Bekijk volle/desktop versie : Sayadh Al-Filisteeni, Lees het verhaal van een jongenman die vertrok naar Bosnie!!!



03-12-2006, 17:13
Sayadh Al-Filisteeni
Plaats:Zuid-Londen
Aankomst in Bosnië:12 december 1995
Leeftijd:18 Jaar


Geboren in Groot-Brittannië, migreerde op een jonge leeftijd tezamen met zijn familie naar Saudi-Arabië. Na grotendeels van zijn jeugd daar doorgebracht te hebben, keerde hij op twaalfjarige leeftijd terug naar Groot-Brittannië.

Hij was een intelligente en fysiek sterke jongen. Sayadh hield ervan om zijn vrienden aan het lachen te maken. Hij was van Palestijnse origine, dus het belang van Jihaad zat hem als het ware in het bloed

Sayadh’s eerste verlangen om naar Bosnië te gaan, om daar deel te nemen aan de Jihaad, was toen hij nog slechts zestien jaar oud was, na het horen van een vrijdagspreek van een jonge broeder die daar heeft gestreden. Helaas kon hij dit doel niet realiseren.

Nadat hij op school werd aangesteld als leider van de Islamitische gemeenschap, en in alle opzichten zijn geloof probeerde uit te oefenen raakte Sayadh opnieuw geïnteresseerd in de deelname aan de Jihaad ergens op deze aardbodem. Hij begon het geld dat hij verdiende van een parttime baan opzij te leggen voor zijn Jihaad en gaf er wat van aan zijn familie. Hij weigerde om maar zelfs een cent van geschonken giften aan te nemen, insisterend dat het allemaal uit zijn eigen zak kwam.

In de zomer van 1995, na maanden geduld en voorbereiding en met de volledige steun van zijn moeder, vertrok Sayadh uiteindelijk uit Engeland en reisde af naar Bosnië. De twee broeders die hem naar het station in Londen brachten, bespeurde een ongewoon droevige, anders wel, lachende uitdrukking op het gezicht van Sayadh. Na het aandringen van de broeders om erachter te komen wat er met hem aan de hand was, gaf hij te kennen dat het hem betreurde om zijn moeder te verlaten. Het leek erop dat hij wist dat hij haar niet meer in dit leven zal zien.

Hij bracht wat tijd door in het trainingskamp, waar hij heel wat gevechtstechnieken leerde beheersen, alvorens hij werd overgeplaatst naar de frontlinie basiskamp. Van daaruit zou hij beginnen aan zijn driedaagse patrouille in de bergen. Sayadh werd gezegend en mocht deelnemen aan operatie Badr waarin hij in de tweede linie stond gestationeerd.

Toen de zomer aanbrak vertrokken velen broeders uit Bosnië om terug te keren naar hun respectieve landen, met inbegrip van Sayadh’s vrienden uit Engeland. Zijn taalvaardigheden in zowel het Arabisch als het Bosnisch bezorgde hem veel populariteit bij alle Arabische en Bosnische broeders. Een geliefde broeder, klaar om de Jihaad naar zijn beste vermogen te dienen. Hij trainde vaak en gaf suggesties op andere manieren om de vijand aan te vallen.

Nu, drie maanden nadat Sayadh uit Engeland was vertrokken, was hij zekerder dat ooit om in het land van Jihaad te blijven totdat hij ofwel werd gedood of Allah de Mujahideen overwinning schonk over zijn vijand. Broeders in zijn aanwezigheid spraken van een hoog niveau van vastberadenheid en hoe hij heel zeker was van zijn zaak.
De winter kwam, vergezeld door de zware sneeuwval. Sayadh gebruikte deze tijd om zijn geloof te bestuderen en praktiseren. Mettertijd, merkten de broeders op dat zijn karakter begon te veranderen.

Nadat het vredesakkoord werd getekend, dat als doel had de overwinningen van de Mujahideen in Bosnië tot een einde te brengen, zag het ernaar uit dat de oorlog tot een einde kwam. Sayadh was heel bedroefd, daar hij had gehoopt dat de oorlog net zolang doorging totdat geheel Bosnië in de handen van de Mujahideen viel.

Begin December 1995 zat Sayadh met een aantal broeders die elkaar aan het lachen maakten. Sayadh barstte uit in tranen en berispte de broeders ‘Waarom zijn we aan het lachen, kijk naar de ongelovigen, zij denken en beramen eerst. En zij lachen omdat zij een eigen staat hebben. In tegenstelling tot ons, wij hebben niet eens een staat maar toch blijven we lachen.’ Andere broeders getuigden hoe Sayadh zijn nachten begon op te vullen met het gebed en dat zijn tong niet ophield met het reciteren van de Quran.

Enkele dagen later telefoneerde hij zijn moeder om hem wat geld te sturen, aangezien hij van plan was om voor een korte periode zijn huis te bezoeken. Op zondag 10 december 1995 telefoneerde hij wederom zijn moeder om te vertellen dat ze het geld niet meer hoeft op te sturen, daar hij niet meer van plan was het land te verlaten. Naarmate Sayadh hoger en hoger in zijn aanbidding werd, koos Allah Sayadh om de vijfde Britse Mujahid te zijn die in het land van Bosnië het martelaarschap verkreeg. In de namiddag van dinsdag 12 december 1995 in het hoofdkwartier van de Mujahideen te Zemiser net voor zonsondergang, ontplofte een truck vol explosieven naast Sayadh die hem enkele meters de lucht in slingerde. Hij stierf meteen na de explosie, terwijl hij waarachtig tegenover zijn Heer was. Een broeder die op kleine afstand van Sayadh was toen de explosie plaatsvond beschrijft hem en hoe hij omkwam (Je hoort nu de stem van een Mujahid die in Bosnië heeft gevochten) : “Sayadh was een vrolijke en vriendelijke broeder….de rest is een beetje onverstaanbaar, het is te beluisteren bij ongeveer 00:35 min in deel II Under the Shades of Swords )

Eén nacht voor sayadh stierf, zag zijn moeder die in Londen was een droom waarin zij een prachtig huis in de lucht zag. Een stem zei tegen haar ‘Dit is uw huis, u begon het 20 jaar geleden te bouwen en vandaag heeft u het voltooid’ Ze begreep niet wat deze droom inhield. De volgende dag kreeg ze een telefoontje van een broeder uit Bosnië, die haar informeerde over haar zoon en dat hij zich had aangesloten bij de karavaan die het land van Bosnië verliet. Sayadh stierf twee dagen voor zijn 19-jarige verjaardag, wat in Islamitische tijdrekening (inclusief de maanden van zwangerschap) precies overeenkomt met een periode van 20 jaar. Daarom werd het huis in de droom geïnterpreteerd als zijnde een huis in het Paradijs, dat begon met opbouwen op de dag dat Sayadh werd geboren en eindigde op de dag dat Sayadh als martelaar viel.

Twee weken later zag zij nog een droom waarin zij een groene vogel met camouflage kleur veren zag rondvliegen. De vogel kwam naar beneden en kuste haar op de wang. Sayadh stierf in zijn camouflagepak die hij in Engeland had gekocht en we hopen dat zijn ziel rust in de harten van groene vogels die vrij rondom de Troon van Allah rondvliegen zoals ons is verteld door de Boodschapper van Allah salla Allahu ‘aleihi wa salaam in een authentieke hadith.

Sayadh was een broeder die Jihaad maakte met zijn bezit en zijn leven, terwijl hij elke cent van zijn bezit uitgaf voor de Tevredenheid van Allah en uiteindelijk ook elke druppel bloed voor Zijn Zaak.

We vragen Allah Subhannahu wa Ta’ala om Sayadh te accepteren als martelaar, om hem een voorbeeld te maken voor de miljoenen jongeren die in het Westen leven, die de voorkeur hebben gegeven aan het wereldse in plaats van het hiernamaals. Om zijn moeder een voorbeeld te laten zijn voor alle vrouwen op de wereld die hun zonen verhinderen om deel te nemen aan de Jihaad. Tenslotte vragen we Allah om hem te herenigen met zijn moeder in paleizen in de hoogste gedeelte van het Paradijs. Ameen!


[Bewerking van: Under the Shades of Swords – Azzam Recordings]

03-12-2006, 17:22


prachtig...

03-12-2006, 17:50
masha'allah subhanallah, zo mooi

03-12-2006, 18:00
masha'allah subhanallah,

03-12-2006, 21:35



Citaat door AbuMujahid:


We vragen Allah Subhannahu wa Ta’ala om Sayadh te accepteren als martelaar, om hem een voorbeeld te maken voor de miljoenen jongeren die in het Westen leven, die de voorkeur hebben gegeven aan het wereldse in plaats van het hiernamaals. Om zijn moeder een voorbeeld te laten zijn voor alle vrouwen op de wereld die hun zonen verhinderen om deel te nemen aan de Jihaad. Tenslotte vragen we Allah om hem te herenigen met zijn moeder in paleizen in de hoogste gedeelte van het Paradijs. Ameen!



Ameen!