Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Maanverduistering, Echt Mooi Masha AllahPagina's : [1] 2

Krullebolletje
04-03-2007, 00:32


Subhan Allah hebben jullie de maan zien verdwijnen? Een duidelijk teken Van Allah Subhana Wa Ta'Ala!!!!

Islam4you2
04-03-2007, 00:40
Ja Soebhan'Allaah, het is nu ongeveer voor 3/4 bedekt... Ziet er echt prachtig uit Masha'Allaah.

samira_18
04-03-2007, 00:41
soubhana allah, in mekka hebben ze er voor gebeden, heel mooi om te zien macha allah. zeker een teken van Allah swt

Krullebolletje
04-03-2007, 00:43
Aahh ik zag het toen hij 1/4 was bedekt en nu kan ik hem niet meer vinden. Echt Subhan Allah!! Allah hoe Akbar En je kan hier ook bidden zuster ik kan insha allah het gebed voor je hier plaatsen als je dat wild?

OemHoudaifa
04-03-2007, 00:44


http://www.al-islaam.com/fatwa.html

Krullebolletje
04-03-2007, 00:54
Djaazaka Allahoe Gairen

Transeamus
04-03-2007, 00:55
soubhana allah, in mekka hebben ze er voor gebeden, heel mooi om te zien macha allah. zeker een teken van Allah swt De maan draait zijn baantjes om de aarde. Af en toe (paar keer per jaar) komt hij door de aardschaduw. Eenvoudige mechanica. Wat heeft dat in jesusnaam met een god te maken? Zo dachten mijn voorouders 5000 jaar geleden ook, Maar het nu is notabene 2007! Staat bij jullie nou echt ieder inzicht in de natuur helemaal stil?

Krullebolletje
04-03-2007, 00:57
Allah laat verduisteringen plaatsvinden, door deze machtige tekenen, de zon en de maan, om Zijn dienaren te leren en hen te tonen dat deze tekenen geschapen zijn en onderdanig zijn aan imperfectie en verandering, zoals alle andere geschapen entiteiten. Allah toont hen dus Zijn perfecte vermogen en dat Hij alleen het recht heeft om aanbeden te worden, zoals Allah zegt: “En tot Zijn Tekenen behoren de nacht en de dag, en de zon en de maan. Knielt jullie niet neer voor de zon en niet voor de maan, maar knielt jullie neer voor Allah, Degene Die hen heeft geschapen, als jullie alleen Hem aanbidden.” [Foessilat 41:37] Lees en huiver beste broeder

Krullebolletje
04-03-2007, 00:58
Verduisteringen zijn tekenen van Allah, waardoor Hij Zijn dienaren bang maakt - Allah zegt in Zijn boek: “En Wij zenden de Tekenen alleen maar om (hen) te doen vrezen.” [Al Israa17:59] Toen de zon verduisterd was in de tijd van de boodschapper van Allah kwam hij naar buiten (vanuit zijn huis) en snelde uit vrees naar de moskee, zijn mantel achter zich aan slepen en leidde hij de mensen in het gebed. Hij vertelde hen dat de verduistering één van de tekenen is van Allah, waarmee Allah zijn dienaren bang maakt en het een oorzaak kan laten zijn voor bestraffing, die de mensen zal treffen. De boodschapper van Allah beval de mensen hetgeen te doen, dat de bestraffing kon verkomen en beval hen aldus het gebed te verrichten wanneer de verduistering plaatsvindt; ook dient men doe'aa-e (smeekbede) te verrichten, om de vergiffenis van Allah te vragen; men dient in liefdadigheid te geven, slaven te bevrijden en andere rechtvaardige handelingen te verrichten, opdat de bestraffing zal verdwijnen en de mensen hierdoor niet getroffen zullen worden. De verduistering (eclips) is dus een herinnering voor mensen, waarmee zij bang gemaakt worden, opdat zij zullen terugkeren naar Allah en aandacht zullen besteden aan Hem. Gedurende de Djaahilieyyah (periode van onwetendheid) geloofden mensen, dat een eclips (verduistering) de geboorte of het overlijden van een belangrijke persoon aangaf, maar de boodschapper van Allah heeft dit vermoeden afgedaan als vals en heeft de goddelijke wijsheid achter het plaatsvinden van verduisteringen uitgelegd: Imaam Al-Boekhaarie en Moesliem hebben overgeleverd, dat ibn Mas'oed al-Ansaari zei: “de zon verduisterde op de dag dat Ibrahiem, de zoon van de boodschapper van Allah, overleed en de mensen zeiden, 'de zon is verduisterd, als gevolg van de dood van Ibrahiem.' De boodschapper van Allah zei: 'de zon en de maan zijn twee tekenen van Allah en zij verduisteren niet voor de dood of geboorte van iemand. Als jullie dat (verduistering) zien, haast jullie dan om Allah te gedenken en te bidden.”

Krullebolletje
04-03-2007, 00:59
Kapish?

marokkaan18
04-03-2007, 00:59
ik heb niks gezien sorry

Patrick.
04-03-2007, 01:00
Allah laat verduisteringen plaatsvinden, Hoe merkwaardig is het dan dat de simpele menselijke hersenen in staat zijn tot op de seconde te voorspellen waar, wanneer en hoe lang een verduistering plaatsvindt :confused:

Krullebolletje
04-03-2007, 01:00


Geen probleem, je kan vanacht ook weer kijken Insha Allah, als hij terug komt Insha'Allah

Krullebolletje
04-03-2007, 01:04
Allahoealem, Vertrouw gewoon op allah's woorden

Transeamus
04-03-2007, 01:04
Allah laat verduisteringen plaatsvinden, door deze machtige tekenen, de zon en de maan, om Zijn dienaren te leren en hen te tonen dat deze tekenen geschapen zijn en onderdanig zijn aan imperfectie en verandering, zoals alle andere geschapen entiteiten. Allah toont hen dus Zijn perfecte vermogen en dat Hij alleen het recht heeft om aanbeden te worden, zoals Allah zegt: “En tot Zijn Tekenen behoren de nacht en de dag, en de zon en de maan. Knielt jullie niet neer voor de zon en niet voor de maan, maar knielt jullie neer voor Allah, Degene Die hen heeft geschapen, als jullie alleen Hem aanbidden.” [Foessilat 41:37] Lees en huiver beste broeder Sinds de wetenschap elke zons- en maanverduistering voor de komende miljoen jaar kan voorspellen, is het bang maken met goden een nutteloze bezigheid geworden.


Pagina's : [1] 2