Bekijk volle/desktop versie : ganache



22-12-2006, 23:20
heej weet iemand hoe ik ganache moet maken? Ik weet wel chocolade moussse, maar dit ken ik niet

22-12-2006, 23:24



Citaat door 1shams1:
heej weet iemand hoe ik ganache moet maken? Ik weet wel chocolade moussse, maar dit ken ik niet


Recept voor Ganache:
- 400 gr donkere chocolade (minimum 75% cacao)
- 40 gr boter of room
- 40 gr poedersuiker

Als je de boter vervangt door room krijgt je een variatie.


Verwarm de chocolade en de boter "au bain marie" en roer tot de massa smeuig wordt en dikker dan chocoladesaus. Hou de temperatuur van de chocolade zo laag mogelijk, zo blijft ze glanzen na afxxxxxng. Blijf roeren en voeg de poedersuiker door een keukenzeef toe tot het geheel glad is .


Met ganache kun je een taart versieren, denk maar aan Sachertorte. Je kunt er ook fruit in onderdompelen en laten afkoelen op een bord. Maak het bord eerst nat, zo blijft de chocolade er niet aanplakken.

Je kunt ganache ook gewoon in een natte vorm gieten en laten afkoelen. Keer de vorm om en snij de ganache in schijfjes met een heet mes (in heet water houden).