Bekijk volle/desktop versie : Gewonde bij schietpartij op Antwerpse ring



17-02-2007, 23:52
De federale politie en het parket van Antwerpen zijn op zoek naar getuigen van een schietpartij die deze morgen op de Antwerpse ring plaatsvond. Een 43-jarige man uit Sint-Niklaas werd vanuit een andere wagen beschoten. Hij werd met een schotwonde in zijn bil opgenomen in het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar.

Het schietincident gebeurde rond 7.05 uur op de Antwerpse ring richting Nederland. Het slachtoffer reed als passagier mee in een zwarte Peugeot 206. Aan het stuur zat een 21-jarige jongeman uit Beveren, die op weg was naar zijn werk in Merksem. Ter hoogte van Borgerhout zagen ze in hun achteruitkijkspiegel een rode bestelwagen Ford Transit met Belgische nummerplaten die aan hun rechterkant voorsorteerde om de afslag naar de E313 richting Hasselt te nemen.

Schotwond
Toen de Transit naast hen kwam rijden, merkte het slachtoffer plots een blauwe lichtflits op die uit het open raam langs de bestuurderkant van de Transit kwam. Hij voelde een scherpe pijn in zijn bil en zag dat er een gaatje in de deur zat. De Peugeot plaatste zich meteen op de pechstrook, waar het slachtoffer tot de onthutsende vaststelling kwam dat hij een schotwonde had opgelopen. De bestuurder was ongedeerd gebleven. De rode Ford Transit had de afslag naar de E313 genomen en blijft op te sporen.

De speurders tasten nog in het duister over het motief. Op dit ogenblik beschikken ze over geen enkele aanwijzing dat er zich tussen de inzittenden van de Peugeot en die van de Ford Transit een voorafgaandelijk incident heeft voorgedaan.

De federale gerechtelijke politie onderzoekt de zaak en is dringend op zoek naar getuigen. Wie de schietpartij gezien heeft of wie meer informatie heeft over de rode Ford Transit en zijn inzittenden, wordt gevraagd om contact op te nemen met de federale politie via het gratis telefoonnummer 0800/91 119.


http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_381962.html?wt.bron=kanaalArt2


18-02-2007, 00:09


Ja en, wat wil je hier mee zeggen ?

18-02-2007, 00:41
Misschien was de schieter een vijand van de slachtoffer...