deze recept is van iemand hier weet niet van wie
Spinazie salade
(Beqoula)
1 kg spinazie
2 bosje peterselie
1 bosje koriander
1/4 stengel bleekselderij
4 teentjes knoflook
1 el mild paprikapoeder
½ tl peper
¼ tl komijn
3 el olie
½ ingemaakt citroen
sap van ½ citroen
zout
olijven om te garneren
Spinazie, peterselie en koriander zeer fijn snijden. Bleekselderij in kleine stukjes snijden. Groenten en kruiden grondig wassen, uit laten lekken, met aanhangend water in een pan doen en op een matig vuur laten slinken.
De knoflook in kleine stukjes snijden en samen met paprikapoeder, peper, komijn en olie bij het groentemengsel doen. Met het deksel op de pan nog 15 min zachtjes laten smoren.
De ingemaakte citroen in kleine stukjes snijden, samen met het citroensap toevoegen en nog 5 min laten stoven.
De salade warm of koud serveren. Garneren met olijven.