Bekijk volle/desktop versie : Oliebollen recept gezocht!!!



31-12-2006, 14:01
goed recept voor oliebollen gezocht!!

zonder een koopmans pak

Xx Hanoa

31-12-2006, 14:10


Hahaha die zoek ik ook..!!

31-12-2006, 14:15

HET RECEPT voor (ca. 35) oliebollen (en vele complimenten)

Benodigdheden:


1 kilo tarwebloem
1 liter water
20 gram zout
50 gram suiker
80 gram gist
10 gram kaneel
enkele druppeltjes citroensap
200 gram rozijnen
100 gram verse appelstukjes


Bereiding

Los het gist op in het water en meng het kort.
Doe de bloem erbij en meng het beslag kort met een mixer op de laagste stand.
Werk de vulling erdoor en laat het beslag 45 minuten (en niet korter!!) op een warme plaats rijzen. Voorkom uitdroging door een natte theedoek over de emmer te leggen.
Denk erom dat het beslag behoorlijk rijst, gebruik dus een ruime emmer
Schep het beslag met een lepel of ijsknijper in olie van 180 graden Celsius. Als u een frituurpan gebruikt, zet deze dan op 190 graden!
Bak ze ca. 6 minuten Gebruik arachideolie.
Ververs de olie regelmatig.

31-12-2006, 14:15
3 dl melk
20 g gist
400 g bloem
2 eieren
zout
200 g krenten en rozijnen
50 g sukade
halve appel
slaolie
poedersuiker


Bereidingswijze
Gist met wat warme melk tot een papje roeren. Van bloem, gist, eieren, melk en zout een beslag maken.
De krenten, de rozijnen, de kleingesneden sukade en de gesnipperde appel door het beslag mengen.
Het oliebollenbeslag goed afgedekt op een lauwwarme plaats 1 uur laten rijzen.
Daarna met behulp van 2 natgemaakte eetlepels kleine hoeveelheden deeg in de hete slaolie laten glijden.
Oliebollen bruin en gaar bakken, uit laten lekken en met poedersuiker bestrooien.

31-12-2006, 14:16


Ingrediënten:
ongeveer 20 stuks


250 gram bloem
5 gram zout
1/2 ei
12 gram gist
1/4 liter lauwe melk
50 gram krenten
50 gram rozijnen
25 gram gesnipperde sukade
1/2 gesnipperde appel

Tip
Wist u dar u oliebollen,
heel goed in kan vriezen.
Lekker voor van de zomer.


Bereiding:

De bloem en het zout goed vermengen. Een kuiltje in de bloem maken, hierin het ei breken. De gist aanmaken met iets lauwe melk en met de rest van de lauwe melk in het kuiltje schenken. Van het midden uit roerende, een glad beslag maken en dit enige minuten staan. Keuren op dikte, het beslag moet in stukken van de lepel afvallen. De gewassen en goed uitgelekte krenten en rozijnen, de sukade en de appel erdoor roeren. Het beslag met een theedoek afdekken en op een warme plaats ongeveer 1 uur laten rijzen. Een frituurpan of gietijzeren pan voor de helft vullen met olie en goed verhitten, totdat er damp van de olie komt. Met behulp van een vetgemaakte ijslepel oliebollen vormen, deze onmiddellijk in de hete olie laten glijden. Na ongeveer 3 minuten de olie bollen keren. Ze daarna goudbruin bakken in plus minus 2 minuten. De oliebollen goed laten uitlekken en warm serveren met suiker en kaneel
Eet smakelijk.

31-12-2006, 14:57
Ellouisa had een recept, ik ga het even opzoeken

31-12-2006, 15:00
http://forums.marokko.nl/showpost.php?p=14727642&postcount=1572


Alsjeblieft dames!
En een fijne jaarwisseling allemaal