Bekijk volle/desktop versie : Barmhartigheid van Allah swt



28-10-2006, 18:28
Salaam alaikoem wa rahmatullahi wa barakatuh,

Wees barmhartig naar je vrienden en je familie, waarlijk je bent pas een moslim als je voor je broeder hetzelfde wenst als voorjezelf. Houd de familiebanden intact, en ook al heb je ruzie met een familielid ontwijk hem dan niet langer dan een jaar, want dan ben jij de gene die onrecht pleegt.

Abu Ayyoub, moge Allah met hem tevreden zijn, heeft overgeleverd:

"De Profeet, Allah's zegen en vrede zij met hem, heeft gezegd: 'Het is ongeoorloofd voor een moslim dat hij en zijn broeder langer dan drie etmalen in onenigheid met elkaar leven, dat als zij elkaar tegenkomen een afkeer van elkaar hebben, wie met de begroeting begint is de meest deugdzame van de twee'." [De uiteindelijke overlevering door Boekhaarie en Moesliem]

Wees Barmhartig met je ouders, waarlijk met hun tevredenheid gaat de tevredenheid van Allah swt.

Abu Huraira, moge Allah met hem tevreden zijn, heeft overgeleverd:

'Een man kwam naar de Profeet, Allah's zegen en vrede zij met hem, en zei: 'O gezant van Allah, wie heeft het meeste recht op mijn goede behandeling?'. Hij zei: 'Je moeder'. De man zei: 'En wie daarna?'. Hij zei: 'Je moeder'. De man zei: 'En wie daarna?'. Hij zei: 'Je moeder' De man zei: 'En daarna?'. Hij zei: 'Daarna je vader'.[De uiteindelijke overlevering door Boekhaarie en Moesliem]

Denk je na al het vasten na al het bidden dat je dan het Paradijs in zult gaan als je ongehoorzaam en onrespectvol jegens je ouders bent ?

Vele denken dat het bidden voldoende is, maar integendeel, de islam behoor je in elk gedeelte van je leven te implementeren en in elke handeling die je doet hoor je te handelen volgens de islam.

Er was eens een vrouw die een hond op straat zag, hij was heel mager en hij was dorstig. Het water dat ze bij zich had, had ze vervolgens aan de hond gegeven en de hond werd beter. Deze vrouw kwam uiteindelijk in het paradijs omdat ze Barmhartig was met de hond, SoebhanAllah met een dier.

Er was ook een keer een vrouw die haar kat elke dag opsloot in een kast, de kat kreeg geen eten en geen drinken. Uiteindelijk belande deze vrouw in de hel, SoebhanAllah alleen om een dier. Hoe onrespectvol, wat voor een grote zonde zou je begaan als je zo onrespectvol gedrag zou tonen naar een persoon. SoebhanAllah.

Er was eens een vrouw die huilde om haar kind, en uiteindelijk vond ze hem. De sahabahs en de Profeet vzmh keken toe. Toen ze haar kind gevonden had omhelsde ze hem heel stevig en was ontzettend blij.

Toen zei de Profeet vzmh ; ‘Zou zij ooit haar kind in het helle vuur gooien?’.
Zo is het ook met Allah swt, zoveel houdt Allah swt ook van ons, Hij wilt ons behoeden van het slechte net als de moeder van een kind dat wilt. Maar het zijn wij die niet luisteren naar Allah swt en het slecht doen, wij zijn het die onrecht plegen.

Tegenwoordig hoor je mensen zeggen dat de islam zo slecht en hard is en al die straffen die zijn opgelegd voor mensen die vreemdgaan. Dan vragen ze waarom zijn al die zweepslagen ingevoerd?

Maar velen weten niet….Allah swt is Barmhartig met ons, Allah swt heeft deze 80 zweepslagen opgelegd, omdat doormiddel van deze zweepslagen insha’Allah onze zondes voor die daad vergeven worden. Hoe fijn en hoe lekker zouden die 80 zweepslagen niet aanvoelen, vergeleken met de straf die we anders zouden voelen in het hiernamaals.
Allah swt behoedt ons enkel van het slechte. SoebhanAllah Allah swt is de meest Barmhartige.

Hoe Barmhartig was de Profeet vzmh niet voor zijn Oemmah, hoe vaak deed hij wel niet een dua voor ons?.

Moge Allah swt mij vergeven als ik fouten heb gemaakt, al het goede komt van Allah swt en al het slechte komt van mij en de shaitaan.

Walaikoem salaam wa rahmatullahi wa barakatuh,

28-10-2006, 19:19


Wa iyaaki oeghti !

29-10-2006, 11:26
Djazak Allah Ghair ...dankjjewel. Moge Allah swt ons vergeven voor elk oeff die we tegen onze ouders hebben gezegd