Bekijk volle/desktop versie : vraagje over de oven en cake



06-12-2006, 18:07
Hallo damens


.ik probeer steeds een cake te maken maar aan de binnen kant blijft het steeds nat ofzo
en de boven kant word mooi bruin maar de onder kant blijft gewwoon wit weet iemand hoe het komt

groetjes amine

06-12-2006, 18:35


160 graden is de ideale temperatuur

wanneer je er een sateprikker droog uithaalt na het prikken is de cake gaar

06-12-2006, 20:04
miss dat je weinig meel gebruikt ... en als je ziet dat hij een beetje bruin word doe er aluminiumfolie erover heen

06-12-2006, 20:23
Kan zijn dat je verkeerd recept hebt!In wat voor oven die je hem,toch niet in een combimagnetron?

06-12-2006, 20:48


nee ik doe het in een hete lucht oven oven en staat 180 graden
maar toch ga ik het weer een keertje proberen

06-12-2006, 20:49
indesit met brood doet hij het perfect vandaar

06-12-2006, 20:55
160 graden, 180 is net iets te hoog dat is meer voor koekjes

cake is best gevoelig, heb hem vaaaaaak verprutst maar nu doe ik het met mijn ogen dicht, gewoon blijven oefenen

06-12-2006, 21:27

Citaat door noona:
160 graden, 180 is net iets te hoog dat is meer voor koekjes

cake is best gevoelig, heb hem vaaaaaak verprutst maar nu doe ik het met mijn ogen dicht, gewoon blijven oefenen


Yep 160 graden is de ideaal!!
Je cake is mooi goudbruin en lekker gaar!!
Ik gebruik 180 graden ook voor koekjes.


Succes

07-12-2006, 08:14
IK denk dat dat per oven verschild .Ik doe hem op 180 gr en bij mij gaat die perfect!ME koekjes en broojdes ook !

MIsschien moet je nog langer mixen zodra je de meel en bakpoeder bij doet.Typ anders ff neer welke recept en op welke volgorde je hem doet Succes!!