Bekijk volle/desktop versie : recept om zelf verse choco te maken



02-02-2007, 19:35
Salaam keukenliefhebbers,

Hier volgt een recept om zelf chocopasta te maken. Mijn zoontje is er gek op en wil niks anders tussen zijn boterhammen.

foto's komen zodra ik een digitaal fototoestel heb.


CHOCOPASTA

Choco maken

6 eieren
300gr suiker
2dl melk of sterke koffie (als je donkere choco wil koffie gebruiken)
200gr boter
225gr pure chocolade

Bereiding:
- Eieren, suiker en melk op het vuur opkloppen tot een stevige sabayon.
- Voeg beetje bij beetje de chocolade toe en blijf roeren.
- Voeg de boter toe en blijf goed roeren.
- Zet gedurende 4 uur in de koelkast.
- Bewaar ook de choco steeds in de koelkast.

Tips:
- Donkere chocolade gebruiken
- Eieren warm opkloppen
- Vaste boter of margarine gebruiken
- Je kan de choco 3 weken bewaren