Bekijk volle/desktop versie : Fatah arresteert Iraanse agenten in Gaza



02-02-2007, 15:01
Fatah arresteert Iraanse agenten in Gaza

02/02/2007 Jtwnetwork - Bij een bestorming van een Hamas-universiteit in Gaza heeft Fatah zeven Iraanse wapenexperts gearresteerd. Volgens Fatah steunt Iran zo de militante Hamas-beweging, waarmee Fatah-strijders sinds het gisteren gebroken bestand weer volop in gevecht zijn.

Gisteravond bestormden Palestijnse Fatah-strijders de islamitische universiteit, een Hamas-bolwerk. De controle over de universiteitsgebouwen zou door Fatah zijn overgenomen.

Chemische experts
Naast grote hoeveelheden wapens, kregen de Fatah-aanhangers ook verschillende Iraanse wapendeskundigen in handen. Eén van hen zou zichzelf hebben opgeblazen.

Volgens de Israëlische krant Haaretz werden 1.400 vuurwapens en raketten gevonden in de universiteit. Enkele van de Iraniërs zouden chemische experts zijn.

Staakt-het-vuren
Hamas ontkent de betrokkenheid van Iran bij het voortslepende en bloedige conflict: Fatah zou graag de betrokkenheid van Iran willen laten zien om zo geld los te krijgen bij Amerika. De Amerikaanse regering steunt Fatah in Gaza, en bestrijdt bovendien ook de toenemende invloed van Iraanse agenten in Irak.

Afgelopen maandagnacht tekenden regeringspartij Hamas en de partij van president Mahmoud Abbas een staakt-het-vuren, na zware straatgevechten tussen hun aanhangers in de straten van Gaza.

Maar gisteren werd het prille bestand alweer gebroken, toen Hamas-militanten een konvooi van presidentiële veiligheidstroepen plunderden. Daarop barstte opnieuw een bloedige strijd tussen militante aanhangers van beide partijen los.

http://www.jtwnetwork.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=3229&Ite mid=132

02-02-2007, 15:49


Eerst in Irak, nu bij de Gaza, waar zijn ze over een tijd

02-02-2007, 16:41
Iran blijkt overal in het midden-oosten het vuurtje op te stoken.......

02-02-2007, 17:16

Citaat door pseu:
Iran blijkt overal in het midden-oosten het vuurtje op te stoken.......


Fatah leden zijn de grootste leugenaars en zakkenvullers die ik ooit heb gezien. Het is duidelijk Fatah de ene leugen na de andere gebruikt om Hamas zwart te maken. Terwijl gisteren beelden verschenen van de illegale wapens die in beslag werden genomen door Hamas, liepen Fatah leden en de Egyptische regering van de daken te schreeuwen dat er geen wapens in het konvooi werden vervoerd.
President Abbas en zijn handlang Mohammed Dahlan moeten nu echt oppassen, want als Hamas het echt wil, kunnen zij ieder moment een einde maken aan hun leugens en plunderingen.

02-02-2007, 17:38



Citaat door krabbel33:
In Nederland zijn ze ook al hoor.

'Buitenlandse spionnen beïnvloeden allochtonen'

donderdag 1 februari 2007 20:06

Minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes (VVD) waarschuwt voor buitenlandse geheime diensten, die een 'ongewenste invloed' op Nederlandse allochtonen uitoefenen.

Johan Remkes
Minister van Binnenlandse Zaken Johan Remkes

Andersom zoeken radicaliserende moslims steeds vaker zelf contact met meer ervaren jihadisten in het buitenland, zei Remkes vandaag in een debat met de Tweede Kamer.

Kwalijke invloed
De bewindsman wilde niet zeggen uit welke landen de spionnen afkomstig zijn. Maar 'het gebeurt af en toe' dat buitenlandse veiligheidsdiensten hier spioneren zonder dat ze samenwerken met de Algemene Inlichtingen- en Veilgheidsdienst (AIVD).

Het kan dan gaan om politieke-, wetenschappelijke- en bedrijfsspionage, maar in toenemende mate oefenen de veiligheidsdiensten ook een kwalijke invloed uit op Nederlandse allochtonen. Als de Nederlandse overheid hier achter komt, volgen 'indringende gesprekken en maartregelen,' aldus Remkes.

Salafisten
Ook een grote zorg van de minister is de Nederlandse jihad-netwerken, die zich steeds vaker 'internationaal oriënteren': ze kloppen aan bij ervaren moslimextremisten voor kennis. Dit doen ze steeds vaker via internet.

Ook de Nationaal Coördinator Terreurbestrijding Tjibbe Joustra wees onlangs op het toenemende invloed van internet bij de radicaliserende Nederlandse moslims.

Verder wees Remkes vandaag nog op de groeiende salafistische invloed op de Nederlandse moskeeën. De salafisten, die vaak antiwesters en ondemocratisch gedachtegoed aanhangen, zijn volgens Remkes lastig aan te pakken, omdat ze vaak net binnen de wet blijven. Wel worden imams en moskeebesturen op de radicale beweging aangesproken.

Door Robbert de Witt


Ja dat wist ik al, heb je ook het artikel/rapport van de Iraanse jongerenorganisatie in Nederland gelezen, over de Iraanse geheime agenten in Nederland?

02-02-2007, 17:38
Khomeini Powerrr!