Bekijk volle/desktop versie : Amsterdam CS ontruimd



18-01-2007, 15:36
Amsterdam CS ontruimd, treinverkeer hevig ontregeld

Uitgegeven: 18 januari 2007 14:18
Laatst gewijzigd: 18 januari 2007 15:28

AMSTERDAM - Het spoor ondervindt donderdag grote hinder van de harde wind en regen. Station Amsterdam Centraal is op last van de politie ontruimd, zo heeft een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen donderdagmiddag gemeld. Ook rijden er geen treinen meer van en naar Utrecht.

Door de hevige wind en regen vliegt er zoveel bouwmateriaal in het rond dat het gevaarlijk is op Amsterdam CS, aldus de woordvoerder. Ook zouden er glazen platen vanaf de overkapping aan de westzijde van het station losgeraakt zijn en in het rond vliegen.

Een woordvoerder van de NS meldde donderdag dat alle intercitytreinen uit de dienst genomen worden en worden vervangen door stoptreinen.

Boom

Door een boom op het spoor rijden er tussen Amersfoort en Utrecht minder treinen, zo meldt de NS. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van minimaal een half uur.

Tussen Weesp en Almere, Leiden en Den Haag Centraal en bij Amsterdam-Zuid veroorzaakt de wind vertragingen door beschadigingen aan bovenleidingen. Reizigers in Noord- en Zuidholland en Utrecht moeten rekening houden met vertraging tot een half uur en uitval van treinen.

En ook tussen Alphen en Bodegraven, Culemborg en Houten, Woerden en Breukelen en Schiphol en Duivendrecht rijden minder of tijdelijk geen treinen.

Amsterdam CS

Op Amsterdam-CS wordt een aantal sporen tijdelijk niet gebruikt wegens opwaaiende bouwmaterialen en gebroken bovenleidingen. Ook van en naar Schiedam Centrum waaide rommel op het spoor, hetgeen leidt tot vertragingen.

Vertraging

Tussen Arnhem en Emmerich liepen reizigers vertraging op door een boom op het spoor. Deze is inmiddels weggehaald, het treinverkeer rijdt daar weer volgens dienstregeling. Ook tussen Cuijk en Nijmegen zorgde een op de rails gewaaide boom voor vertragingen. Inmiddels rijdt ook daar het treinverkeer weer normaal.

ProRail heeft extra storingsploegen paraat staan. Toch adviseert ProRail reizigers voor vertrek te controleren of hun trein op de geplande tijd rijdt.

Bron: http://www.nu.nl/news/949418/19/Amsterdam_CS_ontruimd%2C_treinverkeer_hevig_ontreg eld.html

Ja, nu zit ik lekker vast op de VU.

18-01-2007, 15:46


Verder niemand last van?

18-01-2007, 15:49

Citaat door Breave:
Verder niemand last van?


Neuh..Ben net trug van m'n werk.waaide zowat van m'n motor..Overal vliegen de boomtakken om je oren...maar ehww..verder heb k er geen hinder van.