Bekijk volle/desktop versie : Spotten met religie!(Shaykh Saalih Al Fawzaan.



Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9

03-12-2006, 11:12
Het spotten met de religie is ongeloof door: Shaykh Saalih al-Fawzaan

bron: Things that Nullify One's Islam (p.41-46)
http://www.bakkah.net/articles/mocking-Islam-disbelief.htm [1]


bismillahir Rahmaanir Rahiem

De zesde vorm: Eenieder die spot drijft met (ook maar) één enkel aspect van de religie van de boodschapper van Allah, of iets van Allah’s beloning of straf, wordt een ongelovige.[2]


De zesde vorm van afvalligheid is het bespottelijk maken van datgene wat Allah heeft neder doen dalen of alles waarmee de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam is gekomen, zelfs de dingen van de Sunnah (van de Profeet salallahu aleihi wa sallam) of de aanbevolen dingen zoals de siwaak, het trimmen van de snor, het verwijderen van het haar onder de oksels of het knippen van de nagels. Als een persoon met een van deze dingen spot (of grappen maakt erover) dan wordt hij een ongelovige. Het bewijs hiervoor kan men vinden inde woorden van Allah de Allerhoge:


وَلَئِ&#160 6; سَأَلْت& #1614;هُمْ لَيَقُو& #1604;ُنَّ إِنَّمَ& #1575; كُنَّا نَخُوض&#161 5; وَنَلْع& #1614;بُ قُلْ أَبِالل& #1617;هِ وَآيَات& #1616;هِ وَرَسُو& #1604;ِهِ كُنتُم&#161 8; تَسْتَه& #1618;زِئُون&# 1614;


لاَ تَعْتَذ& #1616;رُواْ قَدْ كَفَرْت& #1615;م بَعْدَ إِيمَان& #1616;كُم



"En als jij (oh Mohammed) hen vraagt (over hun gespot), dan zullen zij zeker antwoorden:”Wij kletsen en schertsen maar wat.”Zeg:”Plachten jullie spot te drijven met Allah en Zijn Verzen en Zijn Boodschapper?" Verontschuldigt jullie maar niet, jullie zijn ongelovig geworden nadat jullie geloofden."[3]


Dus, degene die spot met wat dan ook waar de Boodschapper mee kwam, of het nu gaat om iets wat verplicht is of iets wat is aanbevolen, is een afvallige uit de religie el Islam. Dus, hoe te denken over een persoon die zegt, “Het groeien van de baard, het trimmen van de snor, het verwijderen van het okselhaar, het wassen tussen de tenen, dit zijn onbelangrijke dingen!” Dit is precies wat het spotten met de religie van Allah, de Almachtige en de Majestueuze inhoudt. Wanneer ze dit zeggen, en als ze weten (dat het van de religie is), dan zijn zij afvallig geworden, omdat dit het belachelijk maken is van datgene waarmee de Boodschapper is gekomen. Het is verplicht om een groot ontzag en eerbied te hebben voor de Sunnah van de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam en om het te respecteren.

Zelfs al wanneer een persoon valt in dingen die tegenstrijdig zijn (met de Sunnah) vanwege zijn begeertes, dan voorzeker moet hij nog steeds de weg van de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam en ook zijn Sunan en zijn overleveringen respecteren. Hij zou nooit mogen zeggen. “Dit zijn onbelangrijke dingen.” Het bewijs hiervoor zijn de woorden van Allah de Allerhoge:


أَبِالل& #1617;هِ وَآيَات& #1616;هِ وَرَسُو& #1604;ِهِ كُنتُم&#161 8; تَسْتَه& #1618;زِئُون&# 1614;


لاَ تَعْتَذ& #1616;رُواْ قَدْ كَفَرْت& #1615;م بَعْدَ إِيمَان& #1616;كُمْ



"Zeg:”Plachten jullie spot te drijven met Allah en Zijn Verzen en Zijn Boodschapper?" Verontschuldigt jullie maar niet, jullie zijn ongelovig geworden nadat jullie geloofden."[3]


De gebeurtenis die ertoe leidde dat dit vers werd geopenbaard, was vanwege een gebeurtenis die plaatsvond in groep die aanwezig waren met de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam tijdens de slag van Taboek. Zij waren moslims. Tijdens een kleine bijeenkomst begonnen zij te zeggen:“Wij hebben nog nooit zulke lezers (van de Quraan) gezien zoals die van ons, de meest leugenachtige tongen, de gierigste magen, de meest laffe wanneer zij de vijand tegemoet zagen. “ Zij bedoelden de Boodschapper van Allah salalahu aleihi wa sallam en zijn Metgezellen.

Onder hen was er een jonge man, van de Metgezellen die woedend werd toen hij dit hoorde en hij wilde dat wat zij vertelden aan de Boodschapper salallah aleihi wa sallam doorgeven. Maar hij kwam erachter dat de Openbaring hem reeds voor was geweest (in het op de hoogte brengen van de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam).

Dus de groep kwam om hun excuses aan te bieden toen zij hoorden dat de Boodschapper op de hoogte was van wat zij zeiden. Een van hen was aan het hangen aan het voorharnas van het vrouwtjeskameel van de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam, en hij zei: “Oh Boodschapper van Allah! We waren slechts een beetje aan het praten zodat de tijd snel voorbij zou gaan tijdens het reizen. We bedoelden het niet als spot, we waren slechts grappen aan het maken.” De Boodschapper salallahu aleihi wa sallam keek niet eens naar hem, en hij reciteerde deze vers op hem:


وَلَئِ&#160 6; سَأَلْت& #1614;هُمْ لَيَقُو& #1604;ُنَّ إِنَّمَ& #1575; كُنَّا نَخُوض&#161 5; وَنَلْع& #1614;بُ قُلْ أَبِالل& #1617;هِ وَآيَات& #1616;هِ وَرَسُو& #1604;ِهِ كُنتُم&#161 8; تَسْتَه& #1618;زِئُون&# 1614;


لاَ تَعْتَذ& #1616;رُواْ قَدْ كَفَرْت& #1615;م بَعْدَ إِيمَان& #1616;كُمْ


"En als jij (oh Mohammed) hen vraagt (over hun gespot), dan zullen zij zeker antwoorden:”Wij kletsen en schertsen maar wat.”Zeg:”Plachten jullie spot te drijven met Allah en Zijn Verzen en Zijn Boodschapper? "
Verontschuldigt jullie maar niet, voorwaar jullie zijn ongelovig geworden nadat jullie geloofden. [3]

Zie hier Zijn statement (wat nu komt is een interpretatie daarvan):“voorwaar jullie zijn ongelovig geworden nadat jullie geloofden“. Dit bewijst dat voor zij de woorden (van spot) hadden geuit moslims waren, en dat ze na het zeggen van deze woorden, ongelovigen werden, ook al waren ze slechts grapjes aan het maken. Dit is omdat de zaken van de Religie, er niet zijn om grappen mee te maken. Allah verklaarde ze tot ongelovigen en tot afvalligen nadat zij geloofd hadden. We vragen Allah om bescherming [4].

Dit bewijst ook dat eenieder die Allah beledigt, of Zijn Boodschapper, of zijn Boek, of alles van de Quraan, of alles van de Sunnah van de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam een afvallige wordt in de Islam, zelfs al was hij maar grapjes aan het maken. [5]

Waar zijn degene die zeggen dat iemand niet afvallig wordt, behalve wanneer dit zijn intentie is in zijn hart? Zij zeggen:”Als een persoon Allah beledigt, de Boodschapper of de Quraan, zullen we geen oordeel vellen, enkel en alleen vanwege deze uitspraak of handeling.” Waar halen zij deze woorden en gegevens vandaan? Allah oordeelde dat zij afvallig waren terwijl zei zeiden:
"Wij kletsen en schertsen maar wat." [3]

Zij waren gelovigen in Allah en Zijn Boodschapper, mensen van tawhied, maar, toen zij deze woorden uitten, zei Allah:


قَدْ كَفَرْت& #1615;م بَعْدَ إِيمَان& #1616;كُمْ


“voorwaar jullie zijn ongelovig geworden nadat jullie geloofden.." [3]

En Hij zei niet:”Als jullie dat echt geloofden.” We vragen Allah om bescherming!
Dus, het is verplicht dat dingen in hun juiste context plaatsen en dat we niks daaraan toevoegen, of weg halen, of dat we zelf de teksten uitleggen. Allah vroeg hun niet waarin zij geloofden, noch vermelde Hij dat zij geloofden (wat zij zeiden), maar Hij verklaarde hen met afvalligheid nadat zij geloof hadden:


قَدْ كَفَرْت& #1615;م بَعْدَ إِيمَان& #1616;كُمْ


“voorwaar jullie zijn ongelovig geworden nadat jullie geloofden.” [3]

En dit (oordeel) baseerde Hij op een statement. He baseerde dit (oordeel) op spotternij, en Hij specificeerde niet met details. Als een persoon spreekt met een woord van ongeloof zonder dat hij gedwongen wordt, dan wordt hij beoordeeld met afvalligheid. Echter, wanneer hij gedwongen werd [6], dan is hij niet afvallig geworden in deze situatie.


Voetnoten

[1] Uit een boek door TROID gepubliceerd: Things that Nullify One's Islam door Shaykh al-Islam Muhammad ibn 'Abdil-Wahhaab, uitgelegd door Shaykh Saalih al-Fawzaan.

[2] Dit zijn woorden van Shaykh al-Islam Muhammad ibn 'Abdil-Wahhaab, en wat daarna komt zijn de woorden van Shaykh Saalih al-Fawzaan's explanation.

[3] Een vertaling en interpretatie van vers 65-66 uit Soorah at-Tawbah, soerah nummer 9.

[4] Shaykh Saalih werd gevraagd over het laagste niveau van spotternij, waarmee een persoon als afvallige beschouwd kan worden. Hij antwoordde:”Er is geen laagste niveau. Een klein beetje spotternij is al te veel, en onze toevlucht is bij Allah. Alles wat beschouwd wordt als spotternij of het belachelijk maken van iets, is ongeloof. Zelfs, zoals zij (de geleerden) zeggen:”Een gebaar met de lip, hand of oog kan al beschouwd worden als spotternij, zelfs al spreekt hij niet.” Zie Question #27 in Appendix I: Questions and Answers (van de gepubliceerde versie).

[5] Zie Question #30 in Appendix I: Questions and Answers (van de gepubliceerde versie).

[6] Shaykh Saalih zegt:” Het oordeel in geval van dwang verschilt per situatie. Iets kan beschouwd worden als dwang in een bepaald geval, maar in een ander geval weer niet. Dus het verschilt, afhankelijk van de situatie. Echter , de dwang dat een geldig excuus is wanneer er geen ontkomen aan was, er was geen andere weg voor een persoon zich zelf te redden van de dood, of marteling of het bedreigd worden behalve dan datgene wat van hem gevraagd werd, zoals het zeggen van iets wat ongeloof is.” Zie to Question #18 in Appendix I: Questions and Answers (van gepubliseerde versie).

Test je begrip over dit artikel

- Als iemand spot met datgene van de Sunnah van de Boodschapper, zodat hij zijn vrienden kan laten lachen, is hij dan afvallig? Wat is je bewijs hiervoor?
- Hoe moet een Moslim spreken over de Sunnah van de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam, en hoe moet hij zijn religie beschouwen?

einde artikel.

03-12-2006, 11:15


fawzaaaaan, gevaarlijke mannetje....bel'am van saudische rejime.....

03-12-2006, 11:48

Citaat door Talibulizzah:
fawzaaaaan, gevaarlijke mannetje....bel'am van saudische rejime.....



waarom beledig je de Ullamaah, als je ergens een bewijs hebt dat sheikh Fawzaan fouten heeft in zijn Aqiedah en da'wa toon ons dat dan aan.

en anders adviseer ik je omwillen van de Jabaar dat je zwijgt over de Ullamaah voordat Allaah je zal vernederen.

het vlees van de Ullamaah is vergiftigd wie er van eet zal een nederlaag treffen.

03-12-2006, 12:25
Saleh Al-Fawzaan is welbekend voor zijn inspanningen om de troon van de afvallige heersers te versterkken, hij roept voor hun de massa's openlijk op de Saudische televisie. Hij beschouwt de Tawagheet ook als hun wilatul 'Umoor ondanks het feit dat zei anders regeren dan Shari'ah en het Arabisch schiereiland hebben geopend voor de kruisvaarders om binnen te vallen en Moslims te doden in Irak en Afghanuistan. hij bestempeld degenen die tegen de tawagheet staan en degenen die henzelf verdedigen tegen de kruisvaarders onterecht als khawarij en mensen van bida'a, die verpletterd en uitgeroeid zouden moeten worden. Hij heeft zich ook ingelaten in het verspreiden van disinformatie tegen hen om hen die de eer van de Moslim Ummah verdedigen zwart te maken in de ogen van de mensen en hun support te verminderen. Hij en zijn dochter zul je zien reizen heen en weer van Saudie Arabie naar Engeland zonder dat de autoriteiten enig probleem maken.

03-12-2006, 12:27



Citaat door Ali Ibn Mohamad:
Het spotten met de religie is ongeloof door: Shaykh Saalih al-Fawzaan

bron: Things that Nullify One's Islam (p.41-46)
http://www.bakkah.net/articles/mocking-Islam-disbelief.htm [1]


bismillahir Rahmaanir Rahiem

De zesde vorm: Eenieder die spot drijft met (ook maar) één enkel aspect van de religie van de boodschapper van Allah, of iets van Allah’s beloning of straf, wordt een ongelovige.[2]


De zesde vorm van afvalligheid is het bespottelijk maken van datgene wat Allah heeft neder doen dalen of alles waarmee de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam is gekomen, zelfs de dingen van de Sunnah (van de Profeet salallahu aleihi wa sallam) of de aanbevolen dingen zoals de siwaak, het trimmen van de snor, het verwijderen van het haar onder de oksels of het knippen van de nagels. Als een persoon met een van deze dingen spot (of grappen maakt erover) dan wordt hij een ongelovige. Het bewijs hiervoor kan men vinden inde woorden van Allah de Allerhoge:


وَلَئِ&#160 6; سَأَلْت& #1614;هُمْ لَيَقُو& #1604;ُنَّ إِنَّمَ& #1575; كُنَّا نَخُوض&#161 5; وَنَلْع& #1614;بُ قُلْ أَبِالل& #1617;هِ وَآيَات& #1616;هِ وَرَسُو& #1604;ِهِ كُنتُم&#161 8; تَسْتَه& #1618;زِئُون&# 1614;


لاَ تَعْتَذ& #1616;رُواْ قَدْ كَفَرْت& #1615;م بَعْدَ إِيمَان& #1616;كُم



"En als jij (oh Mohammed) hen vraagt (over hun gespot), dan zullen zij zeker antwoorden:”Wij kletsen en schertsen maar wat.”Zeg:”Plachten jullie spot te drijven met Allah en Zijn Verzen en Zijn Boodschapper?" Verontschuldigt jullie maar niet, jullie zijn ongelovig geworden nadat jullie geloofden."[3]


Dus, degene die spot met wat dan ook waar de Boodschapper mee kwam, of het nu gaat om iets wat verplicht is of iets wat is aanbevolen, is een afvallige uit de religie el Islam. Dus, hoe te denken over een persoon die zegt, “Het groeien van de baard, het trimmen van de snor, het verwijderen van het okselhaar, het wassen tussen de tenen, dit zijn onbelangrijke dingen!” Dit is precies wat het spotten met de religie van Allah, de Almachtige en de Majestueuze inhoudt. Wanneer ze dit zeggen, en als ze weten (dat het van de religie is), dan zijn zij afvallig geworden, omdat dit het belachelijk maken is van datgene waarmee de Boodschapper is gekomen. Het is verplicht om een groot ontzag en eerbied te hebben voor de Sunnah van de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam en om het te respecteren.

Zelfs al wanneer een persoon valt in dingen die tegenstrijdig zijn (met de Sunnah) vanwege zijn begeertes, dan voorzeker moet hij nog steeds de weg van de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam en ook zijn Sunan en zijn overleveringen respecteren. Hij zou nooit mogen zeggen. “Dit zijn onbelangrijke dingen.” Het bewijs hiervoor zijn de woorden van Allah de Allerhoge:


أَبِالل& #1617;هِ وَآيَات& #1616;هِ وَرَسُو& #1604;ِهِ كُنتُم&#161 8; تَسْتَه& #1618;زِئُون&# 1614;


لاَ تَعْتَذ& #1616;رُواْ قَدْ كَفَرْت& #1615;م بَعْدَ إِيمَان& #1616;كُمْ



"Zeg:”Plachten jullie spot te drijven met Allah en Zijn Verzen en Zijn Boodschapper?" Verontschuldigt jullie maar niet, jullie zijn ongelovig geworden nadat jullie geloofden."[3]


De gebeurtenis die ertoe leidde dat dit vers werd geopenbaard, was vanwege een gebeurtenis die plaatsvond in groep die aanwezig waren met de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam tijdens de slag van Taboek. Zij waren moslims. Tijdens een kleine bijeenkomst begonnen zij te zeggen:“Wij hebben nog nooit zulke lezers (van de Quraan) gezien zoals die van ons, de meest leugenachtige tongen, de gierigste magen, de meest laffe wanneer zij de vijand tegemoet zagen. “ Zij bedoelden de Boodschapper van Allah salalahu aleihi wa sallam en zijn Metgezellen.

Onder hen was er een jonge man, van de Metgezellen die woedend werd toen hij dit hoorde en hij wilde dat wat zij vertelden aan de Boodschapper salallah aleihi wa sallam doorgeven. Maar hij kwam erachter dat de Openbaring hem reeds voor was geweest (in het op de hoogte brengen van de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam).

Dus de groep kwam om hun excuses aan te bieden toen zij hoorden dat de Boodschapper op de hoogte was van wat zij zeiden. Een van hen was aan het hangen aan het voorharnas van het vrouwtjeskameel van de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam, en hij zei: “Oh Boodschapper van Allah! We waren slechts een beetje aan het praten zodat de tijd snel voorbij zou gaan tijdens het reizen. We bedoelden het niet als spot, we waren slechts grappen aan het maken.” De Boodschapper salallahu aleihi wa sallam keek niet eens naar hem, en hij reciteerde deze vers op hem:


وَلَئِ&#160 6; سَأَلْت& #1614;هُمْ لَيَقُو& #1604;ُنَّ إِنَّمَ& #1575; كُنَّا نَخُوض&#161 5; وَنَلْع& #1614;بُ قُلْ أَبِالل& #1617;هِ وَآيَات& #1616;هِ وَرَسُو& #1604;ِهِ كُنتُم&#161 8; تَسْتَه& #1618;زِئُون&# 1614;


لاَ تَعْتَذ& #1616;رُواْ قَدْ كَفَرْت& #1615;م بَعْدَ إِيمَان& #1616;كُمْ


"En als jij (oh Mohammed) hen vraagt (over hun gespot), dan zullen zij zeker antwoorden:”Wij kletsen en schertsen maar wat.”Zeg:”Plachten jullie spot te drijven met Allah en Zijn Verzen en Zijn Boodschapper? "
Verontschuldigt jullie maar niet, voorwaar jullie zijn ongelovig geworden nadat jullie geloofden. [3]

Zie hier Zijn statement (wat nu komt is een interpretatie daarvan):“voorwaar jullie zijn ongelovig geworden nadat jullie geloofden“. Dit bewijst dat voor zij de woorden (van spot) hadden geuit moslims waren, en dat ze na het zeggen van deze woorden, ongelovigen werden, ook al waren ze slechts grapjes aan het maken. Dit is omdat de zaken van de Religie, er niet zijn om grappen mee te maken. Allah verklaarde ze tot ongelovigen en tot afvalligen nadat zij geloofd hadden. We vragen Allah om bescherming [4].

Dit bewijst ook dat eenieder die Allah beledigt, of Zijn Boodschapper, of zijn Boek, of alles van de Quraan, of alles van de Sunnah van de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam een afvallige wordt in de Islam, zelfs al was hij maar grapjes aan het maken. [5]

Waar zijn degene die zeggen dat iemand niet afvallig wordt, behalve wanneer dit zijn intentie is in zijn hart? Zij zeggen:”Als een persoon Allah beledigt, de Boodschapper of de Quraan, zullen we geen oordeel vellen, enkel en alleen vanwege deze uitspraak of handeling.” Waar halen zij deze woorden en gegevens vandaan? Allah oordeelde dat zij afvallig waren terwijl zei zeiden:
"Wij kletsen en schertsen maar wat." [3]

Zij waren gelovigen in Allah en Zijn Boodschapper, mensen van tawhied, maar, toen zij deze woorden uitten, zei Allah:


قَدْ كَفَرْت& #1615;م بَعْدَ إِيمَان& #1616;كُمْ


“voorwaar jullie zijn ongelovig geworden nadat jullie geloofden.." [3]

En Hij zei niet:”Als jullie dat echt geloofden.” We vragen Allah om bescherming!
Dus, het is verplicht dat dingen in hun juiste context plaatsen en dat we niks daaraan toevoegen, of weg halen, of dat we zelf de teksten uitleggen. Allah vroeg hun niet waarin zij geloofden, noch vermelde Hij dat zij geloofden (wat zij zeiden), maar Hij verklaarde hen met afvalligheid nadat zij geloof hadden:


قَدْ كَفَرْت& #1615;م بَعْدَ إِيمَان& #1616;كُمْ


“voorwaar jullie zijn ongelovig geworden nadat jullie geloofden.” [3]

En dit (oordeel) baseerde Hij op een statement. He baseerde dit (oordeel) op spotternij, en Hij specificeerde niet met details. Als een persoon spreekt met een woord van ongeloof zonder dat hij gedwongen wordt, dan wordt hij beoordeeld met afvalligheid. Echter, wanneer hij gedwongen werd [6], dan is hij niet afvallig geworden in deze situatie.


Voetnoten

[1] Uit een boek door TROID gepubliceerd: Things that Nullify One's Islam door Shaykh al-Islam Muhammad ibn 'Abdil-Wahhaab, uitgelegd door Shaykh Saalih al-Fawzaan.

[2] Dit zijn woorden van Shaykh al-Islam Muhammad ibn 'Abdil-Wahhaab, en wat daarna komt zijn de woorden van Shaykh Saalih al-Fawzaan's explanation.

[3] Een vertaling en interpretatie van vers 65-66 uit Soorah at-Tawbah, soerah nummer 9.

[4] Shaykh Saalih werd gevraagd over het laagste niveau van spotternij, waarmee een persoon als afvallige beschouwd kan worden. Hij antwoordde:”Er is geen laagste niveau. Een klein beetje spotternij is al te veel, en onze toevlucht is bij Allah. Alles wat beschouwd wordt als spotternij of het belachelijk maken van iets, is ongeloof. Zelfs, zoals zij (de geleerden) zeggen:”Een gebaar met de lip, hand of oog kan al beschouwd worden als spotternij, zelfs al spreekt hij niet.” Zie Question #27 in Appendix I: Questions and Answers (van de gepubliceerde versie).

[5] Zie Question #30 in Appendix I: Questions and Answers (van de gepubliceerde versie).

[6] Shaykh Saalih zegt:” Het oordeel in geval van dwang verschilt per situatie. Iets kan beschouwd worden als dwang in een bepaald geval, maar in een ander geval weer niet. Dus het verschilt, afhankelijk van de situatie. Echter , de dwang dat een geldig excuus is wanneer er geen ontkomen aan was, er was geen andere weg voor een persoon zich zelf te redden van de dood, of marteling of het bedreigd worden behalve dan datgene wat van hem gevraagd werd, zoals het zeggen van iets wat ongeloof is.” Zie to Question #18 in Appendix I: Questions and Answers (van gepubliseerde versie).

Test je begrip over dit artikel

- Als iemand spot met datgene van de Sunnah van de Boodschapper, zodat hij zijn vrienden kan laten lachen, is hij dan afvallig? Wat is je bewijs hiervoor?
- Hoe moet een Moslim spreken over de Sunnah van de Boodschapper salallahu aleihi wa sallam, en hoe moet hij zijn religie beschouwen?

einde artikel.



.

03-12-2006, 18:11

Citaat door Bankstel:
waarom beledig je de Ullamaah, als je ergens een bewijs hebt dat sheikh Fawzaan fouten heeft in zijn Aqiedah en da'wa toon ons dat dan aan.

en anders adviseer ik je omwillen van de Jabaar dat je zwijgt over de Ullamaah voordat Allaah je zal vernederen.
het vlees van de Ullamaah is vergiftigd wie er van eet zal een nederlaag treffen.


agie ik adviseer jouw om te leren wie geleerd is en wie niet geleerd is!

onderzoek maar even welke eigenschapen hadden echte geleerden!
en welke eigenschappen hadden valse geleerden...
jouw uitspraak lijkt even spraken van soefi's van turkije....
als je over hun sheikh(valse god) iets zegt, geven ze zelfde reactie, terwijl de sheikh haram aan helal verandert, en helal aan haram verandert heeft...
ik weet dat je niks over deze mannetje weet, daarom jij hebt oezr(exuce), en daarom noem ik jouw als broeder....



wesselam...

03-12-2006, 20:48
up

03-12-2006, 22:30

Citaat door Talibulizzah:
agie ik adviseer jouw om te leren wie geleerd is en wie niet geleerd is!

onderzoek maar even welke eigenschapen hadden echte geleerden!
en welke eigenschappen hadden valse geleerden...
jouw uitspraak lijkt even spraken van soefi's van turkije....
als je over hun sheikh(valse god) iets zegt, geven ze zelfde reactie, terwijl de sheikh haram aan helal verandert, en helal aan haram verandert heeft...
ik weet dat je niks over deze mannetje weet, daarom jij hebt oezr(exuce), en daarom noem ik jouw als broeder....



wesselam...



ik adviseer jou om de waarheid te leren: de waarheid leer je niet kennen doormiddel van de mannen maar de mannen leer je kennen door middel van de waarheid.

Sheikh Fawzaan is een van de grote Ullamaah die methodologie van de selefoe saalih verkondigd. als jij anders beweert dan dien je met een scherp bewijsstuk te komen. en dat hij de regeringsleider gehoorzaamt dat bevestigt zijn correcte aqieda dat in tegenstelling tot jullie khawaridj die de Djama'a hebben verlaten en een ieder die jullie krankzinnige moordzuchtige takfeer ziekte tegengaat is een kafir/mushrik.

Ik ben jouw broeder niet en dan ben ik ook nooit geweest en wil ik ook niet zijn zolang jij je begeeft op de manhaadj atakfeer wal khoeroedj.

03-12-2006, 22:43

Citaat door Bankstel:
ik adviseer jou om de waarheid te leren: de waarheid leer je niet kennen doormiddel van de mannen maar de mannen leer je kennen door middel van de waarheid.

Sheikh Fawzaan is een van de grote Ullamaah die methodologie van de selefoe saalih verkondigd. als jij anders beweert dan dien je met een scherp bewijsstuk te komen. en dat hij de regeringsleider gehoorzaamt dat bevestigt zijn correcte aqieda dat in tegenstelling tot jullie khawaridj die de Djama'a hebben verlaten en een ieder die jullie krankzinnige moordzuchtige takfeer ziekte tegengaat is een kafir/mushrik.

Ik ben jouw broeder niet en dan ben ik ook nooit geweest en wil ik ook niet zijn zolang jij je begeeft op de manhaadj atakfeer wal khoeroedj.


weet je dat Ali (radiallahu anhu) de Khawarij broeders noemde.
nu heb je deze broeder niet alleen uitgemaakt voor Khariji (wat al erg genoeg is) maar ook zonder recht takfier op hem gedaan.

Soubhan Allah en dit noemt ons Khawarij.

over Saleh al-Fawzaan daar ben ik al op ingegaan

Saleh Al-Fawzaan is welbekend voor zijn inspanningen om de troon van de afvallige heersers te versterkken, hij roept voor hun de massa's openlijk op de Saudische televisie. Hij beschouwt de Tawagheet ook als hun wilatul 'Umoor ondanks het feit dat zei anders regeren dan Shari'ah en het Arabisch schiereiland hebben geopend voor de kruisvaarders om binnen te vallen en Moslims te doden in Irak en Afghanistan. hij bestempeld degenen die tegen de tawagheet staan en degenen die henzelf verdedigen tegen de kruisvaarders onterecht als khawarij en mensen van bida'a, die verpletterd en uitgeroeid zouden moeten worden. Hij heeft zich ook ingelaten in het verspreiden van disinformatie tegen hen om hen die de eer van de Moslim Ummah verdedigen zwart te maken in de ogen van de mensen en hun support te verminderen. Hij en zijn dochter zul je zien reizen heen en weer van Saudie Arabie naar Engeland zonder dat de autoriteiten enig probleem maken.

ga kennis op doen en corrigeer je 'Aqeedah en leer de echte geleerden van Ahl Assuna wal Jama'a kennen.

03-12-2006, 22:55

Citaat door Bankstel:
ik adviseer jou om de waarheid te leren: de waarheid leer je niet kennen doormiddel van de mannen maar de mannen leer je kennen door middel van de waarheid.

Sheikh Fawzaan is een van de grote Ullamaah die methodologie van de selefoe saalih verkondigd. als jij anders beweert dan dien je met een scherp bewijsstuk te komen. en dat hij de regeringsleider gehoorzaamt dat bevestigt zijn correcte aqieda dat in tegenstelling tot jullie khawaridj die de Djama'a hebben verlaten en een ieder die jullie krankzinnige moordzuchtige takfeer ziekte tegengaat is een kafir/mushrik.

Ik ben jouw broeder niet en dan ben ik ook nooit geweest en wil ik ook niet zijn zolang jij je begeeft op de manhaadj atakfeer wal khoeroedj.

wie had het hier ook alweer over krankzinnige moordzuchtige takfeer??

Bankstel

03-12-2006, 22:58

Citaat door Bankstel:
ik adviseer jou om de waarheid te leren: de waarheid leer je niet kennen doormiddel van de mannen maar de mannen leer je kennen door middel van de waarheid.

Sheikh Fawzaan is een van de grote Ullamaah die methodologie van de selefoe saalih verkondigd. als jij anders beweert dan dien je met een scherp bewijsstuk te komen. en dat hij de regeringsleider gehoorzaamt dat bevestigt zijn correcte aqieda dat in tegenstelling tot jullie khawaridj die de Djama'a hebben verlaten en een ieder die jullie krankzinnige moordzuchtige takfeer ziekte tegengaat is een kafir/mushrik.

Ik ben jouw broeder niet en dan ben ik ook nooit geweest en wil ik ook niet zijn zolang jij je begeeft op de manhaadj atakfeer wal khoeroedj.


wie is hier nu de takfeerie? en kharidji?

03-12-2006, 23:33
Mensen die niet eens de basisprincipe van de islam kennen,doen takfier



How funny

04-12-2006, 00:23



Citaat door AbuMaalik:
ewa, djaahil ga je nog antwoorden op mijn reactie over de irdjaa'e die door jullie vuile aderen stroomt?


heeft hij irdjaa? hij doet duidelijk takfier op die broeder!

04-12-2006, 11:48

Citaat door Khalid_El_Q:
weet je dat Ali (radiallahu anhu) de Khawarij broeders noemde.
nu heb je deze broeder niet alleen uitgemaakt voor Khariji (wat al erg genoeg is) maar ook zonder recht takfier op hem gedaan.

Soubhan Allah en dit noemt ons Khawarij.

over Saleh al-Fawzaan daar ben ik al op ingegaan

Saleh Al-Fawzaan is welbekend voor zijn inspanningen om de troon van de afvallige heersers te versterkken, hij roept voor hun de massa's openlijk op de Saudische televisie. Hij beschouwt de Tawagheet ook als hun wilatul 'Umoor ondanks het feit dat zei anders regeren dan Shari'ah en het Arabisch schiereiland hebben geopend voor de kruisvaarders om binnen te vallen en Moslims te doden in Irak en Afghanistan. hij bestempeld degenen die tegen de tawagheet staan en degenen die henzelf verdedigen tegen de kruisvaarders onterecht als khawarij en mensen van bida'a, die verpletterd en uitgeroeid zouden moeten worden. Hij heeft zich ook ingelaten in het verspreiden van disinformatie tegen hen om hen die de eer van de Moslim Ummah verdedigen zwart te maken in de ogen van de mensen en hun support te verminderen. Hij en zijn dochter zul je zien reizen heen en weer van Saudie Arabie naar Engeland zonder dat de autoriteiten enig probleem maken.

ga kennis op doen en corrigeer je 'Aqeedah en leer de echte geleerden van Ahl Assuna wal Jama'a kennen.


Saudie Regeert walilahilhamd met de Shari'a. Ik zou eens een kijkje nemen als ik jou was dan kan je het met je eigen ogen zien in plaats van roddels aante horen van je verdwaalde takfeerie groep.

verder is het bekend dat de Hoog-Geleerde sheikh Fawzaan een zwaar niveau heeft en ik ben er van overtuigt dat ook jullie dwalende groep een aantal uitspraken van deze groot geleerde hebben gebruikt om jullie valse ideologie te verspreiden. Toen de Sheikh zijn uitspraak uit heeft gelegt begonnen jullie hem te beledigen en te beschuldigen.

jullie blijven bij Roddels en laster en leugens, ik heb nog steeds geen duidelijke bewijzen van jullie kant gezien ten opzichte van deze Grote Ullamaah en met de wetten van Allaah regerende Ummaraah.

ps. waar maak ik takfeer op die takfeerie. Ik zeg hij is mijn broeder niet. Mijn broeders zijn diegene met een zuivere Aqieda.

en nu lopen jullie te huilen om mijn uitspraak dat ik takfeer maak. ik maak op niemand takfeer ik zie die turk als iemand die meeloopt met de takfeerie groep zoals vele jonge pieten op dit forum

04-12-2006, 12:51

Citaat door Bankstel:
Saudie Regeert walilahilhamd met de Shari'a. Ik zou eens een kijkje nemen als ik jou was dan kan je het met je eigen ogen zien in plaats van roddels aante horen van je verdwaalde takfeerie groep.

verder is het bekend dat de Hoog-Geleerde sheikh Fawzaan een zwaar niveau heeft en ik ben er van overtuigt dat ook jullie dwalende groep een aantal uitspraken van deze groot geleerde hebben gebruikt om jullie valse ideologie te verspreiden. Toen de Sheikh zijn uitspraak uit heeft gelegt begonnen jullie hem te beledigen en te beschuldigen.

jullie blijven bij Roddels en laster en leugens, ik heb nog steeds geen duidelijke bewijzen van jullie kant gezien ten opzichte van deze Grote Ullamaah en met de wetten van Allaah regerende Ummaraah.

ps. waar maak ik takfeer op die takfeerie. Ik zeg hij is mijn broeder niet. Mijn broeders zijn diegene met een zuivere Aqieda.

en nu lopen jullie te huilen om mijn uitspraak dat ik takfeer maak. ik maak op niemand takfeer ik zie die turk als iemand die meeloopt met de takfeerie groep zoals vele jonge pieten op dit forum



Zoals de Profeet (sallallahu 'alaihi wa sallam) zei: ''De Moslim is de broeder van de Moslim''

je hebt jezelf gewoon zwaar belachelijk gemaakt.
ons khawarij en ''takfiri's'' noemen en een zin later zelf takfier doen op iemand zonder recht.

en nu het proberen te ontkennen

verder zeg ik je, wij maken geen verschil tussen heersers die Shari'ah 10% invoeren en heersers die het 90% % invoeren. Saudi staat is een mix van baatil en Haqq, maar sommigen zijn verblind omdat ze alleen kijken naar het goede en het vergelijken met andere heersers in de Islamitische wereld, maar er is totaal geen excuus voor de heerser van Ryadh die naast het niet volledig implementeren van de Shari'ah, het degraderen van de Shari'ah, het bespotten van Shari'ah, ook een bondgenootschap heeft met de Hubal van deze tijd en dat tegen Moslims.

Moge Allah Al-Salool en Hubal vernietigen, Allahoema Ameen.

Pagina's : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9