Bekijk volle/desktop versie : Goedkoop en effectief medicijn tegen kanker ?



05-02-2007, 04:34
Over medicatie tegen kanker wordt onnoemelijk veel gepubliceerd.
Het is vrijwel onmogelijk om al het nieuws bij te houden en veel onderzoeksresultaten blijken achteraf niet te kloppen. Deze onderzoeken kosten bovendien zeer veel geld en de patenten liggen bij de pharmaceutische industrie.


Iemand met een beetje kennis van scheikunde kan deze component thuis op de keukentafel maken. (Het is wel licht toxisch maar niet gevaarlijk)

Toch misschien een sprankje hoop deze keer ?


Citaat:

'Goedkoop en effectief medicijn tegen kanker'
Uitgegeven: 4 februari 2007 22:47
Laatst gewijzigd: 4 februari 2007 23:50
AMSTERDAM - Wetenschappers zijn op het spoor van een goedkoop en effectief medicijn tegen kanker. Het zou gaan om dichlooracetaat (DCA) dat al langer wordt gebruikt in de strijd tegen stofwisselingziektes.

Evangelos Michelakis, onderzoeker bij de University of Alberta in Canada, verklaart in het tijdschrift The New Scientist dat hij samen met collega's het medicijn succesvol heeft getest op ratten.

Onsterfelijkheid
DCA zou de onsterfelijkheid van kankercellen uitschakelen, waardoor de ziekte behandeld kan worden. Doordat het medicijn enkel geïnfecteerde cellen zou aanvallen, en niet gezonde cellen, is DCA veilig te gebruiken.
Bijwerkingen
Het medicijn kan wel bijwerkingen hebben als pijnsteken, duizeligheid en het verlies van balans. Deze zouden echter alleen van een tijdelijke aard zijn. De wetenschappers hebben, naar eigen zeggen, het dichlooracetaat al succesvol getest op long-, borst- en hersentumoren.

Doordat er geen octrooi op DCA rust zou het DCA relatief goedkoop te fabriceren zijn.

http://www.nu.nl/news/965667/83/%27Goedkoop_en_effectief_medicijn_tegen_kanker%27. html

http://www.newscientist.com/article/dn10971-cheap-safe-drug-kills-most-cancers.html



Molecuul formule CH-Cl2-COOH

DCA Dichlooracetaat is een dichloorhalogeen van azijnzuur en reageeert agressief in waterige oplossing. Het zou herstel bewerkstelligen van cellen die tumorvorming vertonen



Het gaat hier om een chemische component die met name al veel langer gebruikt wordt voor bepaalde onderdelen van lichaamcellen (mitochondrien)

Dichloroacetate (DCA) een goedkoop en veilig medicijn dat gebruikt wordt door mensen met stofwisselingsproblemen zou alle kanker kunnen doden. Dit meldt de New Scientist.. Artikel geplaatst januari 2007.


In de New Scientist een opmerkelijk artikel over dichloroacetate (DCA) een goedkoop medicijn dat al gebruikt wordt bij mensen met stofwisselingsproblemen. Proeven in het laboratorium en met dieren zou bewijzen dat dichloroacetate (DCA) het mechanisme verandert dat kankercellen niet langer onsterfeljik maakt. Dit zou opgaan voor bijna alle kankercellen zo vertellen de onderzoekers. Het lijkt te mooi om waar te zijn maar dat de New Scientist, een gerenommeerd tijdschrift, hier melding van maakt maakt het toch wel interessant om hier melding van te maken. Hier eerst de vertaling van Wim en daaronder het originele artikel zoals dat werd gepubliceerd deze week in Tne New Scientist en op hun website.

Goedkoop, veilig medicijn dood bijna alle kankers

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn: een goedkoop en simpel medicijn dat de meeste kankers doodt door hun “onsterfelijkheid” af te zetten. Het medicijn, dichlooracetaat (DCA) wordt al jaren gebruikt voor zeldzame stofwisselingziektes (o.a. ziekte van Huntington) en is dus relatief veilig. Er rust ook geen patent op, wat betekent dat het voor een fractie van de kosten van nieuw ontwikkelde medicijnen gemaakt kan worden.

Evangelos Michelakis en zijn collega’s van de Universiteit van Alberta in Edmonton, Canada testten DCA op menselijke kweekcellen buiten het lichaam en vonden dat het long-, borst- en hersenkankercellen doodde maar geen gezonde cellen. Tumoren in ratten, die opzettelijk met menselijke kanker waren geïnfecteerd krompen drastisch toen ze gevoerd werden met water waarin DCA was opgenomen gedurende een aantal weken.

DCA valt een unieke eigenschap van kankercellen aan: het feit dat ze hun energie in het gehele cellichaam produceren, in plaats van in gespecialiseerde celorganellen die mitochondrien worden genoemd. Dit proces, dat glycolyse wordt genoemd (vergisting) is inefficient en gebruikt grote hoeveelheden suiker.

Tot op heden werd aangenomen dat kankercellen de vergisting gebruiken omdat hun mitochondrien onherstelbaar beschadigd zouden zijn. Echetr Michelakis’ experimenten bewijzen dat dit niet het geval is., omdat DCA de mitochondrien weer wakker schudt in kankercellen. De cellen verschrompelden vervolgens vervolgens en stierven af (Cancer Cell, DOI: 10.1016/j.ccr.2006.10.020).

Michelakis stelt dat de omschakeling naar vergisting als energiebron optreedt als cellen midden in een abnormaal maar goedaardig klompje niet genoeg zuurstof krijgen om hun mitochondrien goed te kunnen laten functioneren (zie plaatje). Om te kunnen overleven, schakelen ze hun mitochondrien uit en gaan over op vergisting om aan hun energiebehoefte te kunnen voldoen. Kankercellen onderdrukken hun mitochondrien actief, dit geeft hun ook bescherming tegen vele standaard chemotherapien.

Cruciaal in dit verband is dat mitochondrien nog een andere taak in cellen hebben: ze activeren apoptose, dat is het proces waardoor (ab)normale cellen overgaan tot zelfmoord.

Als cellen hun mitochondrien afzetten worden ze “onsterfelijk” , waardoor ze andere cellen in de tumor overleven en daardoor gaan overheersen. Zodra de mitochondrien door de DCA opnieuw gewekt zijn reactiveren ze de apoptose en geven de abnormale cel orders om te sterven.


Schema lichaamscel. Mitochiondrieen zijn in deze figuur te zien als de GELE "BOONTJES"


06-02-2007, 22:15


Desalniettemin

Meer kanker in Europa


Citaat:

Uitgegeven: 6 februari 2007 15:15
Laatst gewijzigd: 6 februari 2007 16:15

LYON - Het aantal gevallen van kanker in Europa neemt toe, vooral als gevolg van de vergrijzing en door een betere screening van de bevolking. In 2006 werden 3,2 miljoen nieuwe kankerpatiënten geregistreerd.

In 2004 waren dat er nog 2,9 miljoen. Het aantal doden door kanker vorig jaar beliep 1,7 miljoen. Dat blijkt uit een studie van het Franse instituut IARC in Lyon.


Bij mannen is prostaatkanker de meest voorkomende soort, gevolgd door long- en darmkanker. Bij vrouwen staat borstkanker op de eerste plek. Daarna volgen darm- en baarmoederhalskanker.

Borstkanker is in absolute zin de meest voorkomende soort:

319.900 Gevallen in 2006. Longkanker is het dodelijkst: 334.800 doden in 2006.

http://www.nu.nl/news/967889/83/Meer_kanker_in_Europa.html


06-02-2007, 22:32
Waarom worden er dan nog geen miljoenen van het DCA medicijn verkocht, aangezien het goedkoop is en het aantal gevallen van kanker zo hoog is ..?

06-02-2007, 22:38

Citaat door ApolloniA:
Waarom worden er dan nog geen miljoenen van het DCA medicijn verkocht, aangezien het goedkoop is en het aantal gevallen van kanker zo hoog is ..?


Omdat, zoals er ook staat, het alleen nog is getest op dieren !

06-02-2007, 22:48



Citaat:
Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn: een goedkoop en simpel medicijn dat de meeste kankers doodt door hun “onsterfelijkheid” af te zetten. Het medicijn, dichlooracetaat (DCA) wordt al jaren gebruikt voor zeldzame stofwisselingziektes (o.a. ziekte van Huntington) en is dus relatief veilig. Er rust ook geen patent op, wat betekent dat het voor een fractie van de kosten van nieuw ontwikkelde medicijnen gemaakt kan worden.
Of begrijp ik het gewoon verkeerd?

06-02-2007, 22:53

Citaat door ApolloniA:
Of begrijp ik het gewoon verkeerd?




Het gaat om de effectieve dosis die men wil gebruiken.

Als je al chemotherapie krijgt tegen kanker ben je erg zwak en de vraag is dan of het lichaam het nog aan kan.


Bij stofwisselingsziektes is de dosis erg klein, dat is nog aanvaardbaar.

06-02-2007, 23:02
Ah zo,


Het enige wat ze nog tekort komen zijn proef'konijnen', zou ik zo zeggen..

06-02-2007, 23:21

Citaat door ApolloniA:
Ah zo,


Het enige wat ze nog tekort komen zijn proef'konijnen', zou ik zo zeggen..




De gangbare procedure is om eerst een dosis te gebruiken die 100 lager ligt dan het niveau waarop het schadelijk kan zijn.

Vervolgens gaat men dan idd na met menselijke weesfelkweek of er effect is.

Dan worden vrijwilligers gevraagd om met een experiment mee te doen

Als dat allemaal goed verloopt komt zo een medicijn op de markt INDIEN er ethisch geen bezwaren aan zijn.

06-02-2007, 23:40
Hopen inchallah, het is hard nodig.

Zal patent dán noodzakelijk zijn?
Want zonder is nl betaalbaar voor iedereen.

07-01-2008, 19:25
Sallam mensen

Interessant artikel

Ik heb ook een mooie link http://www.cvz.nl/resources/cfh0608_fentanyl-oromucosaal-Actiq%20FER_tcm28-19790.pdf
een middel om pijn te behandelen bij patienten met kanker
nieuw in Nederland sinds november,wordt volledig vergoed