Bekijk volle/desktop versie : Egyptische oorlogsverklaring aan Israël na filmschandaal



05-03-2007, 15:09
Oorlogsverklaring aan Israël na filmschandaal

maandag 5 maart 2007 11:21

De Israëlische minister van infrastructuur, Benjamin Ben-Eliëzer heeft zijn bezoek aan Egypte afgezegd als gevolg van een schandaal rond een documentaire van een Israëlische journalist. Een Egyptische parlementariër wil dat zijn land de oorlog verklaart aan Israël.


De Israëlische minister Ben Eliezer zegde zijn bezoek aan Egypte af

Ben-Eliëzer zou donderdag met het hoofd van de Egyptische veiligheidsdienst, Omar Suleiman, praten. Egyptische media berichtten dat de film, die vorige week in Israël werd uitgezonden, materiaal bevat waaruit duidelijk zou worden dat een Israëlische commando-eenheid vlak na het einde van de Zesdaagse oorlog 250 Egyptische krijgsgevangenen heeft doodgeschoten.

De maker van de documentaire 'de geest van Shaked', Ron Edelist, zei maandag in de krant Haaretz dat de media het filmmateriaal onjuist geïnterpreteerd hebben. Het zou niet gaan om Egyptische krijgsgevangenen, maar om Palestijnse strijders die tijdens gevechten omkwamen. Volgens Edelist hebben de Egyptische media de zaak enorm verdraaid.

Oorlogsverklaring
Egyptische bronnen meldden dat de Israëlische ambassadeur in Egypte gisteren al op het matje is geroepen. Een Egyptische volksvertegenwoordiger heeft gevraagd om een oorlogsverklaring aan Israël, twee parlementariërs willen dat de ambassadeur vertrekt.

Ruim tien jaar geleden heeft de Israëlische historicus Arjeh Yitzhaki volgens Haaretz al gezegd dat uit onderzoek blijkt dat Israëlische militairen Egyptische krijgsgevangen zouden hebben gedood. Ook zouden Egyptische troepen Israëlische gevangenen hebben vermoord.

Door Ronit Palache

Bron

05-03-2007, 15:31


Let's go to WAR!!!!!!

05-03-2007, 16:37
wat verwacht je anders van die zionisten....

05-03-2007, 16:39
hij moet niet zo hard roepen om oorlog als ze de laatste paar hebt verloren.

05-03-2007, 16:47



Citaat door Asdaq:
Let's go to WAR!!!!!!


ga dan met je grote bek. Of wil je liever leven zodat je die pradas nog kan kope

05-03-2007, 17:15

Citaat door Kalash:
ga dan met je grote bek. Of wil je liever leven zodat je die pradas nog kan kope



06-03-2007, 10:56

Citaat door Kalash:
ga dan met je grote bek. Of wil je liever leven zodat je die pradas nog kan kope


Conquer toch op man.