Bekijk volle/desktop versie : wasmaschine!! moooi voorbeeld



05-12-2006, 19:29
As salamoe alaikoem wa rahmatulaahi wa barakatohoe

Wanneer de mens iets creeert bijvoorbeeld een wasmachine, creeert de mens deze met een bepaald doel. de mens heeft de wasmaschiene gecreeerd om kleding mee te wassen. zo heeft de mens vele creaties op de wereld gebracht om daarvan te kunnen profiteren. deze creaties worden allen voor een doel gecreeerd dat uiteindelijk bereikt moet worde. maar wanneer een van deze creaties voor een ander doel gebruikt wordt dan waarvoor het gemaakt is, zal het leiden tot vernietiging van deze creatie en degene die deze creatie misbruikt. dat betekend wanneer een wasmachine als oven wordt gebruikt, de wasmachine in brand vliegt. Zo zal ook degene die het als oven wil gebruiken schade kunnen oplopen of erdoor verbrand worden met mogelijk de dood als gevolg. daarom is het noodzakelijk dat de maker van deze maschine een handleiding
schrijft en mensen opleidt om het doel van de machine duidelijk te maken, zodat de gebruiker op een zo just mogelijke manier daarvan kan profiteren.

deze wereld om ons heen., samen met alle craties die zich erin bevinden- waaronder de mens, de dieren, de planten, de sterren, de hemelen en de aarde- zijn ook voor een doel gecreerd.

Maar wie heeft deze gehele schepping geschapen en gestructureerd? is het uit zich zelf ontstaan of heeft de mens dat gecreerd ? Allaah 'gepreze en verheven zij hij' laat ons daarover nadenken en zegt.:

Of zijn zij uit niets geschapen, of zijn zij (zelf) de scheppers?-36- of hebben zij de hemelen en de aarde geschapen? Zelfs zij zijn er niet van overtuigd.'' (Vers: 52/35-36)

05-12-2006, 19:44


Mooie voorbeeld

05-12-2006, 19:50
ja zeker mascha Allaah