Bekijk volle/desktop versie : Ahl al Sunnah & Ahl al Shi3a



16-04-2007, 16:49

Citaat door AhleBayt:
2:




Welke hadith van Aishah ra heb ik genegeerd?


Hou je sentimentele onzin voor je.

16-04-2007, 17:04



Citaat door AhleBayt:
zuster!!
ik raad je aan om eerst je beter te gaan verdiepen in wat je zelf gelooft!! en dat aandachtig te bestuderen en dan pas komen discussieren!!!
ik heb jou vragen gesteld die jij als een muslima(sunnit moslima) hoorde te weten maar je zei steeds dat je het niet wist en dat Allaho YA3LAM~~

OVER DAT Allah alles weet hebben wij geen twijfel!! maar dat moet niet ons tegen te houden om achter de waarheid en feiten te gaan!!
ik vroeg jou zelfs iets over de taqlid en dat wist je niet eens!!!
dus geef me gelijk om niet van iemand die niet eens weet wat taqlid is, verwachten om iets over de andere madhab te weten!!

weetje wat ik uit deze woorden van jou kan trekken is dat jij je hoger voelt dan mij asjeblieft waag het niet nog eens om mij zo aan te spreken nog beter reageer nooit meer op mijn woorden. dan pas komen discusseren ga een eind weg asjeblieft je doet nu alsof je alles weet
alleen allah swt weet wat ik nu voel en ik raad je aan om niks verder te schrijven want me woede begint te komen

me respect voor jou is helemaal verdwenen dat je dat effe weet

16-04-2007, 17:10

Citaat door Yunus:


Welke hadith van Aishah ra heb ik genegeerd?


Hou je sentimentele onzin voor je.




ten eerste: jij was niet de enige die dat bricht is op hem gericht!!!


ten tweede:
herrineer je de hadiths die door aisja overgeleverd zijn en zelfs in boek albukhari staan die je hebt verdraaid??
ik plaats er paar van:

1: de hadith waarin verteld wordt dat muhammad s.a.w.s heeft ali a.s en fatima a.s en hasa a.s en hosein a.s onder een kleding gebracht en hun als ahle bijt genoemd waarin aisja niet bij hoorde!!

2: hadith over het huis van problemen

3: de hadith waarin abubakr een dag bij de deur van muhammad s.a.w.s komt en klopt en aisja opent en waarin staat dat muhammad met het meeste geliefde voor zichzelf ali a.s bedoelde!!!en niet vader van aisja (abubakr r.a)

16-04-2007, 17:15

Citaat door Mocro_lady91:
weetje wat ik uit deze woorden van jou kan trekken is dat jij je hoger voelt dan mij asjeblieft waag het niet nog eens om mij zo aan te spreken nog beter reageer nooit meer op mijn woorden. dan pas komen discusseren ga een eind weg asjeblieft je doet nu alsof je alles weet
alleen allah swt weet wat ik nu voel en ik raad je aan om niks verder te schrijven want me woede begint te komen

me respect voor jou is helemaal verdwenen dat je dat effe weet



is goed zuster!!
en wat ik bij jou voelde vanaf het begin was, iemand die probeert scheinheilig te doen en zich als mazluma te laten lijken!!!en iemand die niet iets tegen wat ze wilt(gelooft) wilt horen!ik hoop dat ik ongelijk heb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
in het begin vroeg je elmor om niet op je reactie te gaan reageren en nu mij!!!
als jij moeite heeft om met mij te discussieren, dan vraag niet hier iets aan sjiieten en zegt niet iets over ze,want anders moet ik er antwoord op geven!!!shukran!! er zijn genoeg topics die je misschien gerespecteerd wordt hoe je wilt!! of je kan zelf ook een topic openen!!

en ik voel me nooit hoger dan iemand!!!!
ik zal zeggen dat iemand hoger dan mij is als hij sterkere iman heeft!!!en dat hebben velen!!

16-04-2007, 17:29



Citaat door AhleBayt:
ten eerste:
je vertaling van 3adl vind ik onjuist!!
3adl betekent rechtvaardigheid(van allah) en sharia is wat anders als je het zelf ook weet!!

tentweede:
alles wat we hier gezegd hebben, hebben we bronen en bewijzen en redelijke argumenten voor gegeven!!!


en over deze:

probeer niet misbruik van het woord wij te maken en je achter dat woord te verstoppen!!! [COLOR="Red"]je hebt tot nu toe niet gedurft om te zeggen bij welke groep je behoort!! en nu kom je met het woord wij!!!
iemand die profeet's ma3sumiyat in twijvel neemt en zegt abu bakr r.a meer kennis had dan ali a.s en iemand die als er een hadith door aisja overgeleverd is verklaart die als sahih en andere hadith van haar uit zelfde boek waardeloos vindt!!!
iemand die zegt dat die zomaar gelooft in alles wat in quran en volgens hem sahih verklaarde boeken(sahih bukhari en sahih muslim) staan en daarover hoeft die niet ondervraagt te worden en niet eens hoeft erover na te denken!! is geen wij!!!!!!
wat hier pijn doet is dat het feit dat:
1: ene groep wahabieten of nasibies of soms zelfs niet-muslims hier komen onzins plaatsen en zich achter woorden als meerderheid, wij en... verstoppen
2: groep ahle sunna(waljama3a) broeders en zusters die laten iedere munafiq of onwetend hun vertegenwoordigen zonder er tegen iets te zeggen alsof ze blind geloven en accepteren wat zulke mensen vertellen!!!!!het lijkt me begin van islam!!!!

het lijkt alsof moslemin nogsteeds in de tijd van onwetendheid leven en niet wakker willen worden en niet willen nadenken, onderzoeken, hun meningen geven!! en grootste oorzak van dit is omdat ze verteld zijn, als ze over hun geloof discussieren worden ze kafir!!!!
ik zou me schamen als ik bij een geloof hoor dat ik niet me mening mag geven en niet mag twijvelen en niet achter de vragen mag gaan en niet mag discussieren!!!

ik geloof dat islam het beste logica, vertelling wijze, redenatie heeft en geen een geloof, boek, logica en... kan tegen islams(allah's) logica staan!! en nu heb ik moslims die zeggen discussier niet!! vraag niet!!! stop met discusieren!!! geloof het maar hoe het je verteld is!!!!!!

hoe lang moeten we islam verkeerd begrijpen!! hoelang moeten we door weinig kennis te hebben onze vijanden laten voor ons praten en ons ontrecht(in hun eigen voordeel({nifaq}te vertegenwoordigen!!!!????????


zijn er geen groepering in ahle sunna!!!????????
zijn er geen meningsverschillen in ahle sunna moslims????
horen wahabiten en nasibis bij de door ahle sunna geleerden verklaarde ahle sunna van muhammad s.a.w.s??????????

horen de mensen die zeggen wij moeten de graf van muhammad s.a.w.s (omdat er nog 1000 anderen daar begraven zijn)vernietigen en met grond gelijk maken en alleen in allah geloven, ook bij alhe sunna(waljama3a)???

horen de mensen die zeggen bij sommige ayas van quran was muhammad s.a.w.s niet goed wakker(slaperig) en heeft satan als jibriel verzien en daardoor verkeerde aya geopenbaard heeft, ook bij ahle sunna(waljama3a)???

horen de mensen die geloven dat iedereen is door Allah majbur(verplicht en gewongen) voor alles wat die doet, OOK BIJ ahle sunna(waljama3a)????

waarom laten we de mensen die niet een durven te zeggen waar ze bij horen, of mensen die willen bij geen een groep te horen, laten ons vertegenwoordigen????????

zijn er ook wakkere sunniten op deze site die antowoord hierop willen geven??????????????????[/COLOR]


er stonden meerdere dingen in dat reactie, vriend!!!

16-04-2007, 17:55
maroc lady, geeft niks meid trek je er niks van aan. hij heeft mij ook wel eens eerder scheinheilige genoemd. dus je bent niet de eerste en ook niet de enige. hij zag mij ook als iemand die praat terwijl ik niks weet. geef 'm gewoon gelijk, dan wordt ie meteen blij en laat ie je met rust de beste methode om van zijn agressieve reacties af te komen

16-04-2007, 18:05
agressief zijn ze zeker maar je hebt gelijk ahl bayt je weet echt alles zelfs dat ik schijnheilg ben nu heb je je gelijk gekregen nu blij
ik ga koken om me vasten te verbreken straks

Ma3 salaam

16-04-2007, 19:39

Citaat door Yunus:
[b]

shia basis

1. Tawheed (eenheid van Allah)
2. Nabuwwah (profeetschap)
3. Ma’ad (Qiyama)
4. Adl (shariah)
5. Imamah (een bedacht concept)
Teneerste a Jahoed, Imamaat is bij ieder Geloof alleen bij ongelovige is het niet!! Zelfs zonder Imamaat bestaat een dien niet is zelf vervolgd door een Imam! Ga plaats om je zelf dom te verklaren een juiste boekje te lezen. Een schip zonder kapitain dat is een logica van sunni en zeker van wahabiten. Als een Imam een bedachte is waarom noemde Abu Hanifa zich een Imam? Waarom wordt er in koran Imam genoemd en mooiste BENOEMD en niet door stelletje hebzuchtige hypocrieten die zich zelf khalief kozen! Dus voor de volgende keer volg een man wijsheid en eigenschappen van een Imam heeft en niet iemand die zich Khaliefaat noemt wat compleet niet was en niet kon regeren.



Citaat:
Nergens in de Koran staat er iets over de 12 imams van jullie of jullie 12 imamensysteem.
Meneer mongooltje misschien dat jou voorouders niet weten wat een Imam is! In koran komt zovaak Imam voort dat je na 2 keer lezen het kan onthouden. Maar wat versta je onder een Imam? Nergens in koran staat over jou 3 zogenaamde geleide khaliefen die de boel hadden verziekt.
Wat betekent een Imam, Amir en een Khalief. Ik wil het niet in een ander topic lezen of je het beantwoord hebt, maar nu direct wat betekent deze 3 woorden?


Citaat:
Ik zie geen imama en volgens jullie imam baqir, wie niet in immamah gelooft, is een mushrik. Ga ons aub niet flashen, ik zeg recht in je gezicht, keer terug naar de Kitaab en Sunnah, met smileys komen we niet ver, feiten zijn dat
Zeg ik tog dat je een mongool en onwetend bent! Profeet Mohammed saws zei zelf wie de Imam van zijn tijd niet kent sterf als onwetend zoals jou voor en voor ouders en uiteindelijk jijzelf. Tuurlijk is die gene een mushrik. Diegene die niet Imamaat accpeteren zijn nakomelingen van kafirs zoals Abbasiden die ze gevochten hebben. Jou voorouders hebben die sytsteem tegengehouden om hun pad voort te zetten! Yazid regeerde, en etc en etc allemaal vijanden van Ahle Bayt en leerde jou voorouders stelletje onwetend mensen dat Imamaat niet bestaan dat allemaal leugens zijn en Imam Hossain Kafir was om tegen de Khalief te vechten. Kom aub volgende keer met iets orgineels dat jou bullshit je laat mensen hier slapen. sirieus.


Citaat:
volgens jullie

onze khalifen mujrimin waren,
onze moeders jahilin waren
Jullie khaliefen waren ongehoorzaam tegen rasullah, konden niet regeren, hadden weinig kennis om khalief te zijn de eigenschappen hadden zijn niet. zij speelden met Islam omdat zij de harten van de umma niet koden zien en weten. Ik kan zo door gaan zoals Osman. Hij leefde miljarder terwijl de umma klachten over hem had. Dankzij Omar en Osman konden die Muawyah en Yazid tegen Imam Ali as en Imam Hossain as vechten.



Citaat:
feiten zijn dat wij allen volgens jullie "nasibis" zijn.
Praat man tegen man, lees de topic en kom tot een conclusie, abu abdullah jullie imam die alles in de hemelen en de aarde kent, etc.

Waar zijn die beloofde antwoorden? Praat niet met verschillende gezichten.
Shjiisme heeft ander belang dat shjiieten. Deze twee zijn totaal anders! Zogenaamd ieder soenniet schijnheilig is en masum is! De meerderheid zijn allemaal slechte moslims! Kijk om je heen a blinde weet je hoeveel marokkanen die zich moslims noemen fasat doen!
Mij Imam wist ook werkelijk alles, omdat Allah swt dat kennis aan hem gaf! Niet zoals jou khaliefen die moesten janken als Imam Ali as niet bij was, want anders zouden ze voor schande gezetten worden! En dat noem je khalief het lijkt wel een tikkertje dat kinderen spelen

16-04-2007, 19:43

Citaat door kickeboe:
een vraag aan ahl shi3a:

Wat is het verschil tussen ahl sunna en ahl shi3a, oftewel: wat doen ahloe soena verkeerd om een shi-iet te zijn



Je weet niet wat je wilt! Jij stelt een vraag en vervolgens neem een conclusie wat doen wij verkeerd!!

Bij je vorige posten kon je duidelijk zien wat verschil tussen shia en sunni waren en nu opeens niet? Vrees je Allah swt niet van zoveel leugens en twijfels, maar toch doorzetten om een beetje aandacht te krijgen.

Ga leven zoeken of vraag iemand die echt verstand van shia heeft. En niet bij je eigen wahabiten die weten geen eens iets over hun zelf laat staan shia.

16-04-2007, 19:46

Citaat door umm_dawoed:
broeder,,,,,,
denk je nou echt?dat onze edele profeet muhammedzichzelf sloeg?
dat zeggen die sjieten!!!!
de sjieten zeggen dat muhammedzichzelf sloeg omdat hij rouwde om husein of ali!!!?
soubhanallah dat zijn die dwalenden peeps!!!!
natuurlijk sloeg onze edele profee muhammedzichzelf niet!!!!!



Van wie heb je zulke dingen gehoord? Vrees Allah swt. Zonder kennis op te doen over iets praat je zo sirieus en nog in openbaar waar iedereen jou beriht kan waarnemen. Als jij het van jou geloof, religie, voorouders, boeken, imams hebt gehoord weet dan dat zij tot verliezers behoren.

Alsof jij met de second bij profeet saws was om te zien of hij zich sloeg of niet.

16-04-2007, 21:07
uhmm weet echt niet wwat jij hier kakkelt maar goed!

elke sjiet zegt dat dat muhhamedzichzelf sloeg omdat hij zogenaamd rauwdeom de dood van husein.of ali

ik zeg dat niet,nee!dat zeggen die vieze sjieten die dik dwalend zijn!!!!
ze beledigen de sahaba(r.a) en de vrouw van muhammed(swas)

soubhanallah wat heb ik een henkel aan sjieten
en jij als jij niet kan praten jij verdraaid me woorden!!gairrr'inshallah

16-04-2007, 21:15
http://youtube.com/watch?v=v8_oEjc9O_s

hier een bewijsstuk1 kijk hoe die sjieten zichzelf slaan!
en ze buigen voor een dode?
men mag alleen buige voor allah'tala en niemand anders!
maar ja zo dom zijn!
en kijk in die filmpje zelfs kleine kinderen slaan zichzelf?sinds wanneer mag dat?
en als je door spoelt op 1:24 dan zie je hoe die sjieten bidden ze bidden verkeerd kijk maar naar die man die bid kijk naar z'n voeten!!!soubhanallah
en bij minuut 2:40 zie je dat ze een baybetje willen snijden stagifuallah!!!! het zijn net joden!!!tegen hun zeg ik alleen itaqiallah!!!!
ze knielen voor ali of usein
ze knielen vooor een mens wat is dat hoor


nu kun je niks zeggen wat je reactie ook mag zijn hou maar op met die sjieten'bewijzen ik weet dat het blablaba is dus hou al die boelschit voor je

16-04-2007, 21:17


http://youtube.com/watch?v=N_p8bXGblYY

kijk hoe ze bidden wat hebben ze?het lijkt alsof ze bezeten zijn!

16-04-2007, 23:30

Citaat door Al_Jafari:
Teneerste a Jahoed, Imamaat is bij ieder Geloof alleen bij ongelovige is het niet!! Zelfs zonder Imamaat bestaat een dien niet is zelf vervolgd door een Imam! Ga plaats om je zelf dom te verklaren een juiste boekje te lezen. Een schip zonder kapitain dat is een logica van sunni en zeker van wahabiten. Als een Imam een bedachte is waarom noemde Abu Hanifa zich een Imam? Waarom wordt er in koran Imam genoemd en mooiste BENOEMD en niet door stelletje hebzuchtige hypocrieten die zich zelf khalief kozen! Dus voor de volgende keer volg een man wijsheid en eigenschappen van een Imam heeft en niet iemand die zich Khaliefaat noemt wat compleet niet was en niet kon regeren.




Meneer mongooltje misschien dat jou voorouders niet weten wat een Imam is! In koran komt zovaak Imam voort dat je na 2 keer lezen het kan onthouden. Maar wat versta je onder een Imam? Nergens in koran staat over jou 3 zogenaamde geleide khaliefen die de boel hadden verziekt.
Wat betekent een Imam, Amir en een Khalief. Ik wil het niet in een ander topic lezen of je het beantwoord hebt, maar nu direct wat betekent deze 3 woorden?


Zeg ik tog dat je een mongool en onwetend bent! Profeet Mohammed saws zei zelf wie de Imam van zijn tijd niet kent sterf als onwetend zoals jou voor en voor ouders en uiteindelijk jijzelf. Tuurlijk is die gene een mushrik. Diegene die niet Imamaat accpeteren zijn nakomelingen van kafirs zoals Abbasiden die ze gevochten hebben. Jou voorouders hebben die sytsteem tegengehouden om hun pad voort te zetten! Yazid regeerde, en etc en etc allemaal vijanden van Ahle Bayt en leerde jou voorouders stelletje onwetend mensen dat Imamaat niet bestaan dat allemaal leugens zijn en Imam Hossain Kafir was om tegen de Khalief te vechten. Kom aub volgende keer met iets orgineels dat jou bullshit je laat mensen hier slapen. sirieus.



Jullie khaliefen waren ongehoorzaam tegen rasullah, konden niet regeren, hadden weinig kennis om khalief te zijn de eigenschappen hadden zijn niet. zij speelden met Islam omdat zij de harten van de umma niet koden zien en weten. Ik kan zo door gaan zoals Osman. Hij leefde miljarder terwijl de umma klachten over hem had. Dankzij Omar en Osman konden die Muawyah en Yazid tegen Imam Ali as en Imam Hossain as vechten.



Shjiisme heeft ander belang dat shjiieten. Deze twee zijn totaal anders! Zogenaamd ieder soenniet schijnheilig is en masum is! De meerderheid zijn allemaal slechte moslims! Kijk om je heen a blinde weet je hoeveel marokkanen die zich moslims noemen fasat doen!
Mij Imam wist ook werkelijk alles, omdat Allah swt dat kennis aan hem gaf! Niet zoals jou khaliefen die moesten janken als Imam Ali as niet bij was, want anders zouden ze voor schande gezetten worden! En dat noem je khalief het lijkt wel een tikkertje dat kinderen spelen





Citaat:

Geachte Rafida, Allah swt heeft Aishah ra in meer dan 10 AYAT verdedigd, Roep al je "geleerden" bij elkaar, roep al je generaties bij elkaar
en moge Allah swt diegene vervloeken die liegt over de openbaring van Allah swt.

Lees mee hoe Allah swt haar verdedigde.

Teruggaand naar Medina, stopte het leger van de moslims om even te rusten. Maar de profeet saw heeft onverwachts georderd om door te marcheren, Aishah ra merkte op dat ze haar halsband kwijt was, dus volgde ze haar voetstappen terug totdat ze het vond, toen ze terugkwam was het leger al vertrokken. Ze was gesluierd en haar afwezigheid werd niet opgemerkt. Aishah ra wachtte totdat er iemand haar kwam halen, ze viel in slaap, ze hoefde niet lang te wachten totdat een muslim genaamd Safwan (رضّى الله عن&#1607 haar herkende en terugbracht naar de profeet saw.

Safwan ra was ook achtergebleven van het kamp en kwam s'nachts aan bij de plek waar Aishah ra wachtte. Nadat ze alleen aankwamen , begonnen de huichelaars te roddellen, de rafida begonnen te roddellen, de meest onforuinlelijke mensen begonnen te rodellen, de mujrimin begonnen te roddellen. De gelovigen zeiden dat er niks is gebeurt en gingen af van het goede, maar de huichelaars gingen uit van het slechte en verzonnen een leugen van zina.

Deze valse beschuldigingen werden zo erg dat Aishah ra ziek werd, en vroeg de profeet saw of ze terug naar het huis van haar ouders kon gaan, de profeet saw verdedigde haar eer in de masjid, maar de huichelaars bleven doorgaan, het hoofd van deze rafidayn en munafiqeen was Abdullah ibn Ubbay.



De profeet saw zei :

" O Moslims, wie zal afrekenen met een man (Abdullah ibn Ubay) Ik heb gehoord dat hij slecht praat over mijn Ahl Bayt, Bij Allah Ik weet niks behalve het goede over mijn Ahl Bayt. [Bukhari, Muslim]


De onderstaande Koran aya's verdidigen Aishah ra expliciet.

[24:11]
[24:12]
[24:13]
[24:14]
[24:15]
[24:16]
[24:17]
[24:18]
[24:19]
[24:20]
[24:21]
[24:22]
[24:23]
[24:24]
[24:25]
[24:26]



Surah An Nur

11. Waarlijk, [color=red][size=3]zij die de lastering voortbrachten waren een grote groep uit uw midden;[/size] beschouwt dit niet als een kwaad voor u - integendeel het is goed voor u. Elk hunner zal de straf voor de zonde die hij heeft begaan, ontvangen en hij, die onder hen het voornaamste deel ervan op zich nam zal een grotere straf ontvangen.

12. Waarom dachten de gelovige mannen en vrouwen, toen zij dit hoorden geen goed over hun eigen mensen en zeiden: "Dit is een openlijke lastering?"

13. [size=4]Waarom brachten zij geen vier getuigen (om dit te bewijzen)? Daar zij geen getuigen hebben medegebracht zijn zij in de ogen van God leugenaars.[/size]

14. En ware het niet door God's genade en Zijn barmhartigheid jegens u in deze wereld en in het Hiernamaals, zo zou u wegens hetgeen gij hebt begaan, een grote straf hebben getroffen.


15. Toen je het van elkander hoorde en je zei, waarvan je geen kennis bezat, dacht je dat het onbeduidend was, terwijl het in de ogen van God belangrijk was.


16. Waarom heb je niet gezegd toen je het hoorde: "Het betaamt ons niet om erover te spreken. Heilig zijt Gij, dit is een grote lastering!"

[size=5]
17. God waarschuwt u om nooit tot [size=7]iets dergelijks[/size] terug te vallen indien je gelovigen bent.

18. En God legt u de geboden uit; God is Alwetend, Alwijs.

19. Zij die graag willen dat onbetamelijkheid zich onder de gelovigen moge verspreiden, zullen in deze wereld en in het Hiernamaals een pijnlijke straf ondergaan. God weet, en je weet niet.

20. En ware het niet door God's genade en Zijn barmhartigheid voor u en dat God Liefderijk en Genadevol is, (dan zou je verloren zijn gegaan).

21. O gij die gelooft, volgt de voetstappen van Satan niet. Wie de voetstappen van Satan volgt die zal hij zeker onzedelijkheid en boosheid beyelen. En ware het niet door God's genade en Zijn barmhartigheid voor u geweest, dan zou niemand uwer ooit rein zijn geworden, maar God reinigt wie Hij wil. God is Alhorend, Alwetend.

22. En laat hen, die rijkdommen en overvloed onder u bezitten niet ophouden te geven aan verwanten en behoeftigen en hun die hun huizen terwille van God hebben verlaten. Laten zij vergeven en over het hoofd zien. Wens je niet dat God u zou vergeven? God is Vergevensgezind, Genadevol.


23. Zij die kuise, gelovige vrouwen, die geen kwaad kennen, belasteren, zijn in deze wereld en in het Hiernamaals vervloekt. Voor hen is er een grote kastijding.


24. Op de Dag waarop hun tong, hun handen en hun voeten tegen hen zullen getuigen over hetgeen zij hebben bedreven.

25. Op die Dag zal God hun de hun toekomende vergelding ten volle geven, en zij zullen weten dat alleen God de duidelijke Waarheid is.

26. Slechte vrouwen zijn voor de slechte mannen, en de slechte mannen zijn voor de slechte vrouwen. En goede vrouwen zijn voor de goede mannen en de goede mannen zijn voor de goede vrouwen, dezen hebben niets uitstaande met hetgeen anderen zeggen. Er is voor hen vergiffenis en een eerbare voorziening.

Dit ging over het incident van Aishah ra. Onze moeder. Allah swt heeft omtrent haar verdediging 15 aya's geopenbaar, en Allah swt zegt onder mee.

" Herhaal dit nooit meer of iets DERGELIJKS"


Laster haar niet meer, vervloek haar niet meer ya rafida, o onwetende, lees de woorden van jouw heer. tuf op mij, maar lees wat Allah zegt.

Geen moslim zou het in zijn hoofd halen om een vrouw dat in 15 ayat verdedigd is te lasteren, of slecht over haar te spreken. Zeg mij niet dat jullue haar niet uitschelden, je zegt " zij is niet mijn moeder",
"Zij heeft Ali gehaat"
"Zij heeft zoveel zondes begaan"
"Zij heeft"

ik heb 1 tip voor je, je staat op een punt van een berg, Allah swt zegt, dit soort mensen zijn vervloekt, en Als hij wil vernietigd hij deze qawm.[/color]

Deze aya's verdedigen Aishah ra, Allah swt zegt, herhaal nooit iets dergelijks, Moge Allah de nekken van deze mujrimin breken die de sahaba en um al m'minin lasteren.

16-04-2007, 23:31

Citaat:

Teneerste a Jahoed, Imamaat is bij ieder Geloof alleen bij ongelovige is het niet!! Zelfs zonder Imamaat bestaat een dien niet is zelf vervolgd door een Imam! Ga plaats om je zelf dom te verklaren een juiste boekje te lezen. Een schip zonder kapitain dat is een logica van sunni en zeker van wahabiten. Als een Imam een bedachte is waarom noemde Abu Hanifa zich een Imam? Waarom wordt er in koran Imam genoemd en mooiste BENOEMD en niet door stelletje hebzuchtige hypocrieten die zich zelf khalief kozen! Dus voor de volgende keer volg een man wijsheid en eigenschappen van een Imam heeft en niet iemand die zich Khaliefaat noemt wat compleet niet was en niet kon regeren.

Meneer mongooltje misschien dat jou voorouders niet weten wat een Imam is! In koran komt zovaak Imam voort dat je na 2 keer lezen het kan onthouden. Maar wat versta je onder een Imam? Nergens in koran staat over jou 3 zogenaamde geleide khaliefen die de boel hadden verziekt.
Wat betekent een Imam, Amir en een Khalief. Ik wil het niet in een ander topic lezen of je het beantwoord hebt, maar nu direct wat betekent deze 3 woorden?

Je hoeft me niet uit te leggen wat een imam is, met imamat bedoel ik jullie bedachte onzin systeem. het "imamah" Waarom werden jullie stil? waar zijn jullie antwoordden., jullie zwerven in jullie onwetendheid.

laat me jou vorige verhaaltje over je imamat nog een keer vernederen.

Een van jullie shiten plaatsen een "bewijs" voor imamat.


Citaat:
“En toen Abrahams Heer hem met zekere opdrachten beproefde en Abraham deze vervulde, zei Hij: "Ik zal u tot Imam (leider) der mensen maken". Abraham vroeg: "En ook onder mijn nakomelingen?" Hij zei: "Mijn verbond betreft de overtreders niet". (Soera Albaqara, 124)

Dit heeft niks, maar dan ook niks met de shia imamis te maken, in het shiisme zijn de imams als imams GEBOREN.
Bovendien lezen we in 25:71-74 dat ook normale mensen, zoals jij en ik en de generaties voor ons leiders kunnen worden. Daar is ook het woordje imam gebruikt.

Aya's worden door jullie uit context gehaald, zo zwaar dat zelfs ali zina erom zou lachen. Een voorbeeld is het woord "rasul" het wordt onder andere gebruikt als “Arsalna”, “Arsala”, “’Yursil”, soms voor een boodschapper dat Allah swt stuurt, soms een straf dat Allah swt stuurt.

in aya 15:79 is "imam" een weg.
in aya Quran, 46:12 is "imam" een boek.
in aya Quran, 11:17 is "imam" een boek.
in aya Quran, 17:71-72 is "imam" een boek.

In de Koran wordt het woord voor verschillende mensen gebruikt, een leider, ongeacht of deze profeet is of niet, een leider in het gebed, een imam, een leider op het slagveld etc, er is een groot verschil tussen de waarheid en de imamensysteem dat NERGENS in de Koran aangetoond kan worden, zonder dat er verdraaing ontstaat van de heilige ayat.

Quran, 9:12 wordt "imam" gebruikt als een leider van kufr.
Quran, 28:41 zelfde.

We kunnen dus veronderstellen als we jullie logica volgen dat we tegen jullie imams van kufr moeten vechten, de standaard shia zal antwoordden, ja maar hier is anders, nee geen dubbele standaard. (:

In Quran, 32:23-25 en Quran, 28:4-5 lezen we over de Israeliten, die ALLEN leiders zouden worden als ze sabr hadden, maar niet alle israeliten waren 12 onfeilbaare shia imams (:

Hetzelfde geldt voor 2:124 , niks gaat over de 12 onfeilbare imams met hun boeken vol met fouten die ik niet uit zou kunnen spreken.



Citaat:
Zeg ik tog dat je een mongool en onwetend bent! Profeet Mohammed saws zei zelf wie de Imam van zijn tijd niet kent sterf als onwetend zoals jou voor en voor ouders en uiteindelijk jijzelf. Tuurlijk is die gene een mushrik. Diegene die niet Imamaat accpeteren zijn nakomelingen van kafirs zoals Abbasiden die ze gevochten hebben.

Ik heb het over jullie 12 "imamensysteem" niet een imam zoals een leider. Abu Bakr ra was een imam, iedereen inclusief de profeet saw bidde achter hem, dan zijn het er toch 13 en niet 12 meer? Jou baqirak dwaas, die zijn overleveringen opschreef, is van mening dat wie niet in de 12 imamensysteem gelooft, een mushrik is.


Citaat:
Jullie khaliefen waren ongehoorzaam tegen rasullah, konden niet regeren, hadden weinig kennis om khalief te zijn de eigenschappen hadden zijn niet. zij speelden met Islam omdat zij de harten van de umma niet koden zien en weten. Ik kan zo door gaan zoals Osman. Hij leefde miljarder terwijl de umma klachten over hem had. Dankzij Omar en Osman konden die Muawyah en Yazid tegen Imam Ali as en Imam Hossain as vechten.

Dit noemen we een reactie van een ezel. In feite, tijdens de khalifaat van de khulafah rashideen spreidde islam zich over wereldzeen, terwijl jullie shiiten, rafida, de qawm van kufa hussayn ra verradde, terwijl ibn jawshan de shia, het hoofd van hussayn ra afhakte, Umar ibn khattab regeerde met de shariah en was de tweede khalifa, Abu Bakr Sadiq ra de eerste khalifa, Niemad was meer gekwalificeerd dan Sadiq ra voor de leiderschap. Waarom lees je het verhaal van Saqifah niet, ? ben je bang? ik heb het vaak genoeg geplaatst. Othmaan ra die shaheed werd, Moge Allah hem de hoogste paradijs schenken. Hij zei in een droom, "Waarom hebben ze mij als een koe geslacht?" Wat was mijn zonde? O Rafida, wat was zijn zonde, schuif je bewijzen zodat je vernederd wordt. Schuif.