Bekijk volle/desktop versie : Amerikaanse marinade (Nigella)



30-11-2006, 17:15
Deze marinade word gebruikt voor barbeque vlees:
Hun maken wel een onderscheid tussen een natte marinade en een drog ik jullie de beiden, vind ze trouwens allebei even lekker;
Amerikanen gebruiken het voor hun befaamde spare-ribs te maken

Droge marinade:

Peper- zout
paprika poeder
tabasco (voorzichtig) of chilipepers
Donker bruine kandijsuiker
Klein beetje olie
Alles moet een dikke pasta worden

Dit alles mengen en het vlees hiermee inwrijven en dadelijk grillen

Natte marinade:

2 soeplepels azijn
sjalotjes fijngehakt
Peterselie
spaans pepertje fijngehakt
enkele lepels ketchup
enkel lepels bruine suiker
en een lepel tomaten puree
Beetje olie

Alles mengen hier het vlees een nacht in laten trekken alvorens te grillen.

Ze serveren er ook (duivelssaus) bij omdat ze wat pikant is ik zal mijn zoon vragen om het recept te sturen zovlug ik het heb zet ik het erop.
is wel lekker hoor, verlang nu al naar de zomer.

30-11-2006, 17:36


yamie klinkt echt heerlijk alle 2
weet je wat ook lekker is honing +soyasaus mengen deze moet ook niet te vloeibaar zijn de koteletten eerst met zout bestrooien dan met een kwast met de saus smeren
dan in de warme oven gaarbakken en om de 10 mn weer smeren
zo doorgaan tot als deze gaar zijn wel omkeren natuurlijk zodat ze even bruin en gaar worden

30-11-2006, 18:22

Citaat door badger1:
Deze marinade word gebruikt voor barbeque vlees:
Hun maken wel een onderscheid tussen een natte marinade en een drog ik jullie de beiden, vind ze trouwens allebei even lekker;
Amerikanen gebruiken het voor hun befaamde spare-ribs te maken

Droge marinade:

Peper- zout
paprika poeder
tabasco (voorzichtig) of chilipepers
Donker bruine kandijsuiker
Klein beetje olie
Alles moet een dikke pasta worden

Dit alles mengen en het vlees hiermee inwrijven en dadelijk grillen

Natte marinade:

2 soeplepels azijn
sjalotjes fijngehakt
Peterselie
spaans pepertje fijngehakt
enkele lepels ketchup
enkel lepels bruine suiker
en een lepel tomaten puree
Beetje olie

Alles mengen hier het vlees een nacht in laten trekken alvorens te grillen.

Ze serveren er ook (duivelssaus) bij omdat ze wat pikant is ik zal mijn zoon vragen om het recept te sturen zovlug ik het heb zet ik het erop.
is wel lekker hoor, verlang nu al naar de zomer.



MMMMMM die natte marinade spreekt me echt aan
Het offerfeest komt eraan de ideale manier om het uit te proberen


30-11-2006, 18:31
hihi je bent ook een echt leksnoetje hé = fijnproever

30-11-2006, 20:15


lekker hoor jammie

waar is je zoon dan?

30-11-2006, 20:16
werkt als kok in Antwerpen

30-11-2006, 20:20
euwwwww wat leuk zeg vraag allemaal lekkere dingen voor ons

01-12-2006, 08:47
heeerlijk! straks hebben we 2 schapen nodig voor het offerfeest om alle recepten uit te kunnen proberen