Bekijk volle/desktop versie : Landelijke Moslim Jongeren Organisatie



20-11-2006, 17:01
Over ons

Doel LMJO

Ten eerste wil zij zich bezighouden met het verbeteren van de maatschappelijke positie van moslimjongeren in de Nederlandse samenleving. Te denken valt aan identificatie van problemen binnen de gemeenschap, de positie op de arbeidsmarkt, opleiding en scholing en maatschappelijke participatie. Ten tweede wil de organisatie een platform bieden voor moslimjongeren. Ze wil een spreekbuis zijn en deelnemen aan het publieke debat. Op deze manier zou de beeldvorming van moslimjongeren op een positieve manier worden beïnvloed.

Algemene doelstellingen

De maatschappelijke participatie en emancipatie van islamitische jongeren bevorderen. Uitgangspunt hierbij is dat de islam aangewend kan worden om participatie en emancipatie van moslimjongeren in de Nederlandse samenleving te bevorderen. Het publieke debat over de positie van islam en de islamitische gemeenschap in Nederland beïnvloeden. Het streven de belangen van moslimjongeren te behartigen.

Hoe deze doelstellingen te bereiken?

Door de organisatie van lezingen, voorlichting, workshops, discussieavonden en andere activiteiten met betrekking tot actuele kwesties als problemen op het gebied van onderwijs, arbeidsmarkt, beeldvorming en identiteit. Door samen te werken met instellingen en organisaties. Door het stimuleren en motiveren van jongeren om deel te nemen aan maatschappelijke activiteiten die worden georganiseerd met betrekking tot actief burgerschap. Door bruggenbouw tussen jongeren van diverse groepen. Door een actieve houding in het publieke debat aan te nemen op gebied van Islam en invloed uit te voeren op publieke opinie. Een website (communicatiekanaal) opzetten, beheren en onderhouden. Het geven van adviezen daar waar het gaat om moslimjongeren. Het landelijk moslimjongeren organisatie voert dialoog en bemiddelt in geval van maatschappelijke crisis situaties.

Missie

Met als inspiratiebron de authentieke islam, wil het LMJO zich de komende tijd zich inzetten om de positie van moslimjongeren in Nederland te verbeteren en te versterken en uiteraard problematiek binnen de moslimgemeenschap bespreekbaar maken.

http://WWW.LMJO.COM

Weet iemand toevallig hier iets meer over?

20-11-2006, 19:45


Wanneer houden jullie een EO-jongeren dag?