Bekijk volle/desktop versie : Citaat van Salahoeddien Ayyoebi



21-01-2007, 14:15
Citaat van Salahoeddien Ayyoebi

Wij stellen onze hoop in Allah De Verhevene, geprezen zij Hij, Die de harten van de Moslims leidt om te weerstaan wat hen kwelt en wat hun voorspoed vernietigt.

Waar is het eergevoel van de Moslims?
De trots van de Gelovigen?
De geloofsijver van de Gelovigen?

We zullen nooit ophouden ons te verbazen over hoe de ongelovigen voor hun deel vastberadenheid hebben getoond en het zijn de Moslims die gebrek aan geloofsijver tonen. Niet een van hen heeft gehoor gegeven aan de oproep. Niet een springt bij om dat wat verstoort is te herstellen; maar zij verbazen zich hoe ver de Franken hebben kunnen komen. Wat een eenheid zij hebben bereikt. Welke doelen zij nastreven. Welke hulp zij hebben geboden. Welke sommen geld zij hebben geleend en uitgegeven. Welke rijkdommen zij hebben verzameld en onder hen verdeeld.

Er is geen koning meer over in hun landen of op hun eilanden, of een edelman die niet met zijn buren wedijvert om meer steun te genereren en zijn soortgenoten naar de kroon steken met prestigieuze militaire inspanningen. Ter bescherming van hun religie beschouwen ze het allemaal iets kleins om hun ziel en zaligheid op te geven; en zij blijven hun ongelovige broeders voorzien van wapens en oorlogsveteranen; en alles hebben ze gedaan en al hun vrijgevigheid is puur gedaan uit geloofsijver voor hem die zij aanbidden in de afgunstige verdediging van hun geloof. De Moslims zijn daarentegen verzwakt en gedemoraliseerd: zij zijn onachtzaam en lui geworden, slachtoffers van improductieve stomme verbijstering en compleet verstoken van enthousiasme. Als, Allah verhoede, Islam van het bewind wordt beroofd, haar glans wordt verduisterd, haar zwaard bot wordt, zal er niemand zijn, oosters of westers, ver of nabij, die de geloofsijver van Allah’s religie zal laten schitteren, of zal kiezen om de Waarheid te hulp te schieten tegen Valsheid.
Dit is het moment om luiheid af te werpen, om alle mannen met bloed in hun aderen te sturen van ver of nabij; maar wij hebben vertrouwen (Hij spreekt over zichzelf en een kleine groep gelovigen die met hem zijn begonnen en toen een grote groep zijn geworden); dank zij Allah – Alhamdoelillah – dat hulp zal komen van Hem in oprechtheid en diepste toewijding. In sjaa Allah, de ongelovigen zullen verdwijnen en de Gelovigen zullen een zekere overwinning kennen.

(Salahuddien Ayyoebi, Bevrijder van Jerusalem, 12e eeuw na Chr.)

Uit: Kitab Ar Rawadatain, Aboe Shamma, geschiedenis.

21-01-2007, 14:24


wat een leeuw