>
>
> HEEEEEEEEEEEEEEEElpppp
Bekijk volle/desktop versie : HEEEEEEEEEEEEEEEElpppp
rOOsje78
20-02-2007, 16:06
ik ben de hele tijd op zoek naar DE MArokkaanse sfenj ooit is er hier een recept van geplaats tmar kan niet vinden ik ben alle toppers langs geweest maar welout
help mij uit de brand plies
noha_tanger
20-02-2007, 16:11
deze heb ik met de zoekfunctie gevonden
dit heb ik gehad van een meisje van hier. Ik heb het nog niet uitgeprobeerd...dus ik weet niet of het goed is.
Sfensh
500 g bloem
15 g verse gist
1 1/2 eetlepel zout
1/2 liter water (warm)
1 eetl. suiker
olie om te frituren
Meng de ingredienten (niet te stevige deeg, maar ook niet te waterig) Laat dit rijzen. Daarna maak je rondjes en die bak je in de olie.
succes..
noha_tanger
20-02-2007, 16:12
deze is van noona
ik doe een ongeveer kriekwart soepkom griesmeel met water zacht laten worden
voeg er dan gist aan toe en 2 soepkommen bloem
voeg daarna zout toe
voeg netzoveel water toe tot het een samenhangend geheel wordt en je het goed kunt kneden of in de kneedmachine
GOED kneden, daarna laten rijzen, evt. nog een keer omslaan en weer laten rijzen. ikzelf maak het liever een avond van te voren en laat het in de koelkast rijzen.
daarna bak je het in de olie, je vet je handen in en pakt wat deeg tussen de ruimte tussen je duim en wijsvinger en knijpt dit af.
vervolgens maak je met beide handen er een gat in, beeeetje uitrekken en voorzichtig in de olie leggen.
pas op dat de olie niet OVER het deeg komt want dan rijst ie niet.
het allerbeste is bakken met 2 koekepannen, 1 met een klein laagje olie erin en bakt de oliebol er als eerste in tot ie goed stijgt en daarna op zijn kop in de tweede koekepan met veel olie erin
succes!
noha_tanger
20-02-2007, 16:17
deze van mmu2
500 gram bloem
blokje gist
warm water
zout
bloem met zout en gist vermengen, beetje bij beetje water bij doen totdat het een plakkerig deeg is.
Met je vuisten goed kneden, het moet wateriger zijn dan brood.
Een uur laten rijzen.
Olie in koekepan verwarmen.
dan met je handen ingevet met olie of water kleine bolletje van maken, het bolletje uitrekken en dan met je vinger een gaatje in het midden vormen.
Succes, het is niet een van de makkelijkste gerechten, maar oefening baart kunst.
rOOsje78
20-02-2007, 16:22
soukran oegtie
dan heb ik ze over het hoofd gezien ben 3 kwartier bezig geweest allemala langs gegaan
noha_tanger
20-02-2007, 16:43
Citaat door rOOsje78:soukran oegtie
dan heb ik ze over het hoofd gezien ben 3 kwartier bezig geweest allemala langs gegaan
ik vergeet het ook soms en soms doet hij het niet
laat ons het eindresultaat weten
rOOsje78
20-02-2007, 16:50
insa allah ik ga ze morgen maken plaats ik foto
shabtanger2
20-02-2007, 17:21
http://img106.imageshack.us/img106/1646/spookbostopdn3.png
hier is het
Mijn sfenjs is gewoon de lekkerste
rOOsje78
24-02-2007, 17:14
maar dan moet je oliebollen mix hebben en die is er niet altijd
rOOsje78
26-02-2007, 19:10
rOOsje78
26-02-2007, 19:10
Citaat door shabtanger2:http://img106.imageshack.us/img106/1646/spookbostopdn3.png
hier is het
en wat moet dit voorstellen ik krijg alleen maar een draak te zien
Ik denk dat je naar deze sfenj op zoek bent???
rOOsje78
27-02-2007, 11:52
Privacy |
Cookies©2000-2024 Marokko.nl Virtual Community's - La maison du Maroc. Powered by Marokko Media.