Bekijk volle/desktop versie : Huilen {uit Angst Voor Allah], {enkele mooie voorbeelden)



24-12-2006, 20:19
Ya'la bin 3Ataa {radiya Allahoe 3enhoe} heeft gezegd dat zijn moeder de ko7l bereidde voor 3AbdoellAh, de zoon van 3Omar ibnoel-Chataab {radiya Allahoe 3enhoe} en dat hij iemand was die veel huilde. En dat hij de dear achter zich dichtdeed en dan begon te huilen. En hij huilde zoveel tot hij blind geworden is.

3Asim {radiya Allahoe 3enhoe heeft gezegd dat:

"Aboe Waa-iel zoveel snikte en huilde, wanneer hij alleen in zijn gebed was. En zelfs dat indien de hele wereld aangeboden zou worden om te huilen in het bijzijn van de mensen, hij dit niet zou doen"

Is7aaq bin Chaf {radiya Allahoe 3enhoe} heeft gezegd"

"Wanneer 3Amr bin Qays overwonnen werd door een gevoel van zwakheid {dat hij wildehuilen} ,dan draaide hij zijn gezicht naar de muur en zei: "wat is een verkoudheid toch vervelend".
Mohammed bin Waasi {radiya ALlahoe 3enhoe heeft gezegd:

"Ik ben mannen tegengekomen die samen met hun vrouw op hetzelfde hoofdkussen sliepen. En dat hun kussen nat werd door de tranen die zij lieten, zonder dat hun eigen vrouw dit merkte. En ik heb mannen ontmoet die zich in de rij bevonden met degenen di ehet gebed verrichten en die begonnen te huilen zonder dat degene die zich naast hen bevond besefte dat de persoon naast hem huilde".

En Hij heeft ook gezegd:

"Er waren zelfs mannen die gedurende 20 jaar veel gehuild hebben zonder dat hun eigen vrouw hiervan op de hoogte was".

En imaam Al-BAsrie heeft gezegd { radiya ALlahoe 3enhoe} heeft gezegd:

"Er waren onder hen mannen die gedurende twintig jaar de gewoonte hadden een aanbidding te verrichten zonder dta hun buur hiervan op de hoogte was. Terwijl anderen 1 keer een nachtgebed verrichten of 1 keer de hele nacht rechtop staan en zich hoogmoedig opstellen tegenover hun buur. En zij kwamen { na fajr} samen om elkaar aan het hiernmaals te herinneren. En wanneer 1 van hen begon te huilen,trachtte hij dit zoveel mogelijk te onderdrukken. Maar wanner dit onmogelijk was stonden zij op en gingen weg. En een man geeuwde in het bijzijn van3Omar bin 3Abdil 3Aziez, waarop deze hem een duw gaf en zei: Pas op! Dit kan een verleiding zijn".

{fragmenten uit: Alle daden worden volgens de intentie beloordeeld van Ibn Haroen Hafidahoe Allah}