Bekijk volle/desktop versie : Was profeet Mohammed alleen voor de Arabieren?



03-11-2006, 19:04
Nee. Hij werd gestuurd naar alle mensen, Arabieren of niet-Arabieren. Allah zei in de Koran tegen Mohammed: "En Wij hebben jou (O Mohammed) slechts gezonden als een barmhartigheid voor de werelden" [21:107]. Profeet Mohammed werd verzonden naar alle mensen van alle plaatsen en alle tijden omdat hij de laatste profeet is. Geen profeet is na hem gekomen of zal na hem komen. De profeten voor Hem waren lokaal. Elk van hen was gestuurd naar zijn volk. Bijvoorbeeld, Jezus was gestuurd naar het huis van Israël alleen (Matt. 15:24). Jezus, zelf zei het zeer duidelijk in de evangelies. Jezus, zei nooit dat hij werd gestuurd naar alle mensen. Hij werd niet gestuurd naar Europeanen of Amerikanen.

04-11-2006, 02:40


De stelling dat Mohammed gestuurd is naar alle mensen, en dat Jezus alleen naar Israel werd gestuurd, kun je op basis van de Koran niet makkelijk onderbouwen.

Lees bijvoorbeeld de volgende teksten in soera Al-Maidah

5.46. En Wij deden Jezus, zoon van Maria in hun voetsporen treden, vervullende, hetgeen vòòr hem in deTorah was (geopenbaard), en Wij gaven hem het Evangelie, dat licht en leiding bevatte, bevestigende hetgeen daarvòòr in de Torah was en een leiding en een vermaning voor de godvrezenden.

5.47. En laat de mensen van het Evangelie richten naar hetgeen Allah daarin heeft geopenbaard en wie niet richten naar hetgeen Allah heeft geopenbaard, zijn de overtreders.

5.48. En Wij hebben u het Boek (de Koran) met de waarheid geopenbaard vervullende hetgeen daarvòòr in het Boek (de Bijbel) was (verkondigd) en als bewaker daarover. Richt daarom tussen hen naar hetgeen Allah heeft geopenbaard en volg hun boze neigingen niet tegen de waarheid die tot u is gekomen. Voor iedereen bepaalden Wij een wet en een weg. En indien Allah had gewild zou Hij u allen tot één volk hebben gemaakt, maar Hij wenst u te beproeven met hetgeen Hij u heeft gegeven. Wedijvert dus met elkander in goede werken. Tot Allah zult gij allen terugkeren, dan zal Hij u datgene mededelen, waarover gij van mening verschilt.

Toen de Koran werd geopenbaard waren er al andere volkeren die beschouwd konden worden als de mensen van het evangelie. Daarnaast waren er de Joden. En er waren en zijn natuurlijk ook volkeren met boodschappers die niet specifiek in de Koran worden vermeld. Uit deze verzen kun je niet afleiden dat de Koran en Mohammed voor de hele wereld als 'wet en weg' gelden.

Uit de eerste verzen van soera Joesoef zou je kunnen interpreteren dat de Koran specifiek is geopenbaard voor het arabische volk:

12.1. Alif Laam Raa. Dit zijn de verzen van het Boek, dat alles verklaart:

12.2. Wij hebben het geopenbaard - als de Arabische Koran- opdat gij moogt begrijpen.

12.3. Wij verhalen u het schoonste verhaal door u deze Koran te openbaren, ofschoon gij voorheen onwetend waart.

In deze verzen richt de Koran zich dus tot de mensen die het arabisch als moedertaal hebben.