Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : hoe maak ik tagine?



Hasna
29-07-2003, 14:10


Salam lieve leden, wie kan mijn helpen met het recept van tagine wat mijn tagine is niet te eten. Ik weet niet wat ik verkeerd doe misschien de verkeerde kruiden? Kunnen jullie me helpen ? Met tips en adviezen Salam Hasna

fawzia
29-07-2003, 14:34
als ik tagien maak van bv vlees doe ik eerst vlees wassen dan in snelkookpan beetje olie daarna gooi ik de vlees er in en dan 2 uien snijden peterselie dus mahdanoes en geen kasbor!!!!! dan beetje gemberpoder saffraan peper en zout even met je handen alle kruiden goed insmeren in de vlees en dan laten braden laat dit op een normaale stand half uur bruin worden dan water erbij en laten staan ik doe altijd in snelkookpan maar kan ook in gewoon pan als in gewoone pan dan duurd het wel ongeveer 4 uur voordat vlles gaar is maar snelkook 1,5 uur tot gaar is laten staan en dat merk je zodra vlees uitmekaar kan halen en dan groenten naar keuze erbij ik doe bv met sperziebonen dat is lekker en dan friet en salades erbij ik zou zeggen probeer eens meot lukken!!!!succes meid allahawn

Lady_moi
29-07-2003, 17:12
met wortels isda lekker en patatjes en boontjes

Hbilaatje
30-07-2003, 10:20
ik lus absoluut geen tajien

someone20
30-07-2003, 23:10


Tagine op mijn manier.... Eerst olie dan het vlees met zout peper ik gebruik wel kasboer. 2 uien erbij dan goed laten intrekken in het vlees totdat de uien een beetje zacht zijn en een sapje eruit ontstaat. vervolgens tomaat toevoegen aardappelen en dopertwen heerlijk. als je het wat zoeter wil maken ken je wortel erbij gooien. Ook ken je tagine alleen met vlees uien tomaat en puim of olijfjes maken. succes :zwaai:

Lady_moi
03-08-2003, 17:17
kheb er al zin in :verliefd:

misssnadoria
13-10-2003, 20:57
ik ook echt lekker ze

xxjustmexx
14-10-2003, 15:48
Origineel gepost door fawzia als ik tagien maak van bv vlees doe ik eerst vlees wassen dan in snelkookpan beetje olie daarna gooi ik de vlees er in en dan 2 uien snijden peterselie dus mahdanoes en geen kasbor!!!!! dan beetje gemberpoder saffraan peper en zout even met je handen alle kruiden goed insmeren in de vlees en dan laten braden laat dit op een normaale stand half uur bruin worden dan water erbij en laten staan ik doe altijd in snelkookpan maar kan ook in gewoon pan als in gewoone pan dan duurd het wel ongeveer 4 uur voordat vlles gaar is maar snelkook 1,5 uur tot gaar is laten staan en dat merk je zodra vlees uitmekaar kan halen en dan groenten naar keuze erbij ik doe bv met sperziebonen dat is lekker en dan friet en salades erbij ik zou zeggen probeer eens meot lukken!!!!succes meid allahawn tagine die 4 nodig heeft??nou dat is echt niet zo hoor..en in snelkookpan is het hooguit 1 uurtje en in gewone pan max 2 uur en echt niet langer..dus hoe jij aan 4 uur komt weet ik niet

Oheba24
14-10-2003, 22:26
justme dat klopt, ik heb toevallig vandaag tagine gemaakt, ben om 3 uur begonnen, was al om kwart voor 5 gaar, in een gewone pan hoor. misschien dat fawzia grote stukken vlees snijdt, dan duurt het wat langer. ik heb het vandaag met wortelen en sperzieboontjes gemaakt. heerlijk!!!! :zwaai:

fawzia
15-10-2003, 00:35
Origineel gepost door xxjustmexx tagine die 4 nodig heeft??nou dat is echt niet zo hoor..en in snelkookpan is het hooguit 1 uurtje en in gewone pan max 2 uur en echt niet langer..dus hoe jij aan 4 uur komt weet ik niet ik heb altijd grote blokken en ik wil het super gaar hebben bij mij is het wel zo en laat de pit laag staan dus niet hoog bij mij moet het op zijn tijd gaar worden iedereen zijn eigen manier toch? ben trouwens al 4 jaar getrouwd en weet waar ik het over heb!!!!!! en weet dat er wel 100 manieren zijn om te koken en dat iedereen op zijn eigen manier doet

Oheba24
15-10-2003, 12:33
he fawzia meid, maak je niet druk. je hebt gelijk, iedereen maakt het op zijn eigen manier klaar. hoe is het verder met je???

RitaMaria
15-10-2003, 16:44
Tajine met Vlees en Groenten Ingredienten: 2-3 aardappelen 2-3 stuks gemengd vlees 1 grote ui of 2 kleinere 1 tomaat 1-2 wortelen sperziebonen evt. erwtjes koriander peterselie zout peper saffraan (bijna een zakje) olijfolie & zonnebloemolie Wat olijfolie en zonnebloemolie verwarmen (niet verhitten!) in een pan. Vlees (kleine inkepingen in snijden) erin doen, de in stukjes gesneden uien, fijngesneden koriander en peterselie (meer koriander dan peterselie), zout, peper, saffraan. Alles goed door elkaar roeren en laten sudderen op een normaal pitje*, ong. 20 min. tot het vlees wat zacht is geworden. Daarna water toevoegen tot over het vlees, niet roeren. Op een hoog pitje zetten tot het water kookt, daarna het vuur terugdraaien naar normaal. Van tijd tot tijd roeren, niet te vaak. Ong. 15/20 min. later de wortels**, sperziebonen en erwtjes erbij doen en weer roeren, weer 15/20 min. later als het vlees bijna gekookt is, de in gelijke stukken gesneden aardappelen erbij doen. Het geheel nog ong. 20 min. op het vuur* houden tot het vlees zacht en goed gekookt is en de aardappelen zacht zijn. 10 min. daarvoor de ontvelde tomaat erbij doen (dit kun je ook in het begin doen). De wortels, erwtjes en sperziebonen kun je apart koken en er later, de laatste minuten, bij doen. Je kunt ze ook apart houden en er jus uit de pan overheen doen en wat laten sudderen op het vuur, een paar minuutjes. Bereidingstijd: ong. 1 uur - 1,5 uur, misschien ook wel langer, hangt voornamelijk van het vlees af. Rundvlees kookt langzamer dan lamsvlees. * niet te hoog en niet laten aanbranden. ** als de stukken groot zijn, bij voorkeur in het begin er bij doen. Tajine Van Lamsvlees Met Pruimen Ingredienten: 1 kilo lamsvlees 3 eetl olie 1/4 teel gember 1/4 teel saffraan zwarte peper 1/2 teel koriander 1 teel kaneel 1 fijngehakte ui 500 g pruimen, 1 nacht voorgeweekt 2 eetl honing 1 teel oranjebloesemwater geroosterde sesamolie Bak het vlees zeer licht aan in de olie, bedek het met water en voeg gember, saffraan, peper, koriander, kaneel en ui toe. Laat in 2 uur gaar stoven. Voeg de pruimen toe en laat nog 20 min. sudderen. Voeg de honing toe en kook nog 15 min. Besprenkel met oranjebloesemwater Garneer met geroosterde amandelen. Tajine Van Vlees met Courgettes Ingredienten: (voor 8 personen) 2 kg vlees 2,5 kg courgettes 4 uien 1 soeplepel tijm 1,5 koffielepel saffraan 2 koffielepels peper 200 g boter zout Snijd het vlees in stukken. Laat boter smelten, voeg vlees, zout, peper, saffraan en fijngesneden uien toe. Met water bedekken, deksel op de pan doen en op halfhoog vuur zetten. Af en toe roeren en indien nodig water toevoegen. Intussen de courgettes in stukjes van 4 cm snijden, zonder ze te pellen. Ze wassen, laten uitlekken en besprenkelen met zout, peper, saffraan en tijm die tot poeder vermalen is. Goed mengen. Als het vlees gaar is, het uit de pan halen en de courgettes erin doen. Voor de helft met water bedekken, met deksel op pan even laten koken en dan zonder deksel verder laten sudderen. Als de courgettes gaar zijn de saus laten indikken tot ze dik is, nazien op kruiden en van het vuur halen. Voor het opdienen de stukken vlees weer in de pan bij de courgettes doen. Zachtjes opwarmen. Het vlees op een dienschotel leggen, de courgettes erop en alles met de saus bedekken. Zeer heet opdienen. Stoofpot uit het Atlasgebergte Ingredienten: 250 gr schapenvlees 250 gr gehaktballetjes 4 mergueze worstjes 2 tomaten 2 à 3 teentjes knoflook 1 grote courgette 5 wortelen 2 à 3 aardappelen 1 rode en 1 groene paprika 1 grote ui harissa, zout, cayennepeper, komijn boter of olijfolie Was de tomaten, de courgette en de paprika's. Schil de aardappelen en de wortelen. Pel de ui en de look. Snij de courgette, de tomaten en de ui in schijven, de paprika's in repen. Snij de wortelen en de aardappelen in grove stukken, hak de look fijn. Wrijf een ovenschotel (met deksel) in met olie of boter Leg het schapenvlees met daarop een derde van de groenten in de schotel daarop de helft van de look en wat harissa. Daarop de gehaktballetjes en de rest van de groenten. Bestrooi met wat zout een beetje cayennepeper en de rest van de look. Schik de worstjes samen met de tomatenschijfjes boven op het geheel. Doe het deksel op de schotel en laat 1 uur in een matig warme oven garen. Het gerecht opdienen met brood.

DieselGirly
15-10-2003, 20:58


RitaMaria uit welke kookboek heb jij deze recepten vandaan gehaald?......:D

RitaMaria
16-10-2003, 12:34
Origineel gepost door DieselGirly RitaMaria uit welke kookboek heb jij deze recepten vandaan gehaald?......:D Mijn eigen 'kookboek' ... Dit zijn recepten die ik de afgelopen jaren heb opgespaard.. of door kookprogramma's of door simpelweg mee te kijken als er (in mijn omgeving) gekookt werd!! en vragen natuurlijk. ps- ik ben een fervent kook'freak'!!! Groet Rita :zwaai:

xxjustmexx
24-10-2003, 10:31
Origineel gepost door fawzia ik heb altijd grote blokken en ik wil het super gaar hebben bij mij is het wel zo en laat de pit laag staan dus niet hoog bij mij moet het op zijn tijd gaar worden iedereen zijn eigen manier toch? ben trouwens al 4 jaar getrouwd en weet waar ik het over heb!!!!!! en weet dat er wel 100 manieren zijn om te koken en dat iedereen op zijn eigen manier doet ik val je niet aan hoor meid, was maar een opmerking en inderdaad. ieder heeft zn eigen manier.... ik ben ook al 3 jaar getrouwd dus heb ook wel verstand van koken :zwaai: