badger1
30-11-2006, 17:15
Deze marinade word gebruikt voor barbeque vlees:
Hun maken wel een onderscheid tussen een natte marinade en een drog ik jullie de beiden, vind ze trouwens allebei even lekker;
Amerikanen gebruiken het voor hun befaamde spare-ribs te maken
Droge marinade:
Peper- zout
paprika poeder
tabasco (voorzichtig) of chilipepers
Donker bruine kandijsuiker
Klein beetje olie
Alles moet een dikke pasta worden
Dit alles mengen en het vlees hiermee inwrijven en dadelijk grillen
Natte marinade:
2 soeplepels azijn
sjalotjes fijngehakt
Peterselie
spaans pepertje fijngehakt
enkele lepels ketchup
enkel lepels bruine suiker
en een lepel tomaten puree
Beetje olie
Alles mengen hier het vlees een nacht in laten trekken alvorens te grillen.
Ze serveren er ook (duivelssaus) bij omdat ze wat pikant is ik zal mijn zoon vragen om het recept te sturen zovlug ik het heb zet ik het erop.
is wel lekker hoor, verlang nu al naar de zomer.
Hun maken wel een onderscheid tussen een natte marinade en een drog ik jullie de beiden, vind ze trouwens allebei even lekker;
Amerikanen gebruiken het voor hun befaamde spare-ribs te maken
Droge marinade:
Peper- zout
paprika poeder
tabasco (voorzichtig) of chilipepers
Donker bruine kandijsuiker
Klein beetje olie
Alles moet een dikke pasta worden
Dit alles mengen en het vlees hiermee inwrijven en dadelijk grillen
Natte marinade:
2 soeplepels azijn
sjalotjes fijngehakt
Peterselie
spaans pepertje fijngehakt
enkele lepels ketchup
enkel lepels bruine suiker
en een lepel tomaten puree
Beetje olie
Alles mengen hier het vlees een nacht in laten trekken alvorens te grillen.
Ze serveren er ook (duivelssaus) bij omdat ze wat pikant is ik zal mijn zoon vragen om het recept te sturen zovlug ik het heb zet ik het erop.