Bekijk volle/desktop versie : Brits Irak-expert in 2004: "We zagen geen gevaar in Saddam"



17-12-2006, 09:12

Citaat:
Brits Irak-expert in 2004: "We zagen geen gevaar in Saddam"
zaterdag 16 december 2006
De meeste Britse regeringsfunctionarissen waren voor de inval in Irak in maart 2003 van mening dat het regime van Saddam Hussein geen gevaar vormde voor het Verenigd Koninkrijk of zijn directe belangen. Dat heeft de belangrijkste Britse Irak-expert bij de Verenigde Naties van destijds verklaard in 2004, blijkt uit een donderdag verschenen rapport.

Bijna niet in staat tot aanval
Carne Ross zei tegen een onderzoekscommissie van het Lagerhuis onder leiding van Lord Butler dat hij en andere analisten meenden dat Irak slechts in zeer beperkte mate in staat moest worden geacht een aanval uit te voeren, met of
zonder massavernietigingswapens. De getuigenis van Ross werd donderdag openbaar gemaakt.

Onderzoek naar Blairs Irakbeleid
Ross zei in 2004 dat in de maanden voor de oorlog geen nieuw bewijs beschikbaar kwam, maar dat de regering er alles aan deed om het aanwezige bewijs in een ander daglicht te stellen. De diplomaat diende in september 2004 zijn ontslag in, uit onvrede over de Britse betrokkenheid bij de oorlog in Irak. Hij is voorstander van een diepgravend onderzoek naar het Irakbeleid van premier Tony Blair. Daarover wordt volgende maand gesproken.
(novum/hln)


bron: http://www.expliciet.nl/content/view/5182/108/


ook weer eits wat alang bekend was onder de moslims. maar nu ook wel onder de grootste gedeelte neit-moslims. hoewel er nog seeds wel heel veel schapen rondlopen die achter de herder aanlopen.
en geloof me een diplomaat dient niet zomaar zn ontslag in.

het grappigste is. alle war on terrorism etc iss gebaseerd op de oorlog in irak. toen is de term gevonden. maar kijk eens. de zogenaamde terror bestaat neit eens. maar de wereld is wel in de ban van terorisme iedereen bang.

eris nooit terrorisme geweest. wie de wtc heeft opgeblazen is niet eens bekend. dat is zomaar een beetje op osama gegooid.. de enige echte terrorist is USA/VK en alle landen die mee doen dat zijn de terroristen. en niet vergeten natuurljk de ZIONISTEN die dit allemaal veroorzaken omdat ze zelf veilig willen zijn terwijl ze kinderen en vrouwen en mannen doden.

MAAR ER BESTAAT DUS GEEN TERRORISME. het is in ieder geval niet meer dan vroeger, het is alleen opgeblazen om andere doelen dmv militaire acties te rechtvaardigen

17-12-2006, 09:37


Langzamerhand komen alle manipulaties naar de oppervlakte……. nu 9/11 nog.