Bekijk volle/desktop versie : Wie o wie



21-01-2007, 17:36
kan eens voor de verandering gezonde recepten plaatsen?

21-01-2007, 18:06


eet groenten en fruit

21-01-2007, 18:23
Magere aardappelsalade
Goed voor 10,5 porties

Ingredienten:



1,5 kg nieuwe aardappels met dunne schil

1 eetlepel olijfolie

2 eetlepels wijnazijn

1 eetlepel grove dijonmosterd

0,5 theelepel zwarte peper

0,5 eetlpel selderijzaadjes

1 kop karnemelk

0,5 kopje vetarme mayonaise

1 kop gehakte uien

1 kop gehakte selderij

1 kop gehakte rode paprika

Kook de aardappelen in een grote pan tot ze lichtgaar zijn. Doe de aardappelen en een grote schaal en laat ze afkoelen. Meng in een tweede schaal de olijfolie, azijn, mosterd, peper, selderijzaadjes, karnemelk en mayonaise. Snijd de afgekoelde aardappelen in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Voeg de ui, selderij en paprika aan toe en hussel alles voorzichtig door elkaar. Giet de karnemelk over de groenten, licht husselen.
Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:

170 Cal.

4 gram Eiwit

34 gram Koolhydraten

2 gram Vet


21-01-2007, 18:24
Lekkere aarbeientaart
Goed voor 6 porties

Ingredienten:


Glaceren

2,5 kop aardbeien, frambozen of kersensap
5 eetlepels maismeel of pijlwortelmeelx
2 eetlepels citroensap
naar keuze: 5 pakjes equal zoetstof

Korst
1,5 kop grahamcrackerkruimels (gezoet met honing)
4 ei-witten
1 eetlepel water
anti aanbakspray

Vulling
4 kopjes verse aarbeien

Glazuur bereiden
Meng in een 1 literpan de helft van het koude sap met het maismeel of pijlwortelmeel. Zet de pan op een middelhoog vuur en voeg er de rest van de sappen aan toe. Aan de kook brengen onder voortdurend roeren. De saus wordt snel dik. Van het vuur halen en apart zetten. (keuze: eventueel equal zoetstof toevoegen).
x Pijlwortelmeel geeft een helderder glazuur dan maismeel

Korst bereiden
Verhit de oven op 200 graden. In een middelgrote schaal alle ingrediënten m.b.v een vork door elkaar husselen. Spray de pan in met de anti-aanbak spray. Druk het mengsel in de pan. Breng met de vork groefjes aan in de rand van de korst. Ongeveer 10 minuten laten bakken of tot de taart goudgeel ziet. Af laten koelen.

Taart afmaken
Aardbeien afspoelen onder koud stromend water, droogdeppen met een zachte handdoek. Blaadjes en steeltjes verwijderen, en de aarbeien in de afgekoelde korst plaatsen. Het glazuur geleidelijk over de aardbeien gieten. Afdekken en in de koelkast plaatsen.

Voor het serveren versieren met yoghurt en verse minttakjes. (Wanneer je equal zoetstof hebt gebruikt moet je de taart binnen twee dagen opeten).

Voedingswaarde per portie:

168 Cal.

4 gram Eiwit

36 gram Koolhydraten

0,5 gram Vet

21-01-2007, 18:25


Lekkere Angel fruit cake
Goed voor 10 porties

Ingredienten:



8 grote ei-witten, kamertemperatuur
2 theelepels tartaarsaus
2 eetlepels maismeel
2 kopjes volle granen cakemix
2 eetlepels vanille-extract
1,5 kopje vruchtenconcentraat (appel, sinaasappel, witte druiven)
anti-aanbak spray
versieren: suikervrije jam

Over voorverhitten op 200 graden. In een middelgrote schaal de ei-witten met tartaarsaus op hoge stand kloppen tot zich pieken vormen. Geleidelijk aan meel, vanille-extract en vruchtenconcentraat toevoegen. Grote "Strudel" pan invetten met anti-aanbak spray. Giet het mengsel erin. Ongeveer 40-45 minuten in de over laten staan, of totdat de cake goudgeel is en de zijkanten van de pan los zijn.
Uit de oven halen en laten afkoelen. Voor verwijdering uit de vorm kun je de zijkanten met een mes losser maken, een bord over de vorm leggen en dan omkeren.

Voor het serveren versieren met dakje zuikervrije jam

Voedingswaarde per portie:

147 Cal.

6 gram Eiwit

29 gram Koolhydraten

0,4 gram Vet

21-01-2007, 18:25
Hawaiian kebabs
Goed voor 4 porties

Ingredienten:



1 papaja

halve ananas

1 mango

1 banaan

Schil en snij het fruit in blokjes en verdeel deze over 4 sateprikkers. Kan maximaal 2 uur in de koelkast bewaard worden.
Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:

130 Cal.

1 gram Eiwit

32 gram Koolhydraten

1 gram Vet

4 gram Vezel

21-01-2007, 18:26
Lekkere Hüttenkäse taart
Goed voor 8 porties

Ingredienten:



2 kopjes magere Hüttenkäse, uitgelekt en gewassen
1 kop geplette, volle tarwe cornflakes
Bakspray
1 kop halfvolle melk
1 blaadje neutrale gelatine
1/2 verpakking Crystal Light drink mix citroen
Versieren met kiwi en verse citroenschil

Spoel de Hüttenkäse met koud water af in de meelzeef. Beetje draaien tot het doorsijpelende water helder wordt. Uitlekken en apart zetten.
Doe de cornflakes in een plastic zak en plet ze met roller of de bodem van een glazen fles. Spray een grote cakevorm in met anti-aanbakspray en bedek de bodem met de geplette cornflakes. Giet 4 eetlepels koude halfvolle melk in de mixer. Sprenkel er wat gelatine bovenop en laat het een minuutje weken. Doe de resterende melk in een pan en breng het op middelhoog vuur aan de kook onder voortdurend roeren. Voeg het gelatinemengsel bij de melk en mix dit twee minuten op een laag vuur. Yoghurt en de Crystal mix toevoegen. Mengen tot het glad is. Voeg de Hüttenkäse toe en klop het er in een seconde of 5 doorheen. Niet te lang kloppen. Giet het mengsel in de bakvorm. Afdekken en ongeveer 3 uur laten afkoelen.

Voor serveren versieren met schijfjes kiwi en citroenschil.

Voedingswaarde per portie:

80 Cal.

8 gram Eiwit

12 gram Koolhydraten

0 gram Vet

21-01-2007, 18:26
Orientaalse komkommersalade
Goed voor 4 porties

Ingredienten:



4 kopje dungesneden komkommer

2 eetlepels rijstazijn

1 eetlepel natriumarme sojasaus

0,5 eetlepel canola-olie

0,5 eetlepel water

0,5 eetlepel sesamolie

0,5 theelepel suiker

0,5 theelepel geraspte gemberwortel

2 eetlepels jalapenopepers, ontzaad en fijngehakt

Zet de komkommers apart in een kleine schaal. In een tweede schaal azijn, sojasaus, canola-olie, water, suiker en sesamolie met een vork grondig mengen. Voeg er de gemberwortel en jalapenopepers aan toe, en dan weer mengen. Giet het mengel over de komkommers en hussel ze door elkaar. Diverse uren in de koelkast zetten voor serveren.
Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:

42 Cal.

1 gram Eiwit

5 gram Koolhydraten

2 gram Vet


21-01-2007, 18:27
Fruit festijn salade
Goed voor 6 porties

Ingredienten:



2,5 kop geschaafde groene kool

1 kop gesneden aardbeien

2 kleine gepelde mandarijnen

1 gesneden perzik

2 gele appels, klokhuis verwijderd en in kleine stukjes gesneden

1 kop groene druiven zonder pit

0,5 kopje rozijnen

250 gram magere yoghurt

Hussel en een grote schaal de kool, aardbeien, mandarijnen,, perzik, appelen, druiven en rozijnen door elkaar om smaken en kleuren te mengen. Voeg de yoghurt er aan en meng het geheel goed.
Eet smakelijk!

Voedingswaarde per portie:

149 Cal.

3 gram Eiwit

32 gram Koolhydraten

1 gram Vet