem

ik begrijp niet dta jij de sjieten als broeders en zusters ziet a3oedoebillah.ze zijn respectloos tegenover de vrouw van ons geliefde profeet saw ayscha alsof ze een straatmeisje is.ze beschuldigen haar van zina terwijl Allah swt haar onschuld duidelijk in de koran heeft bewezen.Ze verafschuwen grote mannen zoals abu bakr,omar en othman.ik zeg tegen de sjieten la3natoe Allahi 3alaikoem!!!jullie zijn ZEKER mijn broerders en zusters niet a3oedoebillah!

25-03-2007, 12:20

Citaat door AhleBayt:
geen antwoord?????



hij heeft bij zijn afscheidsbedevaart abu bakr het gebed laten leiden????is dat niemand kiezen?????de sjieten zorgen voor tweedracht en zijn een stelletje hersenloze mensen die zo erg hun best doen om hun contradictorische geloof te laten verspreiden en zeker onder de marokkanen die weinig kennis hebben over de ahlu sunnah.

25-03-2007, 12:24

Citaat door AhleBayt:
lieve broeder!
ik wil effe erbij halen dat jij volgens mij de juiste betekennis van het woord AHLAL BAYT bedoelt, want ahlal bayt wat sjia bedoelt is anders dan ahlal bayt wat sunnit bedoelt!!!
ahle bijt betekent eigelijk huisgenoot!!! hier hoor aisha ook bij!!
maar wat sjiieten met ahlalbijt bedoelen is ook bij een van hadiths in albukhari geschreven en zelfs door aisja zelf overgeleverd, waain dat hadiths duidelijk werd gemaakt dat met dat ahlebijt aisja niet bij hoort!!! en dat hadith kennen vele sunnit broeder/zusters ook en zelfs hun hebben het al vele malen geplaatst!!!(waarin muhammad s.a.w.s ali, zahra, hasan en hussain a.s onder de kleding bij brengt en zegt dat ze de ahlalbijt zijn en zelfs aisja hoorde er niet bij)!!!


en deze vraag:
Wie had onze profeet het Liefst!?????
sunniten zeggen omdat in vele plaatsen abu-bakr met profeet was en omdat door zijn anwezigheid naast muhammad vele malen waar over muhammad gesproken werd, werd abubakr ook genoemd en omdat aisja(dokhter van abu-bakr) de vrouw van profeet was, en omdat abu-bakr paar keer als gebeds-leider door profeet gekozen was, en omdat hij bij de vertrek van mekka naar medina bij muhammad was(zelfs in de grot waar ook een aya gekomen is), en omdat hij na de dood van profeet allereerste zich aangaf als kandidat voor khilafat(wat al van te voren bekend stond), noemen hem het meest geliefd door profeet s.a.w.s!!

er hem wordt bijna nooit met ali a.s vergeleken want anders is ali van alle opzichten beter (behalfe dat ali a.s jonger was en geen dochter aan muhammad had kunnen geven)!

er wordt niet gezegd waar in vele plaatsen waar abu-bakr was, was ali a.s ook!!
er wordt niet gezegd dat ali a.s ook de gebeds-leider was, er wordt niet gezegd als aisja de dokhter van abubakr was(een van de vrouwen van muhammad) was fatima het meeste geliefde bij muhammad en was met ali a.s met goedkeuring van muhammad (en gekozen bij allah), er word niet gezegd wanneer muhammad met abubakr van mekka vluchtten moest ali a.s in de bed van muhammad s.a.w.s liggen en zijn leven in 100% gevaar zetten!
er wordt niet gezegd als er in kuran een aya is waar de angst dat bij abu-bakr in dat grot verteld, zijn er ayas gekomen over de 3 dagen fasten van ali a.s en zijn gezin en ook dat hij in de muhamma'd's bed was gaan liggen!!!
en ook over zijn leiderschap bij qadir-khum bevestigt is!!!!!

maar over kennis en .... praten we bij volgende reacties broeder!! thanx


er werd ooit een vraag gesteld aan ons profeet van wie hij het meest houdt,hij antwoorde Ayscha en daarna vroeg die man van wie hou je het meest van bij de mannen en de profeet vzmh zei ABOEHA aldus abubakre asidiq ra!!

verder hield de profeet vzmh zo erg veel van zijn vrouw(Allah swt gaf een teken voor hem dat hij met haar moest huwen)hoe kan deze vrouw dan slecht zijn???a3oedoebillah.hoe kan de profeet met een slechte vrouw huwen.vanwaar komt de vers"de goede voor de goede",de slechte voor de slecht"?????

ayscha heeft veel met ons geliefde profeet saw geleefd,van jongs af aan.ze had een uistekende geheugen enorm slim,gemotiveerd en vandaar dat ze zoveel overleveringen heeft over de profeet saw!!!

25-03-2007, 12:30



Citaat door AhleBayt:
1: dus je gelooft alleen niet dat ze zondes maakten maar wel fouten!!!het is soms hetzelfde! want bijv. aisja s.a(wie jij heel erg op drukt en probeert met misbruiken van haar naam sjiieten zwart maken en verkeerd beeld van hun aan onze sunnit broeder/zusters te geven) heeft een fout gemaakt door beinvloed te worden(door haar minderwetendheid) door talha en zubair en paar anderen en heeft oorlog(jamal) tegen de moslemin khalif(ali a.s) gevoerd!!!! het was een fout maar een heel grote zonde want had deze rezultaten:
1: verdeling van moslemin(voor of tegen haar)!
2: eerste groep van moslemin die (met gebruik van de naam van muhammad en uthman) tegen een moslim-leider in opstanding ging.
3: twijfel in hart van heel veel moslems die niet echt wisten wie gelijk had!
4: verliezen van leven van veel moslims in dat oorlog!
5: disrespect tegen de moslims khalif(zo begon weer een prosses en werd ook door muawiyah gebruikt(gaf hem een heel grote kans om 1: van twijfel tussen de moslims(die hoorden dat ali a.s heeft tegen aisja vrouw van mohamad oorlog gevoerd). en 2: moslims die zagen ALS DE vrouw van muhammad tegen de moslims khalif in opstanding is gekomen en zelfs oorlog gevoerd kunnen(mogen) hun het ook doen!
dit was een fout en verkeerd begrijpen van de val van de kant van talha en zubair en paar anderen (die geld en macht wilden en konden aisja s.a best wel gebruiken) maar ook een heel grote zonde!! dus verschil tussen fout en zonde is niet groot! en heel moeilijk te onderscheiden!!!
[COLOR="Red"]6: er werd oorlog tussen moslims tegen elkaar gevoerd

maar nu dat jij gelooft(zoals je zelf al gezegd hebt en op je woord staat, heeft muhammad ook fouten gemaakt!! ZO, MAG IK WETEN WELKE FOUTEN HEEFT MUHAMMAD S.A.W.S DOOR ZIJN (VOLGENS JOU) ONVOLMAAKTHEID GEMAAKT?????????[/COLOR]

2: je zegt EERST over de kennis van ali a.s en abubakr r.a dat ABU-BAKR meer kennis had! en dan pas zeg je dat het niet belangerijk is wie meer kennis had!!! als het niet belangerijk is waarom zeg je abu-bakr meer kennis had!???? en het is voor jou en mensen die net als jou denken niet belangerijk maar voor sjiieten is een bewijs en bassis!! en daarop bassieren ze hun argumenten en redenen!!! want het is logisch om de gene die het meest kennis heeft voor de khilafa en immamat gekozen worden dan de gene die minder kennis heeft!!!!
maar hierover wil ik NIET ALLEEN JIJ horen maar ook andere moslims die wat weten en antwoord kunnen geven OF HUN OOK MET JOU EENS ZIJN DAT ABU-BAKR R.A MEER KENNIS DAN ALI A.S HAD????????!!!????

3:WAT betreft sex hebben van ali a.s in de dag van qadir khum is een uitweg en een domme beschuldiging van wahabbieten die willen wat in qadir khum gebeurt is anders verklaren!!!
ten eerste heeft ali a.s geen sex gehad met wie dan ook voor dat voorstelling en gekozen te worden als maula-momenin,
ten tweede zal muhammad hand van een jonub(najes, niet schoon) iemand in zijn hand nemen en in dat situatie hem aan alle anwezigen voor te stellen als maula en van iedereen BIJA vragen zodat iedereen(mannen en vrouwen0 hem hand gaven, vrouwen deden hun handen in een schaal vol met water en ali a.s) zo'n najes iemand kan aanraken wat in islam verboden is(je moet je eerst schoonmaken)!moge allah iedereen die de goede sahabies slecht en ontrecht beschuldigen of leiden of maken zwijgen!ameen
je zegt zelf dat het uit sahih hadiths komt, jah door jou sahih verklaard hadiths!! waarom geef je niet eens de bronnen die zelfs ahle sunna wal jama3a accepteren??????

4: over het woord RAFIDA! rafida betekent weigenaar inderdaad! maar er is geen ithna 3ashari sjia die zelfs een woord of letter van quran weigert of zelfs ooit over twijfelt!! en dat woord rafida is van de kant van vijanden van sjia aan hun gegeven omdat ze(sjiieten) niet akkord waren met de regelingen en fiqh van ahle sunna en de bid3a's die ontstaan waren en daarom werden ze weigenaars genoemd!!!en ze beschuldigen aisja niet voor zina! dat proberen mensen net als jou aan anderen laten geloven, om hun misleiden en verkeerd beeld over sjiieten geven!!!voor mij ben jij een duidelijke wahabiet maar ik noem je gewoon yunus! zelfs als je jood of ... bent, hou ik me aan de discussie regels en beleefdheid!!

5: over het feit dat respect moet 2 kanten hebben! niemand had jou ezel ... genoemd! noch rafida! probeer eens een keer respectful te discussieren en niet met ontrechte beschuldigingen dan zul je zien dat geen sjiiet zal je ooit minder dan een muslim behandelen! en over uthman!! hij was zelf verantwoordelijk voor zijn dood!! want het was rechtstreekse rezultaat van zijn daden!!! hij had van bijtolmal-moslemin voor zijn vrienden en familie gebruikt en goede posities aan zijn familie en de gene die met hem eens waren gegeven en niet aan gene die daarvoor meest beschikt waren!! en paar andere dingen!!!


6:en over verenigen van de moslemin! ik geloof zelfs als sjiieten zoals JIJ beweert aisja voor nix beschuldigen en zoals jij beweert sahaba respecteren, alsnog jij en jou soort is tegen de verenigen van moslemin!!!!dus aub probeer niet van de blinde verklaringen gebruik maken om moslims uit elkaar halen!!!



7: bij welke moslim groep hoor jij?????? niet weer je achter het woord(met)meerderheid te verstoppen!!!! gewoon durven antwoord geven!!!want dan pas kunnen we zeggen of je echt bij de groep dat je beweert hoort of je meningen als meningen van een groep of van een persoon beschouwt kunnen worden, en dat we de echte yunus kennen en dat we bronnen uit jou groep te halen!!! volgens mij deze vraag is heel moeilijk voor je om te beantwoorden want eindelijk moet je voor een groep kiezen die jij goed vindt en niet zomaar iets plaatsen en mensen misleiden!!!
shukran.
.

25-03-2007, 12:32

Citaat door OemAicha_Aliraq:

Je hebt gesproken, PUNT....zoals jij zegt ze COPIEREN EN PLAKKEN, die shia's ook MONAFIQIEN EN TE VEEL HOOGMOED



Domme reactie

en zeker voor iemand die Alle shia voor mounafiqeen beschuldigd
hoe weet je dat ?

25-03-2007, 12:33

Citaat door OemAicha_Aliraq:

Je hebt gesproken, PUNT....zoals jij zegt ze COPIEREN EN PLAKKEN, die shia's ook MONAFIQIEN EN TE VEEL HOOGMOED



enti eshaajfa nafsich ? lou sedik enti 3eraqiya cha ma galti hatha al kalaam
al sageeef

25-03-2007, 12:38

Citaat door Aroew:
er werd ooit een vraag gesteld aan ons profeet van wie hij het meest houdt,hij antwoorde Ayscha en daarna vroeg die man van wie hou je het meest van bij de mannen en de profeet vzmh zei ABOEHA aldus abubakre asidiq ra!!

verder hield de profeet vzmh zo erg veel van zijn vrouw(Allah swt gaf een teken voor hem dat hij met haar moest huwen)hoe kan deze vrouw dan slecht zijn???a3oedoebillah.hoe kan de profeet met een slechte vrouw huwen.vanwaar komt de vers"de goede voor de goede",de slechte voor de slecht"?????

ayscha heeft veel met ons geliefde profeet saw geleefd,van jongs af aan.ze had een uistekende geheugen enorm slim,gemotiveerd en vandaar dat ze zoveel overleveringen heeft over de profeet saw!!!


Leugenaar

Abu Bakr once came to the Prophet of Allah (PBUH&HF), and sought permission to enter. Before he went in, he heard Aisha's voice raised, saying to the Prophet (PBUH&HF): "By Allah! I surely know that Ali is dearer to you than me and my father", she repeated this twice or three times".

Musnad Ahmad Hanbal, v4, p275


Sahih Muslim Book 031, Number 5920:
Zaid b. Arqam: One day Allah's Messenger pbuh stood up to deliver sermon at a watering place known as Khumm situated between Mecca and Medina. He praised Allah, extolled Him and delivered the sermon and. exhorted (us) and said: Now to our purpose. O people, I am a human being. I am about to receive a messenger (the angel of death) from my Lord and I, in response to Allah's call, (would bid good-bye to you), but I am leaving among you two weighty things: the one being the Book of Allah in which there is right guidance and light, so hold fast to the Book of Allah and adhere to it. He exhorted (us) (to hold fast) to the Book of Allah and then said: The second are the members of my household I remind you by Allah to the members of my family (ahlulbait) , I remind you by Allah to the members of my family (ahlulbait) , I remind you by Allah to the members of my family (ahlulbait)

25-03-2007, 12:40

Citaat door 7amza:
enti eshaajfa nafsich ? lou sedik enti 3eraqiya cha ma galti hatha al kalaam
al sageeef



ente mneen 6ala3etilne 3ale sa3e

25-03-2007, 12:45

Citaat door Myno:
ente mneen 6ala3etilne 3ale sa3e



elmohem 6ala3et,

deshoof thola el shajateen
wa7ed ie kofar ellaag.. walalhi ma shaaif heechi agbiaa'

foukaha ako beenhoum 3eraaqieen

25-03-2007, 12:57

Citaat door 7amza:
elmohem 6ala3et,

deshoof thola el shajateen
wa7ed ie kofar ellaag.. walalhi ma shaaif heechi agbiaa'

foukaha ako beenhoum 3eraaqieen



eeh wallah kalamak sodog .... wallah mako 3aqilll...

akolak lategool … 5alaas eftehmna ... illy ebbalek ebbaly

25-03-2007, 12:58

Citaat door OemAicha_Aliraq:
Ga toch weg, jou reactie is gewoon stupid....beter eerst lezen dan reageren ik zei niet alle shia's





waarom ben ik een mounafiq ? leesh ?

25-03-2007, 13:01



Citaat door OemAicha_Aliraq:
praat niet onzin, ik ben irakeze soennia, elhamdoelillah geen shia, een trouwens elkalaam ma sageef enta sageef, en ena shaajfa nafsich elhamdoelillah, hasa enta shouf nafsak ouw el imaan



ik ben een irakeze moslim en wat is dat een irakeze soenia ?

25-03-2007, 13:01

Citaat door OemAicha_Aliraq:
praat niet onzin, ik ben irakeze soennia, elhamdoelillah geen shia, een trouwens elkalaam ma sageef enta sageef, en ena shaajfa nafsich elhamdoelillah, hasa enta shouf nafsak ouw el imaan



we leesh maken we zon groot verschil tussen sunna en shi3a

ow hissa jjaje hichi te7chin hay bdaal ma it-hadi2een

25-03-2007, 13:05

Citaat door OemAicha_Aliraq:
Omdat de shia's niet willen begrijpen er zijn zoveel bewijzen gegeven, en toch houden jullie het vol..soebhn'allah


bewijzen over wat ?

over wat heb je het ????? heb je deze topic wel gelezen

Pagina's : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 [46] 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272