badger1
03-12-2006, 13:10
recept:
---------
Benodigdheden:
2eieren
1 goede koffielepel mosterd
1/2 liter maisolie
4 eetlepels azijn
peper en zout
handmixer met hulpstuk voor soep te mixen
Alle ingredienten moet ten minste 8 h op kamertemperatuur zijn.
Doe in een mengbeker de 2 eieren een goede koffielepel mosterd en een weinig olie, peper en zout (smalle beker is best)
Zet de mixer erin en laat draaien, je moet de mixer op de bodem houden totdat het stijf is, dan voeg je heel langzaam de olie toe onder konstant mixen, niet opheffen,
Als alle olie toegevoegd is en het is stijf is voeg je met de mixer de azijn toe, je smaakt het af eventueel kan je nog wat azijn en peper en zout toevoegen. Deze saus niet klaar maken als jullie in je periode zitten want dan schift het.
Als nu de mayo niet gelukt is ik bedoel geschift, neem je in een zuivere maatbeker een klein beetje koud water, begin opnieuw te mixen en voeg het mislukt mengsel stilletjes toe, eventueel kan je ook met een eitje opnieuw beginnen.
Afleiding ervan
Remoulade saus (voor vis)
--------------------
Voeg aan de mayo, kappertjes, een geplet hardgekookt ei , 1/4 fijngesneden ajuin en fijngehakte augurken en kruiden welke je graag hebt toe.
Coctailsaus (vis vlees)
-------------
Tomatenketchup toevoegen.
Tartaarsaus
----------------
Voeg aan de mayo, komkommertjes en mosterd toe
Samouraisaus
-----------------
Voeg Sambal toe
Chileense saus
-------------------
knoflook
ajsovis fijngeplet
fijngesneden rode paprika
fijngesneden witte selder toevoegen
Vinaigrettesaus
---------------------
2 lepels mayo
olijfolie azijn
look ajuin verse tuinkruiden
1 koffielepel mosterd
1 geplet hardgekookt ei
Beloofd is beloofd, smakelijk dames;
---------
Benodigdheden:
2eieren
1 goede koffielepel mosterd
1/2 liter maisolie
4 eetlepels azijn
peper en zout
handmixer met hulpstuk voor soep te mixen
Alle ingredienten moet ten minste 8 h op kamertemperatuur zijn.
Doe in een mengbeker de 2 eieren een goede koffielepel mosterd en een weinig olie, peper en zout (smalle beker is best)
Zet de mixer erin en laat draaien, je moet de mixer op de bodem houden totdat het stijf is, dan voeg je heel langzaam de olie toe onder konstant mixen, niet opheffen,
Als alle olie toegevoegd is en het is stijf is voeg je met de mixer de azijn toe, je smaakt het af eventueel kan je nog wat azijn en peper en zout toevoegen. Deze saus niet klaar maken als jullie in je periode zitten want dan schift het.
Als nu de mayo niet gelukt is ik bedoel geschift, neem je in een zuivere maatbeker een klein beetje koud water, begin opnieuw te mixen en voeg het mislukt mengsel stilletjes toe, eventueel kan je ook met een eitje opnieuw beginnen.
Afleiding ervan
Remoulade saus (voor vis)
--------------------
Voeg aan de mayo, kappertjes, een geplet hardgekookt ei , 1/4 fijngesneden ajuin en fijngehakte augurken en kruiden welke je graag hebt toe.
Coctailsaus (vis vlees)
-------------
Tomatenketchup toevoegen.
Tartaarsaus
----------------
Voeg aan de mayo, komkommertjes en mosterd toe
Samouraisaus
-----------------
Voeg Sambal toe
Chileense saus
-------------------
knoflook
ajsovis fijngeplet
fijngesneden rode paprika
fijngesneden witte selder toevoegen
Vinaigrettesaus
---------------------
2 lepels mayo
olijfolie azijn
look ajuin verse tuinkruiden
1 koffielepel mosterd
1 geplet hardgekookt ei
Beloofd is beloofd, smakelijk dames;