Bekijk volle/desktop versie : China gaat Iraanse gasveld ontwikkelen



16-01-2007, 12:21
China zal het Iraanse gasblok ontwikkelen

PEKING: China Nationale Petroleumn (CNPC), de grootste olieproducent van het land, zal $3,6 miljard investeren om een gasveld blok voor de kust van Iran te ontwikkelen, aldus de staatsmedia gisteren.

CNPC onderhandelt nog steeds met Iran over de details van het project verwacht wordt dat het een zeven-jaarovereenkomst om Blok 14 van het Zuid-Pars gasveld te ontwikkelen, aldus het Chinese Zakennieuws.

Het voegde erbij dat het bedrijf $1,8 miljard zal investeren op exploratie van het blok, gerapporteerd wordt dat er aardgas reserves van 370 miljard kubieke meter (1,3 triljoenen kubieke ) is.

Nog een $1,8 miljard zal gebruikt worden om een vloeibaar aardgas (LNG) instalatie met een jaarlijkse output van 4,5 miljoen ton te bouwen.

Nochtans, Liu weigerde Weijiang, een woordvoerder voor het internationale zakendepartement in Peking van CNPC, het rapport te becommentariëren.

"CNPC heeft vele dochterondernemingen en het is normaal indien zij zaken doen," zei Liu.

Nog een woordvoerder voor het Hong Kong van CNPC , Petrochina, zei dat hij zich niet bewust van de potentiële overeenkomst was. China heeft op een globale zoektocht voor energie over de voorbije jaren opgevoerd, de natie zoekt hulpbronnen te beveiligen die de snel groeiende economie van de wereld aandrijven kunnen.

Vorige week kondigde Iran aan om een $16 miljard gasovereenkomst met de grootste olieproducent CNOOC van China te tekenen ondanks de bedreiging van sancties van Washington voor Teheran over zijn nucleair programma.


http://www.gulf-daily-news.com/story.asp?Article=167350&Sn=BUSI&IssueID=29302

16-01-2007, 12:23


kassa kassa

16-01-2007, 12:25
China heeft schijt aan alles, als ze maar olie en gas krijgen etc gaan ze met iedereen in zee of het nou een dictator is, maakt ze niks uit..

16-01-2007, 13:18

Citaat door Mister1979:
China heeft schijt aan alles, als ze maar olie en gas krijgen etc gaan ze met iedereen in zee of het nou een dictator is, maakt ze niks uit..


Niet alleen de Chinezen.

16-01-2007, 13:20



Citaat door Palestine:
Niet alleen de Chinezen.



Je heb gelijk. China kopieert alles, dat ze nu met iedereen in zee gaan hebben ze van het westen gekopieerd..