Bekijk volle/desktop versie : 'word niet kwaad'



04-12-2006, 20:16
Het kwaad worden


Moe'aadz ibn Anas verhaalt dat de boodschapper van Allah zei: "Iemand die ondanks zijn vermogen uiting te geven aan zijn boosheid die onderdrukt, zal door Allah de Glorierijke en Verhevene gekozen worden en op de Dag der Opstanding mogen kiezen uit de mooiste vrouwelijke schepselen met prachtige ogen."(Aboe Dawoed en Tirmidzie. Aboe Hoerayrah verhaalt: "Een man zei tegen de profeet: "Geef mij advies." Hij zei: "Word niet kwaad." De man herhaalde (zijn vraag) verschillende malen. Hij (de profeet zei: "Word niet kwaad." (Boekharie)

04-12-2006, 20:23


Haat en jaloezie zijn ongeoorloofd

Naar een overlevering van Anas, moge Allah met hem tevreden Zijn, heeft de Profeet gezegd: 'Wees niet haatdragend tegenover elkaar, jaloers of onbetrouwbaar. Verbreek de banden niet met elkaar en wees dienaars van Allah en broeders voor elkaar. Een moslim mag het contact met zijn broeder niet langer dan drie dagen verbreken.' [Uiteindelijke overlevering door Boekhaarie en Moesliem]

De uitleg van de hadith:In deze hadith beveelt de Profeet ons aan om zich te gedragen zoals hij dat graag ziet; als broeders, gehecht aan elkaar en elkaar liefhebbend, met elkaar omgaand op een Islamitisch correcte wijze dat tot goed gedrag en afwijzing van slecht gedrag leidt. Onze harten moeten namelijk zuiver zijn van vijandigheid en haat, zodat wij met elkaar kunnen omgaan op een Islamitisch eervolle wijze.

Hij wijst ook op het feit dat de broederschapsband binnen de Islam sterker is dan de band met familie- en bloedverwanten omdat die eerste gebaseerd is op het geloven in Allah, de Verhevene. Een moslim mag de band met zijn broeder niet verbreken of afkeer van hem hebben voor langer dan drie dagen, behalve wanneer de aanleiding daarvoor religieus van aard is zodat degene waarmee het contact verbroken is de religie niet naast zich neerlegt.

Kwaadsprekerij is ongeoorloofd

Naar een overlevering van Abu Huraira, moge Allah met hem tevreden zijn: "De Profeet heeft gezegd: 'Weten jullie wat kwaadsprekerij, "alghiba", is?' Zij antwoordden: 'Allah en Zijn Gezant zullen daarvan op de hoogte zijn'. De Profeet zei: 'Over je broeder praten, het noemen van alles wat hij onaangenaam vindt'. Iemand vroeg daarop: 'Hoe zit het dan als het wel klopt wat ik over mijn broeder heb gezegd?'. Hij zei: 'Als het wel klopt dan is het juist kwaadsprekerij, maar als het niet klopt dan is het lasterlijke slechtheid, "albuhtaan"." [De uiteindelijke overlevering door Moesliem]

04-12-2006, 20:24
allaho akbar

04-12-2006, 21:00
Dank je wel voor het plaatsen van dit moois, inshallah zal allah ons leiden naar het licht amien inshallah

04-12-2006, 21:02



Citaat door lady_from_arif:
Dank je wel voor het plaatsen van dit moois, inshallah zal allah ons leiden naar het licht amien inshallah

graag gedaan lieve zuster
amien insha Allah!!

04-12-2006, 21:38

Citaat door NaDoRiA_cHiCk:
graag gedaan lieve zuster
amien insha Allah!!