Bekijk volle/desktop versie : Eindhovense jood krijgt hoogste Sudanese onderscheiding



23-10-2006, 20:32

Citaat door GaileGait3000:
Eindhovense jood krijgt hoogste Sudanese onderscheiding

(Novum) - Ontwikkelingswerker Agnes Ovington heeft de hoogste Sudanese onderscheiding gekregen voor haar werk in het Afrikaanse land. Dat meldt de gemeente Eindhoven. Ze kreeg de Medaille van de Twee Nijlen uit handen van de Sudanese president Omar al-Bashir.

Ovington is sinds 1989 namens de gemeente als projectleider betrokken bij de Sudanese stad Gedaref, waarmee Eindhoven sinds twintig jaar een band heeft. Tijdens de samenwerking tussen Eindhoven en Gedaref is onder meer gewerkt aan schoon drinkwater en is de eerste vuilnisophaaldienst van het land gestart. Ook is voorlichting gegeven en gewerkt aan voorkoming van ziektes als hiv en malaria.

In 2003 brak in de Sudanese provincie Darfur een gewapend conflict uit tussen het leger en rebellen. De rebellen beschuldigden de Sudanese regering ervan dat zij de bevolking van Darfur verwaarloosde. Honderdduizenden burgers zijn voor het geweld gevlucht naar buurlanden. Gedaref ligt overigens niet in deze regio.

Zondag maakte de Sudanese regering bekend dat VN-gezant Jan Pronk drie dagen de tijd krijgt om het land te verlaten, omdat hij zich vijandig zou hebben opgesteld tegenover de Sudanese regering en het leger. Pronk maakte eerder deze maand in zijn weblog melding van hevige gevechten tussen het Sudanese leger en rebellen in Darfur, waarbij honderden doden zouden zijn gevallen.

bron:http://www.nieuws.nl/311562/Eindhovense_krijgt_hoogste_Sudanese_onderscheiding
.

23-10-2006, 20:37


Mmmm streel zachtjes mijn horens.

Die Nederlandse vrouwen toch