Bekijk volle/desktop versie : Aangifte provincie tegen VVD kamerlid Remak



29-01-2007, 19:39
Aangifte provincie tegen Remak

De provincie Noord-Holland bereidt een aangifte wegens fraude voor tegen voormalig Statenlid en oud-VVD-Kamerlid Patricia Remak. Dat heeft een woordvoerder van de provincie maandag meegedeeld.

Provinciale Staten

Remak heeft volgens de rekeningencommissie van Provinciale Staten (PS) in 2005 ruim 21.000 euro te veel ontvangen aan reiskosten en fractieondersteuning. De woordvoerder verwacht dat de Statengriffier in de loop van deze week aangifte tegen Remak gaat doen. De provincie heeft inmiddels overleg gehad met de politie en stukken (pdf!) overhandigd.

Ontslag

Remak diende begin januari haar ontslag in als lid van Provinciale Staten van Noord-Holland. Zij zat als zelfstandig lid in de Staten. Het voormalig Statenlid heeft volgens de rekeningencommissie de besteding van het bedrag van ruim 21.000 euro niet goed financieel verantwoord. PS buigt zich nog over de vraag of de provincie dit geld gaat terugvorderen bij de oud-politica, zoals voorzitter Tjeerd Talsma van de Rekeningencommissie wil.


Wachtgelduitkering

De rechtbank in Amsterdam veroordeelde Remak begin deze maand al voor uitkeringsfraude. Ze kreeg een jaar celstraf, waarvan drie maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. De rechtbank stelde dat Remak ruim drie jaar bewust heeft nagelaten haar inkomsten van haar werk bij het ministerie van Financiën en bij de Provinciale Staten te melden, terwijl ze wist dat die van invloed waren op haar wachtgelduitkering. De politica ontving het wachtgeld voor haar werk in de Tweede Kamer, waarin ze namens de VVD zitting had.

http://www.nieuwnieuws.nl/archives/2007/01/provincie_doet_aangifte_tegen.html#more

29-01-2007, 20:22


Heel politiek Den Haag is corrupt.
Dus voor mij totaal geen nieuws.