Advertentie: bereik met Marokko.nl vrijwel alle Marokkaanse jongeren


Bekijk volle/desktop versie : Iraakse ministers ontsnappen aan aanslagenBouzedjief
20-11-2006, 19:04


Geweld in Irak heeft maandag aan zeker twintig mensen het leven gekost, onder wie een populaire televisiekomiek en een professor. Aanslagen op minister zonder portefeuille Mohammed Abbad Auraibi en onderminister van gezondheid Hakim al-Zamily mislukten. Auraibi, een sjiiet, zei dat zijn konvooi, dat over een snelweg in het oosten van Bagdad reed, ternauwernood ontsnapte aan een aanslag met een bermbom. Zijn twee bewakers raakten lichtgewond. Al-Zamily kwam met de schrik vrij toen gewapende mannen maandagmiddag het vuur openden op zijn konvooi in het centrum van de hoofdstad. Twee van zijn bewakers kwamen om het leven. Zondag ontvoerden mannen in politieuniform een andere onderminister van gezondheid, de sjiiet Ammar al-Saffar, uit zijn huis in het noorden van Bagdad, zei de politie. Bij ander geweld, onder meer in Bagdad, Ramadi en Baqouba, vielen twintig doden. De acteur Walid Hassan, die onder meer speelde in een komische serie die de coalitietroepen en de Iraakse regering op de hak nam, werd in het westen van Bagdad in zijn auto doodgeschoten. Maandag werd verder professor Fulayeh al-Ghurabi van de universiteit van Babil doodgeschoten in die ten zuiden van Bagdad gelegen provincie. Twee Amerikaanse militairen kwamen dit weekend om, maakte het leger bekend, de een bij een aanslag met een bermbom in Bagdad, de ander bij gevechten in de provincie Anbar. De politie trof maandag in de straten van Bagdad en Dujail, ten noorden van de hoofdstad, de lichamen aan van 25 gemartelde en vermoorde Irakezen. In Zubair in het zuiden van het land vielen Britse en Iraakse troepen huizen binnen en arresteerden vier mannen die worden verdacht van de ontvoering van vier Amerikanen en een Oostenrijker, die sinds donderdag worden vermist. http://buitenland.nieuws.nl/438840/Iraakse_ministers_ontsnappen_aan_aanslagen

_BECOOL_
20-11-2006, 19:59
Geweld in Irak heeft maandag aan zeker twintig mensen het leven gekost, onder wie een populaire televisiekomiek en een professor. Aanslagen op minister zonder portefeuille Mohammed Abbad Auraibi en onderminister van gezondheid Hakim al-Zamily mislukten. Auraibi, een sjiiet, zei dat zijn konvooi, dat over een snelweg in het oosten van Bagdad reed, ternauwernood ontsnapte aan een aanslag met een bermbom. Zijn twee bewakers raakten lichtgewond. Al-Zamily kwam met de schrik vrij toen gewapende mannen maandagmiddag het vuur openden op zijn konvooi in het centrum van de hoofdstad. Twee van zijn bewakers kwamen om het leven. Zondag ontvoerden mannen in politieuniform een andere onderminister van gezondheid, de sjiiet Ammar al-Saffar, uit zijn huis in het noorden van Bagdad, zei de politie. Bij ander geweld, onder meer in Bagdad, Ramadi en Baqouba, vielen twintig doden. De acteur Walid Hassan, die onder meer speelde in een komische serie die de coalitietroepen en de Iraakse regering op de hak nam, werd in het westen van Bagdad in zijn auto doodgeschoten. Maandag werd verder professor Fulayeh al-Ghurabi van de universiteit van Babil doodgeschoten in die ten zuiden van Bagdad gelegen provincie. Twee Amerikaanse militairen kwamen dit weekend om, maakte het leger bekend, de een bij een aanslag met een bermbom in Bagdad, de ander bij gevechten in de provincie Anbar. De politie trof maandag in de straten van Bagdad en Dujail, ten noorden van de hoofdstad, de lichamen aan van 25 gemartelde en vermoorde Irakezen. In Zubair in het zuiden van het land vielen Britse en Iraakse troepen huizen binnen en arresteerden vier mannen die worden verdacht van de ontvoering van vier Amerikanen en een Oostenrijker, die sinds donderdag worden vermist. http://buitenland.nieuws.nl/438840/Iraakse_ministers_ontsnappen_aan_aanslagen 20 levens:eek: ina ilaihie wa inna ie radjahoen:verdriet:

_BOA_
20-11-2006, 20:23
Strijders met zwarte vlaggen zullen uit Khurasshan komen (Afghanistan), niemand zal ze kunnen stoppen totdat ze in Betul maqdis zijn (Jeruzalem). :hihi::hihi::hihi: