Citaat door gandora:
Recept Marmita
Benodigdheden:
x vlees of kip in gelijke stukken gesneden/verdeeld
x uien (in stukken gesneden)
x aardappelen (schillen en door de helft snijden)
x wortelen (raspen, door de helft snijden)
x doperwten
x sperziebonen
x tomaten in grote stukken snijden
x olijf en zonnebloemolie
x koriander en peterselie
x marokkaanse kruiden en zout
- Verwarm in een grote pan een hoeveelheid olijf en zonnenbloemolie.
- Doe vervolgens het vlees/kip erbij, en laat dit even goed doorbakken tot het licht een kleurtje krijgt, voeg klein beetje zout toe.
- Voeg ui(en) toe, even laten bakken ,en doe vervolgens sperziebonen, doperwten en wortel(s) en tomaat(en) erbij.
- Voeg kruiden toe en laat het geheel op een zachte stand goed doorbakken.
- Giet een kleine hoeveelheid water erbij voor de smaak(jus), en laat alles weer op zachte stand verder bakken.
- Als laatste doe je de aardappelen erbij. en strooi ook hier een beetje zout bovenop, en indien gewenst kan je een spaanse peper op leggen, en weer de deksel op de pan, en alles op een laag pitje laten doorbakken.
p.s. aantal uien/tomaten etc. dat je gebruikt is afhankelijk van hoeveel je kookt, dit geldt ook voor de hoeveelheid zout en/of andere kruiden (voor hoeveel personen)
Je kan ook de wortelen en sperziebonen van tevoren eerst apart in water koken en dan later toevoegen aan de mamita, vlak voor je de aardappelen toevoegt.
zo kijk is aan zonder dat je man mij neerschiet