Bekijk volle/desktop versie : Saddam gaf opdracht zijn leven niet te sparen



11-01-2007, 19:44

Citaat door DeNegroHebrew:
Saddam gaf opdracht zijn leven niet te sparen
Uitgegeven op donderdag 11 januari 2007 om 18:02:13, bijgewerkt om

(Novum/AP) - In een laatste wilsbeschikking, die Saddam Hussein vlak voor zijn dood liet optekenen, heeft hij zijn advocaten verzocht om niet langer te proberen zijn leven te redden. Ook heeft hij de Verenigde Staten en Iran ervan beschuldigd dat zij samenwerkten om hem aan de galg te krijgen. Dat blijkt uit een kopie van het testament dat het persbureau Associated Press in handen heeft weten te krijgen.
Saddam gaf opdracht zijn leven niet te sparen

Deze wilsbeschikking liet de oud-dictator 24 uur voor zijn executie op 30 december optekenen door de leider van zijn advocatenteam, Khalil al-Dulaimi. In het document gaf hij Al-Dulaimi toestemming om alle noodzakelijke beslissingen ten aanzien van zijn persoon te nemen, behalve een beroep te doen op 'presidenten, koningen, Arabieren of buitenlanders' om zijn leven te sparen. In het testament staat tevens dat hij zijn doodvonnis wijt aan 'Amerikaanse en Safavidische bedoelingen'. Met 'Safavidisch' refereert Saddam aan de Perzische dynastie die vanaf het einde van de vijftiende tot het begin van de achttiende eeuw over Iran heerste, en die het land van de soennitische naar de sjiitische stroming binnen de Islam bekeerde.

Saddam gaf aan dat hij ofwel in zijn geboorteplaats Ouja begraven wilde worden, ofwel in Ramadi, de hoofdstad van de provincie Anbar, waar veel soennitische opstandelingen op dit moment strijden. Saddam is na zijn dood in Ouja ter aarde besteld, waar honderden leden van zijn stam hem inmiddels bij zijn graf geëerd hebben.

In een interview met de krant The Sunday Times gaf Saddams jongste dochter, Rana, eerder deze maand te kennen dat Saddam ook zijn dochters had verzocht om niet om het leven van hun vader te smeken. Al-Dulaimi had op 28 december, nog voor de optekening van het testament, aan internationale organisaties het dringende verzoek geuit om te verhinderen dat de Amerikanen Saddam aan de Iraakse autoriteiten zouden overdragen.


Lees meer in dossier:
bron:http://buitenland.nieuws.nl/445474/Saddam_gaf_opdracht_zijn_leven_niet_te_sparen
.

11-01-2007, 20:06


Theo van Gogh andersom

11-01-2007, 20:12
en mohammed b

11-01-2007, 20:52

Citaat door Jericho:
Alsof de Amerikanen rekening zouden houden met dat zwijn.


theo van gogh dikke vette wrattenzwyn,heeft zn verdiende loon gehad