Bekijk volle/desktop versie : chocoladetaart waat je niet dik van wordt



21-02-2007, 17:11
Optimel vla 0% vet chocolade
21 langevingers als bodem of eierenkoek als bodem
zakje kokos ( gedroogde )

gelatine ( je kan deze vegatarisch kopen bij AH ) anders
Arabische gom

taartvorm

bereiding
langevingers verkruimelen
10 gelatineblaadjes oplossen en mengen met optimel vla
2 uur laten opstuiven in koelkast

daarna kokos eroverheen en genieten maar
Dit recept heb ik van de weightwatchers en het is echt
kaloriearm!!!

21-02-2007, 17:21


Maar smaakt hij wel lekker

21-02-2007, 17:57

Citaat door Insania:
Maar smaakt hij wel lekker


Ik heb hem net gemaakt en helaas hij is mislukt zitten teveel klonten gelatine in.
Dus de volgende keer doe ik jussap bij de gelatine en maak het warm en ga
het net zolang klutsen totdat het goed is.
De lange vingers kan je beter vervanger voor 6 eierenkoeken dit maakt een
steviger taartbodem

21-02-2007, 18:39
Jammer dat hij mislukt is, laat me weten hoe hij heeft gesmaakt als je hem een keer opnieuw maakt .

21-02-2007, 18:48


Ken je deze Tara?? Deze heb ik vaak gemaakt toen ik moets afvallen..........en was erg lekker!


Optimeltaart (12 punten, 1.5 point per punt)

Ingrediënten

450 gr optimel magere kwark (aardbeien,perzik of sinaasappel) (2,5 points) Fruit op eigen sap (1 point) of vers fruit (o points) voor garnering. Sap uit fruitblik,kan ook eventueel sinaasappelsap zijn, voor het oplossen van de gelatine. 4 blaadjes gelatine(o points) 2 zakjes klop-klop (= 1 pakje) (2 points) 160 ml magere melk (1 points) 2 eierkoeken (4 points) of zoveel lange vingers als je nodig hebt om de bodem te bedekken. (besprenkel deze dan nog even met wat fruitsap)

Ga als volgt te werk

Week de gelatine in koud water. Neem de blaadjes uit het water en knijp ze uit. Verwarm de vruchtensap(2 a 3 eetlepels) in een pannetje (niet koken),los hierin de gelatine op. Maak de klop-klop klaar, zoeten is niet nodig (kan eventueel wel met natrena of canderell). Mix de kwark en de klop-klop door elkaar. Mix het afgekoelde mengsel (op kamertemperatuur) van de gelatine door het kwark/klop-klop mengsel. Eierkoeken in dunne plakjes snijden (kunt ook lange vingers gedompeld in jus d,orange gebruiken als bodem, dan komt een stuk taart op 2 pionts neer), leg ze in de taartvorm en schep de kwark er bovenop. 1 tot 2 uur in de koelkast, eet smakelijk!

21-02-2007, 18:49
bedankt meid, als je nog meer light recepten kent...
ze zijn welkom

21-02-2007, 18:51
De gelatine vervangen door agar agar............verkrijgbaar in een natuurwinkel

22-02-2007, 09:27

Citaat door cuisinetje:
Ken je deze Tara?? Deze heb ik vaak gemaakt toen ik moets afvallen..........en was erg lekker!


Optimeltaart (12 punten, 1.5 point per punt)

Ingrediënten

450 gr optimel magere kwark (aardbeien,perzik of sinaasappel) (2,5 points) Fruit op eigen sap (1 point) of vers fruit (o points) voor garnering. Sap uit fruitblik,kan ook eventueel sinaasappelsap zijn, voor het oplossen van de gelatine. 4 blaadjes gelatine(o points) 2 zakjes klop-klop (= 1 pakje) (2 points) 160 ml magere melk (1 points) 2 eierkoeken (4 points) of zoveel lange vingers als je nodig hebt om de bodem te bedekken. (besprenkel deze dan nog even met wat fruitsap)

Ga als volgt te werk

Week de gelatine in koud water. Neem de blaadjes uit het water en knijp ze uit. Verwarm de vruchtensap(2 a 3 eetlepels) in een pannetje (niet koken),los hierin de gelatine op. Maak de klop-klop klaar, zoeten is niet nodig (kan eventueel wel met natrena of canderell). Mix de kwark en de klop-klop door elkaar. Mix het afgekoelde mengsel (op kamertemperatuur) van de gelatine door het kwark/klop-klop mengsel. Eierkoeken in dunne plakjes snijden (kunt ook lange vingers gedompeld in jus d,orange gebruiken als bodem, dan komt een stuk taart op 2 pionts neer), leg ze in de taartvorm en schep de kwark er bovenop. 1 tot 2 uur in de koelkast, eet smakelijk!



Ja die ken ik .....heerlijk he!!!

28-02-2007, 14:59
klinkt lekker........ is hij het ook?

28-02-2007, 16:05
kwark taart is ook light toch?