Bekijk volle/desktop versie : Handen schudden tussen een vrouw en een man



02-12-2006, 16:40
Wat gebeurt er wanneer een man handen schudt met een vrouw? De wetenschap van anatomie zegt dat er meer dan vijf miljoen cellen zijn die de oppervlakte van het menselijke lichaam bedekken. Hun functie is om gewaarwordingen en gevoel over te brengen naar de
hersenen.

Wanneer een man handen schudt met een vrouw, worden hun gevoelens geactiveerd. Zelfs de zintuig van ruiken heeft een rol in het activeren van het gevoel van sexuele lust. De zintuig van horen is ook verbonden met de middelpunten van menselijk verlangens. Als een vrouw woorden hoort die verlangens van een man weerspiegelen, dan kan dat wat ze gehoord heeft haar gevoelens bewegen.

In dit aanzien zegt de Qoer’aan:

“Zeg: Tot de gelovige mannen dat zij hun ogen neerslagen houden en dat zij hun passies beheersen. Dat is reiner voor hun. Voorzeker, Allah is wel op hoogte van hetgeen zij doen. En zeg: Tot de gelovige vrouwen dat ook zij haar ogen neergeslagen houden en hun passies
beheersen en dat zij haar schoonheid niet tonen..” [Surah An-Noer; Ayah 30-31]

De bovenstaande aayahs tonen dat mannen en vrouwen beiden werden aangesproken in gelijke termen om hun verscheidene zintuigen te bewaken om de mogelijkheden van kwaad te verminderen in de gemeenschap.

Met andere woorden, moderne anatomie ondekt nu de rollen van gewaarwording in het aanwakkeren van menselijke verlangens, terwijl de Qoer’aan de gelovigen beschermt van zulke kwaden sinds 14 eeuwen.

02-12-2006, 17:07


STEUN ONS!

HELP ONS EEN MOSKEE OP TE BOUWEN IN ETTEN-LEUR!!!!!

----------------------------------------------------------------

As-sallamu Alaykoum broeder/ zuster,

De moslimgemeenschap in EL groeit Alhamdoelilah. We hebben nu 1 te kleine moskee voor alleen de mannen, zelfs voor hen is deze ruimte te klein ( http://allochtonen.web-log.nl/allochtonen/2006/09/moskee_is_te_kl.html ). We zijn nu hard bezig om geld in te zamelen voor een nieuwe moskee. Alhamdoelilah dit gaat de goede kant uit, maar we hebben meer hulp nodig, om precies te zijn: financiële steun!

De profeet Mohammed (sallalaahu 3alayhi wa sallam) heeft gezegd dat wanneer iemand een moskee bouwt, omwille van het Aangezicht van Allaah tabaraka wa ta3ala, dan zal Allaah swt een huis voor hem bouwen in het paradijs (zoals dit terug te vinden is in Muslim). Dus probeer dan ook gebruik te maken van deze situatie!

‘Hetgeen gij aan goeds hebt vooruitgezonden voor uw ziel, zult u zeker bij Allah vinden. Het is beter en een grotere beloning waard.’ [Quran 73:20]

Wanneer u zich geroepen voelt kunt u ons steunen door een bedrag over maken op 3287.513.540.

Moge Allah swt u belonen!

Wa Sallaam,
Je Oegtie Fi Dien