Bekijk volle/desktop versie : bestilla09-11-2006, 19:39
Hallo allemaal, ik ben op zoek naar een recept van bestilla met kip. Ik heb het een keer gegeten bij een moeder van een leerling van me.....heeeerlijk. Die jongen is van school......dus kan ik zijn moeder niet meer vragen....wie oh wie wil me helpen. Alvast bedankt!!

09-11-2006, 19:44


kipbestilla
Ingrediënten

2 kippen, in stukken gesneden
6 uien, gesnipperd
8 takjes peterselie, fijngehakt
3 eetlepels olie
1/2 envelopje saffraan
5 takjes koriander, fijngehakt
zout en peper
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel kaneel
1 theelepel nootmuskaat
1 a 2 eetlepel suiker
150 g grofgemalen, geroosterde amandelen
1 pak filodeeg
200 g boter, gesmolten
4 eieren, geklopt

Bereiding

Bak de kippen aan in de olie met de saffraan, zout, peper, uien, peterselie, koriander, gemberpoeder, nootmuskaat en kaneel in een pan. Giet er water bij tot de kip onderstaat en kook haar in circa 1 uur gaar. Schep de kip uit de pan in een schaal en laat afkoelen. Voeg suiker aan de bouillon toe. De eieren onder voortdurend roeren geleidelijk aan door de bouillon mengen en 5 min zachtjes door laten koken totdat de saus ingedikt is. Laat de mengsel geheel afkoelen. Haal het kippenvlees van de botten en vel en snijd dit in heel kleine blokjes. Oven op 190 C voorverwarmen. Voor het bakken een rond bakblik met een doorsnede van ongeveer 30 cm doorsnede met boter invetten. Vel deeg in de bakblik leggen en met gesmolten boter bestrijken. Een tweede vel deeg erop leggen en opnieuw met gesmolten boter bestrijken. De deegvellen zodanig rangschikken dat een deel over de rand van bakblik hangt. Herhalen met nog eens 6 vellen. Hierover heen de amandelen bestrooien en eimengsel en kip erover spreiden. De overhangende randen naar binnen klappen. Hier overheen opnieuw 4 vellen deeg leggen, die over de rand hangen. Het geheel optillen en de overhangende randen naar beneden toe omvouwen. Bestrijk de B'stilla met boter en bak de B'stilla goudbruin en knapperig in ongeveer 30 min.

Serveren: bestrooi de B'stilla met poedersuiker en warm serveren.
_________________


EET SMAKELIJKp.s jij bent zeker geen marokkaan

09-11-2006, 19:50
Allereerst heel erg bedankt voor het recept, ik ga het komend weekend proberen en dan hoor je wel of het een beetje gelukt is. En om antwoord op je vraag te geven...nee, ik ben geen Marokkaanse.

09-11-2006, 19:55
geen dank,
merkte ik dat je geen marokkaanse bent.
trouwens de marokkaanse bstilla kan je zo op google zoeken .