Bekijk volle/desktop versie : geduld van de vrouw



12-01-2007, 00:51
Het geduld van de Vrouw!

Het geduld van een vrouw in het gehoorzamen van haar echtgenoot, is één van de middelen om het Paradijs te betreden, zoals gezegd wordt in de hadith die overgeleverd is door Ibn Hibbaan: "Als een vrouw haar vijf dagelijkse gebeden verricht en haar maand (m.a.w. de Ramadan) vast en haar kuisheid bewaakt en haar echtgenoot gehoorzaamt, zal er tegen haar gezegd worden: 'Betreed het Paradijs door één van de poorten van het Paradijs naar jouw keuze.'" Deze hadith is door al-Albaani is sahih geclassificeerd in Sahih al-Jaami' al-Saghir, nr. 660.

Haar geduld in het verdragen van het huwelijk van haar echtgenoot met een tweede vrouw, zal een speciale beloning daarbovenop brengen, om verschillende redenen:

1. Het huwelijk van haar man met een andere vrouw wordt beschouwd als een test en beproeving voor haar en als zij het met geduld draagt, zal ze de beloning krijgen voor het geduldig ondervinden van een beproeving. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

"Voorwaar, het zijn de geduldigen die hun beloning zonder berekening zal worden gegeven." [al-Zumar 39:10]

Volgens de hadith van Abu Sa'id en Abu Hurayrah (radiAllahu 'anhum): "Geen vermoeidheid, noch ziekte, noch leed, noch verdriet, noch pijn, noch kwelling overkomt een moslim, zelfs een doorn die hem prikt, of Allah zal zijn zonden daarmee compenseren." Overgeleverd door al-Bukhaari, 5642; Muslim, 2573.

Al-Tirmidhi (2399) heeft overgeleverd van Abu Hurayrah dat de Profeet (sallAllahu 'alayhi wa salaam) gezegd heeft: "Beproevingen zullen de gelovige, man of vrouw, blijven overkomen, betreffende zichzelf, zijn kind en zijn rijkdom, totdat hij Allah ontmoet zonder zonde op zich." Geclassificeerd als sahih door al-Albaani in Sahih al-Jaami', nr. 5815.


2. Als een vrouw het accepteert en haar echtgenoot en de andere vrouw goed behandelt, zal ze de beloning van al-muhsinin (de weldoeners) krijgen. Allah zegt (interpretatie van de betekenis):

"Voorwaar, wie Allah vreest en geduldig is: voorwaar, Allah doet de beloning van de weldoeners niet verloren gaan." [Yoesoef 12:90]

"Er is voor het verrichten van het goede geen andere beloning dan het goede." [al-Rahman 55:60]

"En voorwaar, Allah is zeker met de weldoeners." [al-'Ankaboet 29:69]


3. Als ze hier kwaad om is, maar ze haar woede beheerst (en het beheersen van de tong is een onderdeel van het beheersen van de woede), zegt Allah (interpretatie van de betekenis):

"…en die de woede inhouden en de vergevers van de mensen zijn. En Allah houdt van de weldoeners." [Aal 'Imraan 3:134]

Deze beloning is een toevoeging aan de beloning van de vrouw voor het gehoorzamen van haar echtgenoot onder normale omstandigheden.

Een wijze vrouw moet accepteren wat Allah voor haar bestemt en ze moet zich realiseren dat het huwelijk van haar man met een andere vrouw iets is wat toegestaan is, dus zou ze er geen bezwaar tegen moeten maken. Het kan zijn dat dit (tweede) huwelijk hem kuiser maakt en hem weerhoudt van dingen doen die haram zijn.

Het is erg ongelukkig dat sommige vrouwen minder bezwaar hebben tegen het feit dat hun mannen dingen doen die haram zijn dan tegen hun huwelijk met een andere vrouw op een toegestane manier. Dit is een teken van gebrek aan rede en religieuze toewijding.

Vrouwen zouden het goede voorbeeld van de vrouwen van de Profeet (sallAllahu 'alayhi wa salaam) en zijn metgezellen moeten volgen, die geduldig waren en beloningen nastreefden hoewel velen van hen jaloers waren. Als je echtgenoot een tweede vrouw trouwt, dan moet je geduldig en tevreden zijn en hem goed behandelen zodat jij de beloning van het geduld en de weldoeners kan verkrijgen.

Merk op dat dit leven het leven van beproevingen en testen is en dat het snel voorbij is. Dus gelukwensen aan degene die geduldig is in het gehoorzamen van Allah in dit leven totdat hij eeuwige verrukking in de tuinen van het Paradijs bereikt.

12-01-2007, 09:58


Salaam 3alaikoum,

Hoe geduld te verkrijgen? Inchallah als je deze Mashallah boeken leest dat je wat meer geduld zult krijgen en dat maar voor 15 euro bijmekkaar