Bekijk volle/desktop versie : salade



23-02-2007, 18:40
wil/kan iemand mij helpen aan een garnalensalade??

23-02-2007, 20:08


deze s van AR

http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=18522585&postcount=4134

23-02-2007, 20:09
Garnalensalade

Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 aardappelen
Zout
3 eetlepels olie
1 theelepel mosterd
2 eetlepels azijn
Versgemalen peper
400 gr garnalen
Dille

Bereiding:
Borstel de aardappelen onder koud water schoon en kook ze in de schil in 20 minuten in een beetje water met zout gaar
Giet de aardappelen af, pel ze en snijd ze in blokjes
Roer de olie met de mosterd goed door elkaar en roer er de azijn en een beetje peper door
Schenk de saus over de nog warme aardappelen
Laat de salade een paar uur in de koelkast intrekken
Schep er de garnalen door en bestrooi de salade met fijngehakte dille

23-02-2007, 20:11
Garnalenschuitjes
Voor 4 personen
300 g garnalen
3 struikjes witlof
3 eetlepels mayonaise
1 citroen
paprikapoeder
zout en peper
Haal de buitenste blaadjes van het witlof en gooi weg. Zorg dat je 12 mooie blaadjes van het witlof haalt die kunnen dienen als schuitjes. Snijd de rest van het witlof fijn. Meng het fijngesneden witlof met de garnalen, mayonaise, zout en peper en sap van de citroen. Doe dit in de witlofblaadjes en leg 3 blaadjes per persoon op een bord. Garneer met paprikapoeder en schijfjes citroen.
Kipsalade
Voor 4 personen:
300 gr gaar kippenvlees
bouillon
250 gr taugé
1 eetlepel sojasaus
zout
1 eetlepel azijn
2 eetlepels olie
Was de taugé en stoof ze heel kort in een beetje vleesbouillon.
Snijd het vlees in kleine stukjes, voeg het bij de afgekoelde taugé en vermeng alles met een saus van olie, azijn, suiker, zout en sojasaus.
De salade smaakt heerlijk bij geroosterd brood of gebakken aardappelen.

23-02-2007, 20:12


Salade met gamba’s
Voor 4-6 personen
5 gamba’s
2-3 grote aardappels, gestoomd
2 wortels, gestoomd
1 krop sla
10 zilveruitjes
1 blik maïs
150 gram gekookte rijst
100 gram garnalensalade
250 gram fijne doperwten, gestoomd
2 eetlepels azijn
zout en peper
Kook de gamba’s kort in kokend water tot ze niet meer grijs zijn. Snijd de aardappels en wortels in blokjes. Was de sla en verdeel de blaadjes over een flinke schaal. Laat intussen de zilveruitjes en de maïs uitlekken. Meng de rijst en garnalensalade en maak er twee ballen van {dit kun je doen door het mengsel in een soepkom te doen en deze om te keren}. Leg deze twee ballen op de slablaadjes. Verdeel de aardappel, wortel, maïs, zilveruitjes en doperwten over beide kanten van de schaal.meng de azijn met zout en peper en besprenkel hiermee de groeten. Garneer met gamba’s.

25-02-2007, 12:03
super , thanx voor het plaatsen van deze recepten