Bekijk volle/desktop versie : Wat betekent laa illaha illa llaah ?



11-01-2007, 12:16
Wat betekent laa illaha illa llaah ?

Antwoord: Het betekent: het ontkennen dat iets naast Allaah het recht heeft op aanbidding, en het erkennen (van de aanbidding) voor Allaah alleen Die geen deelgenoot heeft in Zijn aanbidding, zoals Hij geen deelgenoot heeft in Zijn Heerschappij. Allaah Geprezen en Verheven zij Hij zegt:


﴿ذَلِك&#16 14; بِأَنّ&#161 4; اللَّه&#161 4; هُوَ الْحَقّ& #1615; وَأَنّ&#161 4; مَا يَدْعُو& #1606;َ مِنْ دُونِه&#161 6; هُوَ الْبَاط& #1616;لُ وَأَنّ&#161 4; اللَّه&#161 4; هُوَ الْعَلِ& #1610;ُّ الْكَبِ& #1610;رُ﴾ (الحج:62)

"Dat is omdat Allaah de Waarheid is en omdat wat zij naast Hem aanroepen vals is en omdat Allaah de Verhevene, de Grootste is." (Vers: 22/62).
--------------------------------------------------------------------------------

Uitleg: Wanneer men de juiste betekenis van 'laa ilaaha illa-llaah' begrijpt, begrijpt men de gehele Islaam, namelijk het zuivere monotheïsme. Ook begrijpt men het doel van zijn bestaan.

De betekenis:

De betekenis van 'laa ilaaha illa-llaah' is: Niets in de aanwezigheid wordt terecht aanbeden behalve Allaah.

-------------------------------------------------------------------------------

Uitleg van de betekenis:


Niets: dit is een ontkenning van elk voorwerp en of persoon.

In de aanwezigheid: dit wijst erop dat Allaah Geprezen en Verheven zij Hij wel degelijk aanwezig is, en niet zoals sommigen zeggen: Hij bevindt zich niet in de wereld en niet buiten de wereld.

Wordt terecht aanbeden: dit wijst erop dat er wel degelijk iets anders dan Allaah aanbeden wordt. Dit wijst erop dat niet alleen Allaah aanbeden wordt, zoals sommigen zeggen: “Allaah is de Enige Die aanbeden wordt”. Dit zou betekenen dat alles Allaah is en Allaah alles is. Dit is een verloochening van het monotheïsme.

Behalve Allaah: dit is een erkenning/bevestiging dat Allaah de Enige is Die terecht aanbeden wordt.

De definitie: het ontkennen en het erkennen:

Deze definitie is een algemene geloofsleer definitie. Het houdt namelijk in: het ontkennen dat iets of iemand het verdient om aanbeden te worden, en het erkennen dat Allaah de Enige is Die het verdient om aanbeden te worden.

Hiermee distantieer je je van elke soort van aanbidding van elk schepsel, zoals sterren, planeten, stenen, bomen, engelen, profeten, Allaah's geliefden, en andere dingen die aanbeden worden. Echter erken je dat Allaah de Enige is Die aanbeden hoort te worden, en alleen met de aanbidding die Hij voorgeschreven heeft.

11-01-2007, 12:28


Up Up dit is heel belangrijk !!

11-01-2007, 12:34
Wat zijn haar voorwaarden ?

De getuigenis ‘laa ilaaha illa-llaah’ heeft zeven voorwaarden, namelijk:

1. (al-3ilm) Kennis, kennis nemen van haar betekenis met haar ontkenning (nafiy) en erkenning (Ithbaat);
2. (al-Yaqien) Zekerheid (over haar) in het hart;
3. (al-Inqiyaad) Volgen, het volgen van ‘laa ilaaha illa-llaah’ innerlijk en uiterlijk;
4. (al-Qaboel) Acceptatie, het accepteren van haar vereisten en essenties;
5. (Al-Ikhlaas) Zuivere intentie;
6. (a-Ssidq) Oprechtheid, vanuit het hart, niet alleen met de tong;
7. (al-Mahabbah) Liefde, voor haar en haar volgelingen; liefde en haat omwille van haar.

11-01-2007, 12:36
Wat zijn haar niveau's ?

De voorwaarden voor ‘laa ilaaha illa-llaah’ bevatten twee niveaus, namelijk:

1. De voorwaarde voor de basis van ‘laa ilaaha illa-llaah’

Dit niveau is de voorwaarde voor de acceptatie van het monotheïsme. Dit niveau hoort men te bereiken wil men binnen de cirkel van de Islaam treden en erin blijven. Wanneer men dit basisniveau heeft behaald, heeft men de basis van het Geloof behaald. Dit basis niveau van het Geloof vestigt zich in het hart, en heeft met de daden van het hart te maken. Dit niveau zal bij elke voorwaarde uitgelegd worden.


2. De voorwaarde voor de volmaaktheid van ‘laa ilaaha illa-llaah’

Dit niveau is het verplichte Geloof dat de basis van het Geloof vervolmaakt. Dit niveau behaalt men wanneer men zich aan de verplichte voorschriften van het geloof houdt. Dit niveau bereikt men als men de verplichte waarneembare daden verricht die Allaah Geprezen en Verheven zij Hij voorgeschreven heeft. Dit niveau zal ook bij elke voorwaarde uitgelegd worden.

11-01-2007, 12:45


Wat is de eerste verplichting van de dienaren ?

De eerste verplichting van de dienaren is kennis nemen van de zaak waarvoor Allaah hen geschapen heeft en waarvoor Hij met hen een verdrag heeft getekend, en Zijn boodschappers naar hen gestuurd heeft, en Zijn boeken naar hen neergezonden heeft, en waarvoor hij het wereldse en het hiernamaals en het paradijs en het hellevuur heeft geschapen en de verwezenlijking (al-Haaqqah) waargemaakt wordt en de Dag der Opstanding zal aanbreken en waarvoor de weegschaal (mawaazien in meervoud) opgezet wordt en de boeken rond verspreid zullen worden.

In deze zaak bevindt zich het geluk en het ongeluk en naar deze zaak zal het licht verdeeld worden. En wie Allaah geen licht geeft, voorzeker, voor hem is er geen licht.