Bekijk volle/desktop versie : Kiploempia



Pagina's : 1 [2]

30-07-2003, 11:41
ik zal jullie een heel simpel en lekker recept geven!!!!!!!

kiploempia

xkipfilet
xbamigroenten van Dirk van den Broek (wordt verkocht in bakjes en voor maar 0,99cent ofzo
xmihoen
xLoempia vellen ( te koop bij de turk)

De kipfilet snijd je in blokjes.... goed wassen (het beste is met azijn wassen). Daarna bak je het in olie ... goed laten doorbakken dan de groente erbij gooien... kipkruiden erbij en lekker laten sudderen!!!

Water koken en dan de mihoen effe erin.... als de mihoen klaar is doe je het bij de groente en kip.

laten afkoelen en in de bladerdeeg rollen ... bladerdeeg kun je of dichtplakken met een eitje of met een mix van meel en water( dat is beter) en Klaar is kees!!!!!!!!!!!!!11

x je kunt er ook ketjap bij gooien tijdens het sudderen van de groente en kip

ik hoop dat jullie hier wat aan hebben!!!!!11

30-07-2003, 12:36



Citaat:
Origineel gepost door miss_destiny
ik zal jullie een heel simpel en lekker recept geven!!!!!!!

kiploempia

xkipfilet
xbamigroenten van Dirk van den Broek (wordt verkocht in bakjes en voor maar 0,99cent ofzo
xmihoen
xLoempia vellen ( te koop bij de turk)

De kipfilet snijd je in blokjes.... goed wassen (het beste is met azijn wassen). Daarna bak je het in olie ... goed laten doorbakken dan de groente erbij gooien... kipkruiden erbij en lekker laten sudderen!!!

Water koken en dan de mihoen effe erin.... als de mihoen klaar is doe je het bij de groente en kip.

laten afkoelen en in de bladerdeeg rollen ... bladerdeeg kun je of dichtplakken met een eitje of met een mix van meel en water( dat is beter) en Klaar is kees!!!!!!!!!!!!!11

x je kunt er ook ketjap bij gooien tijdens het sudderen van de groente en kip

ik hoop dat jullie hier wat aan hebben!!!!!11
bedankt voor je recept meid, maar wat is mihoen eigelijk

groet, gizlane

30-07-2003, 16:01

Citaat:
Origineel gepost door Gizlane
bedankt voor je recept meid, maar wat is mihoen eigelijk

groet, gizlane
Mihoen, dat zijn van die witte slierten,
heeft een beeeetje weg van spagettie,
de iets dikkere variant heet Bamie..


30-07-2003, 16:36
Dit is het recept voor een echte indischeLoempia !!!!


Ingredienten:

-Olijfolie
-(Rode) Uien gesnipperd
-kip of rundvleesbouillon
-knoflook fijn gemalen
-blokjes kip(filet)
-Ketchup
-Ketjap(Manis)
-Laos(poeder)
-Witte kool (Klein gesneden)
-Tauge
-Mihoen
-Zout
-Peper
-ev sambel goreng

vulling:
Men neme een koekenpan, giet een scheutje olijfolie
en bak daar de uien in, doe hier de bouillonblok en de fijngemalen
knoflook bij. Roer dit alles ongeveer een minuutje goed door
elkaar. Neem een volle lepel ketchup en roer dit door het mengseltje.
Doe er een scheutje ketjap bij en de laospoeder.
Vervolgens neem je de kipblokjes en mengt dit op een middelhoge
stand door het mengseltje, voeg zout en peper toe en ev sambel.
Laat dit ongeveer vijf minuten goed doorbakken.
Doe dan de groenten erbij en roer dit goed door, wanneer de kool
een klein beetje is gaan zakken en de tauge nog heerlijk knapperig,
dan kun je de gasspit uitdraaien..
Wacht eerst tot je vulling koud is alvorens je je loempia maakt,
want zo voorkom je dat je bladerdeeg week wordt.
Tip: Haal je bladerdeeg bij de chinees..

Hoe vouw ik een loempia??
Je snijdt de bladerdeeg in drie gelijke stukken.
Leg de ene stuk verticaal voor je uit, en neem eenmalig een
eetlepel vulsel voor elke stuk.
Dit spreid je horizontaal aan de onderkant maar hou wel ongeveer
twee tot drie centimeter speelruimte aan de zijkanten,
Pak de onderkant van het velletje en terwijl je voorzichtig draait
gebruik je je middelvingers om de zijkanten in te stoppen,
dus indrukken, draaien, telkens in die volgorde..
Gebruik water om je loempia dicht te plakken..
Bak je loempia's in olie voor het beste resultaat (geen olijfolie!!)

Groet Rita,

Wie heeft er belang bij het recept voor Bapau??
Ik zie het wel

30-07-2003, 17:11


KIP LOEMPIA

Benodigheden:

1 pond spercie bonen
1 blikje maïs
1 pond kipfilet
1/2 pond taugeh
1 kool
tomaten ketchup
1 peper
2 teentjes knoflook
1 ui
zwarte peper aromat
2 tomaten
1 pakje loempiavellen (40 stuks)
Bereiding:
Snij de spercieboontjes in fijne stukjes, en ook de kool en taugeh. Kook de kipfilet uit met een beetje water, zout en zwarte peper. Laat het afkoelen en pluis het uit.

Snij de ui in fijne stukjes en bak het in een pan met een beetje olie en voeg dan je kip en je tomaten erbij. Laat het 3 min doorbakken en voeg dan alle groenten samen in de pan. Laat het niet te lang door bakken (3 min.). Zet dit in een vergiet zodat het kan uitlekken, als het is afgekoeld kun je de loempia's rollen.

Voor het serveren moeten de loempia's gebakken worden in een pan met hete olie. Haal eerst de loempia's door een geklutst ei dat een beetje is aangelengd met water. Bak het in hete olie.

Pagina's : 1 [2]