Die heb ik van iemand opgeslagen.
Het recept is van xxxxxxxx
ingr. vulling:
500 gr. kippeborst
zout
peterselie
ui
kleine tomaat
kipkruiden
1-2 eetl. suiker
kaneel
paprika
paprikapoeder
gebakken en gemalen amandelen
VERDER:
filodeeg
gesmolten boter voor het bestrijken
xdoe de kip in een pan met wat olie
xsnij de ui fijn, voeg het na 2o min. bij de kip
xvoeg dan de paprika en peterselie toe en dan de tomaat, kruiden
xdoe een klein beetje water in de pan en laat het goed koken
xlaat de kip afkoelen
xpel de amandelen en bak het in de olie maal ze dan grof/fijn
xvoeg de suiker en kaneel bij de kip
xsnij de filodeeg door de helft en leg het in een soepkom
xbestrijk iedere vel met gesmolten boter en klein beetje melk
xleg 3-4 vellen op elkaar en vul het met de vulling
xklap de rest van de filodeeg op de vulling (ZIE FOTO)
xdraai de soepkom voorzichtig om in een bedekte bakblik
xbestrijk wat gesmolten boter op de bastilla en bak het in een voorverwarmde oven op 180°C goud van kleur
xserveer de bastilla met poedersuiker en kaneel of je laat ze zo