Bekijk volle/desktop versie : Ik had geen keuze....een verhaal van een jonge meisjePagina's : [1] 2 3 4 5

27-06-2002, 12:49
Dit verhaal speelt zich af in de jaren â50 in een Arabische landâ¦â¦â¦..

Luister a bentiâ¦..je moet wel iets zeggenâ¦..dit gaat je leven kosten. Vertel mij alles, anders kan ik je niet verdedigen. Ik ben al een paar dagen aan het proberen om je te laten praten, alstublieft a benti praat tegen me. Waarom wil je niks zeggen. Waarom wil je je niet verdedigenâ¦.?
Ik ga maar weerâ¦Morgen kom ik terugâ¦denk erover naâ¦ik hoop dat je mij morgen wilt helpen en mij je verhaal te vertellenâ¦.
De advocaat liep wegâ¦..

Amal keek hem aanâ¦.de deur ging dichtâ¦een grote ijzeren deurâ¦..die haar vrijheid in bezit had genomen.

Mijn verhaalâ¦.waar moet ik beginnenâ¦.
Ik was pas negentien jaar oud en ik woonde samen met mijn moeder in een kleine huisje. We woonden in een arme buurt. Mijn ouders waren gescheiden, want mijn vader ging er vandoor met een andere vrouw.
Mijn moeder was een naaister. Ze maakte kleding thuis. Er kwamen dus regelmatig vrouwen over de vloer die een kledingstuk kwamen halen.
Ik studeerde toen, ik wou een advocate worden. Mijn moeder investeerde al haar geld in mijn studie. Ze werkte zo hard en ze was ziek. Soms wou ik met mijn studie stoppen om haar te helpen, maar dan weigerde mijn moeder. Nee a bentie, je moet doorstuderen. Waar doe ik dit anders voor.

Op een dag kwam madame Riyana naar ons toe. Ze was een vaste klant bij mijn moeder. Ze keek me altijd heel vreemd aan. Dit keer was er een man bij haar. Het was een jonge aantrekkelijke man. Ik was aan het studeren, aangezien onze huis heel klein is, stond mijn bureau in de huiskamer.
Hij zat me de hele avond te bestuderen. Hij noemde madam Riyana mama. Ik kon niet geloven dat het haar zoon was. Ze was zelf niet zo oud.
Later gingen ze weg, en mijn moeder moest veel doen. Een paar dagen later had mijn moeder de kledingstukken van madame Riyana afgemaakt. Het was al laat tegen half elf ofzo. Mijn moeder deed haar jas aan en liep richting de deur. Mama, wacht evenâ¦.je bent zo ziek. Ik breng ze wel. Is goed a benti. Maar doe je wel voorzichtig het is laat buiten. En wees snel.

Ik kwam bij de huis van madame Riyana aan. Een werkster deed de deur open. Mevrouw Riyana zag mij al en ze kwam naar mij toe. Ik hoorde keihard gelach. Het kwam vanuit de huiskamer. Ik keek voorzichtig om en ik zag heel veel vrouwen met mannen zitten. Ze dronken, ze atenâ¦.een vreemd sfeertjeâ¦ik had hier geen goed gevoel over.
Sokran a benti, wil je nog wat drinken, zei madame Riyana..Leh sokranâ¦.ik moet naar huis. Het is al laat, anders maakt mijn moeder zich zorgen. Wacht even a benti, ze pakte een royaal bedrag uit haar portemonnee. Dit is voor je moeder voor de jurken die ze heeft gemaakt. In de verte zat iemand mij aan te staren. Het was die manâ¦zijn naam was Abass. De zogenaamde zoon van madame Riyana.
Ik moet weg. Beslama

Ik ging weer terug naar huis. Ik hoorde geschreeuw. Mijn moederâ¦.ik deed de deur open en liep naar binnen. Mijn moeder lag in bedâ¦.helemaal bezweet. A bentiâ¦.je bent erâ¦.ik voel zoân een hevige pijn. Waga mamaâ¦ik ga de dokter halen. Ik rende naar beneden en haalde een dokter uit de buurt.
In de gang zat ik te wachten. De dokter was mijn moeder aan het onderzoeken. Opeens ging de deur open. Luister a benti. Jouw moeder is ernstig ziek. Ze heeft een operatie nodig. Het kost 2000 gulden, zonder andere medische kosten. 2000 Guldenâ¦..oh mijn god. Als ze geen operatie krijgt dan gaat ze dood. Het is van belang om haar zo snel mogelijk te laten opereren. Heb je geld a benti. Nee dokter, zoals u kunt zien, mijn moeder werkte thuis en ik heb ook geen familie.
Bentiâ¦.probeer aan die bedrag te komen. Anders jaâ¦je weet het. Het spijt me, maar ik kan niks voor u doen.
Hier heb je een recept, dat zal de pijn verzachten. Ik rende naar een nachtapotheek en haalde de nodige medicijnen. Ik gaf mijn moeder de medicijnen. Wat zei de dokter a benti. Welo a mamaâ¦.gir swieya mrida oe safi. Nee a bentiâ¦..ik heb hier geen goed gevoel over. De pijn van vanavond was te erg. Bij een volgende aanval weet ik niet meer of ik dan leef. Wie moet er dan voor je zorgen, hoe ga je je studie afmaken. We hebben niemand. Mama we hebben Allah Die zal ons helpen. Wa ne3ma bi lahâ¦.ja mijn dochter je hebt gelijk. Mama mag ik naast je slapen. Ezi a benti, kom in mijn armen. En ik viel huilend in slaap.
De volgende dag stuurde ik een brief naar mijn vader die wou mij misschien helpen. Maar hij stuurde een brief terug, en hij vertelde dat hij geen geld had. Ik ging naar buren, maar iedereen was arm. Ik leende wat geld en verkocht alle meubelen die we thuis hadden, maar dat was net genoeg voor al die medicijnen die ze nodig had.
Ik had nog een keuzeâ¦.madame Riyana. Ze heeft mijn moeder altijd royaal betaald, en waar ze woondeâ¦..ze had geld. Ik ging naar haar toe en vroeg haar om het bedrag. Smeh li a benti, als ik het bedrag had of een deel ervan dan zou ik het geven. Maar ik heb het nu niet. Weer een deur die in mijn gezicht dicht ging. Madame Riyana liep even weg en kwam terug met een voorstel. Luister Amal, je kent Abass toch wel. Ja, je zoon tochâ¦..ja hijâ¦.ik heb hem net jouw situatie uitgelegd.
Hij wilt jeâ¦.hoe bedoel je met hij wilt mijâ¦..hou je niet voor de domme Amalâ¦.je weet precies wat ik bedoel. Hij kan je alles geven, het geld voor je moeders operatieâ¦.hij kan goed voor je zorgen..
Mijn hart maakte een sprongetje van blijdschap. Ehm is goedâ¦.wanneer gaan we trouwenâ¦ik ga akkoord.
Trouwen?? Wie heeft het over trouwen vroeg madame Riyana?? Hij wilt niet trouwen!! Hij wilt mijâ¦maar niet met mij trouwen, zei ik rustig. Hoe kan ik het anders zeggen zei madame Riyanaâ¦..hij wilt sex met je in ruil voor geld.
Watâ¦?? Je wilt dat ik mijn lichaam verkoopâ¦.?? Dat kan ik nietâ¦.?? Bent u gek?? Luister Amal, als ik jouw was en je wilt je moeders leven redden dan zou ik het doen.
Ik liep weg en ging richting huis. Dit kan niet waar zijn. Dit kan ik niet doen. Dit is haram!! Ya rabi wat ik moet ik doen. Er moet een andere oplossing zijn.
Ik deed de deur open en hoorde mijn moeder schreeuwenâ¦.ik rende naar haar kamerâ¦.mama mama melik? Welo a bentiâ¦.ik had gewoon een nachtmerrie. Maar ik wist wel beterâ¦..mijn moeder had pijnâ¦.en haar situatie was slechter. Hoe kon ik mijn moeder laten stervenâ¦.ze heeft zoveel pijn. Waarom a rabiâ¦..wat moet ik doenâ¦.ik kan haar niet laten. Luister mama ik kom strakjes terug okâ¦waar ga je naar toe a bentiâ¦even naar de apotheek, zei ik rustig.
Ik liep naar buiten en ik wist wat me te wachten stond. Ik sloot de deur achter mijâ¦..oh shitâ¦ik ben mijn tas vergeten..ik opende de deurâ¦..ik pakte mijn tasâ¦en begon weer te twijfelenâ¦.opeens hoorde ik mijn moeder schreeuwenâ¦.ze had pijnâ¦..mijn moeder dacht dat ik weg was dus ze liet zich weer gaan. Ze had pijn!!
Al die twijfels waren wegâ¦..dit moet ik doenâ¦..

Ik kwam bij madame Riyana. Ik doe hetâ¦.fine hoewa?? Loop maar meeâ¦.zei ze met een glimlachâ¦.
Ik zag opeens weer vrouwen en mannen in de huiskamerâ¦.eten, drinkenâ¦ze deden dingenâ¦.sexuele dingen...ze droegen mooie kleding..
En toen begreep ik hetâ¦.madame Riyana had een bordeel. Ya rabiâ¦.geef me de krachtâ¦.ik moet dit doen voor mijn moeder.
Madame Riyane nam mij mee naar een kamer. Abass stond al te wachtenâ¦.
Madame Riyane liet ons alleen. Abass kwam naar mij toe lopen en zonder iets te zeggen begon hij aan mij te zittenâ¦.hij begon mij te kussenâ¦.en ik walgde van hemâ¦.ik liep even weg en ging op een stoel zitten. Abass pakte 2000 gulden en legde het in mijn tasjeâ¦.
Hij liep naar mij toe en begon mij wild aan te rakenâ¦hij kuste mijâ¦hij beet mijâ¦..Hij scheurde mijn kleren van mijn lijf. Ik bewoog nietâ¦ik lag stokstijfâ¦.ik trilde..ik was nog nooit zo bang geweestâ¦.
Hij duwde me op de bed..en toen ging hij op mij liggenâ¦.hij spreidde mijn benen. Hij had zijn kleren al uitgetrokkenâ¦het was net een beest die honger had, hij wou zijn prooiâ¦zijn penis was al stijfâ¦.en toen kwam hij in me. Eerst van die rustige stotenâ¦.en toen heel hardâ¦.het deed pijnâ¦.ik kon niet meerâ¦.oh mijn god wat ik doenâ¦.ik hoop dat het niet meer lang duurt. Ik hoorde zijn gehijg in mijn oren. Zijn adem stonk naar alcohol. Hij ging verderâ¦hij beet in mijn borstenâ¦.en hij stootte te hardâ¦..het leek wel alsof ik scheurdeâ¦.En toen stopte hijâ¦..hij keek me aan en zei met een glimlachâ¦..heerlijk nog een maagdâ¦
Tfoe..ik spuugde op hemâ¦ik pakte mijn gescheurde kleren en deed ze aan. Ik pakte mijn tas en liep naar huis. Thuis ging ik onder de doucheâ¦.ik boende mijn lichaamâ¦ik voelde me viesâ¦.en ik bloedde behoorlijkâ¦..ik boende en boendeâ¦.ik pakte bleekmiddel en gooide het over mijn lichaamâ¦maar ik voelde me nog steeds vies. Ik deed mijn badjas aan en ging bij de deur van de slaapkamer van mijn moeder zittenâ¦.Sem3ilia a mamaâ¦â¦Ya rabi het spijt meâ¦..Vergeef het me, maar ik had geen keuze.
Ya rab gfer lia dnoebiâ¦..Mama het spijt meâ¦Je dochter heeft iets waardevols weggegevenâ¦.maar ik deed het voor jouâ¦.ik huilde en huildeâ¦..
Ik deed mijn kleren aan en ik ging naar het ziekenhuis. Ze stuurde een ambulance en mijn moeder werd opgehaald. Mijn moeder werd geopereerd.

27-06-2002, 12:49


Er is nog veel meer.....als jullie willen dat ik doorga....dan hoor ik het wel

27-06-2002, 12:52
Je MOET doorgaan, ik vind het heel bijzonder dat het in de jaren 50 afspeelt, dus ik hoop nog van je te horen dan print ik het uit en ga ik het lekker thuis lezen voor het slapen gaan

Liefs Shera

27-06-2002, 12:53
je schrijfstijl is fantastisch en evenzo je zinsopbouw. veel succes!

27-06-2002, 13:10


Bedankt!!

Ik ben al bezig met een vervolg.

27-06-2002, 13:14
Mooi zo, ik zal je tussentijds niet onderbreken met mijn gekakel hihi, dat leest namelijk makkelijk op het eind, maar ik hou je in de gaten

Liefs Shera

27-06-2002, 13:35
Operatie van mijn moeder was geslaagd. Maar haar toestand was nog steeds kritiek. Ze was nog niet beter. Ik ging naast mijn moeder zitten. Amalâ¦.melki a bentiâ¦waarom huil jeâ¦.Nee mama er is niks. Dit zijn tranen van blijdschap. Ik ben zo gelukkig. Je wordt insha-allah weer beter. Insha allah a benti. Amalâ¦.hoe ben je aan het geld gekomen voor de operatie. Ik keek haar aan en moest weer huilen. Wat is er a bentiâ¦.nee niks mamaâ¦..ik blij dat je beter bentâ¦.Amal ik vroeg je een vraagâ¦.waar heb je het geld vandaan gehaald? Madame Riyana heeft mij het geld geleend, ze heeft ook een baan voor mij gevonden in een bioscoop. En het geld die ik verdien dat geef ik aan haar. Het is een soort lening en ik betaal haar nu in termijnen. Oh meskiena die vrouwâ¦.ze is zo aardig en goedâ¦.Ya rabiâ¦geef haar alle geluk van de wereld.
Mijn moeder meskinaâ¦.ze dacht dat Riyana een goede vrouw was.

Mevrouw hoorde ik de zuster zeggenâ¦.de dokter wilt u spreken. Mama ik ben zo terug.
Gaat u zitten mevrouwâ¦.wat is er dokerâ¦.is er iets misâ¦..Nee, mevrouw maar er moeten nog paar rekeningen worden betaald. Je moeder heeft nog medicijnen nodig en de ziekenhuiskosten moeten nog betaald worden. Maar ik heb 2000 gulden betaald. 2000 gulden is alleen maar voor de operatie. Als u de rekening niet betaald dan stuur ik uw moeder naar huis. Maar dan is het alsof ze geen operatie heeft gehad.

Huilend liep ik naar huis. Wat moet ik doen a rabiâ¦.wat moet ik doen. Er is maar 1 manierâ¦.ik ging naar madame Riyana. Je mag bij mij werken zei ze koel. Mannen betalen veel geld, ik krijg 40%. Ik ging akkoord. Tijdens mijn verblijf bij Riyana leerde ik twee meiden kennen. Amira en Nora. Ze waren ook door omstandigheden bij Riyana geëindigd. Ik werkte met hunâ¦.zei waren al een expertâ¦Ze hadden heel vaak geen sex, maar hielden de mannen alleen maar gezelschap.
Ik was nog nieuwâ¦.ik walgde van mezelfâ¦..maar ik moestâ¦er moest geld verschijnen.
Overdag zat ik bij mijn moeder en sâavonds bij Riyana. Amira en Nora hielpen mij ook. Vaak gaven ze mij de helft van wat ze verdiende. Ik zal dat nooit vergeten. Ik rookte niet, ik dronk geen alcohol.

Op een avond had ik er geen zin in. Ik zat in een andere huiskamer. Het was een kleine kamertje. Opeens zag een pakje sigaretten voor mijn neus. Ik keek op. Er stond een aantrekkelijke man voor me. De mooiste man die ik ooit heb gezien. Hij had een prachtige lichaamâ¦.mooie zachte haren, maar hij had een koele uitdrukking op zijn gezicht.
Kan ik je een sigaret aanbieden zei de onbekende man. Ik rook niet. Wil dan wat drinkenâ¦ik drink geen alcohol. Hmmmm je drinkt nietâ¦je rookt nietâ¦.je wilt niet met mij pratenâ¦.Hij ging naast mij zitten. Wat doe je dan hier zei de onbekende vriendelijk. Ik begon hem mijn verhaal te vertellenâ¦alleen dat mijn moeder ziek is en dat ik hier werk om de kosten te betalen.
Oh wat zielig zei hij sarcastisch, je moeder is ziek en jij werkt voor de ziekenhuiskostenâ¦.en nu heb je geld nodig, yek. Ja, dat is de waarheidâ¦Hmmmm..hoeveel heb je nodigâ¦??.50 guldenâ¦.ik keek hem aanâ¦.oh 50 gulden is weinig yekâ¦.even kijken hoeveel je waard bentâ¦.nou voor de moeite van al die leugens geef ik je 100 guldenâ¦ik stond opâ¦.en wou weglopenâ¦.hij pakte mijn armâ¦.jij gaat nergens heen zei hij bruut. Ik wil je geld niet zei ikâ¦en laat me losâ¦.blijf met je vieze poten van me af.
Weet je wat jij bentâ¦.jij bent zoân gore drugsdealer die hasj verkoopt en hier je geld aan vrouwen uitgeeft. Zielig hoorâ¦.viezerikâ¦..ik kon me niet meer inhoudenâ¦.
Als je zoân engel bent wat doe je hier danâ¦zei de onbekende man. Weet je waarom ik hier zit, zodat vieze, smerige zwijnen zoals jij aan mij kunnen zittenâ¦.in ruil voor geld. Tfoe 3likâ¦.

Voordat ik het wist voelde ik een harde klap in mijn gezichtâ¦.de klootzak heeft mij geslagenâ¦.je durft wel heâ¦.tegen een vrouwâ¦.het spijt me zei hij rustigâ¦..inmiddels is iedereen komen kijkenâ¦.
Blijf van me af snauwde ikâ¦.ik voelde die klap nog steedsâ¦..

Opeens ging de telefoon rinkelenâ¦.ik rende naar de telefoonâ¦.de ziekenhuis zou mij rond die tijd bellen om door te geven hoe het met mijn moeder ging.
Ik pakte de telefoonâ¦.Aloâ¦ja ik ben Amalâ¦.watâ¦.ik voelde niks meerâ¦.ik was duidelijkâ¦ik voelde een klap die 1000x harder was dan die ik net kreegâ¦.ik liet de telefoon vallenâ¦.mijn wereld stortte in elkaarâ¦.
Ik rende naar de deurâ¦.eigenlijk kon ik niet meer bewegenâ¦.maar ik moest wegâ¦Amira en Nora kwamen achter mij aan. Opeens voelde ik een hand die mij vastgreep. Waar ga je naartoeâ¦.?? Het was Riyanaâ¦.Laat me losâ¦â¦.Mamaâ¦.mama metitâ¦.mijn moeder is doodâ¦.schreeuwde ik hysterisch!!

27-06-2002, 13:35
Echt mooi Lila......Komop met het vervolg......

27-06-2002, 13:35
ga verder aub ik wil graag weten wat er daarna gebeurde

27-06-2002, 13:36
Ik doe mijn best....hahaha

27-06-2002, 13:36
hlady2.....van harte gefeliciteerd.....

27-06-2002, 13:41
dank je wel voor je felicitatie lila.
Ik ben benieuw naar het vervolg

27-06-2002, 13:55


Het wordt nog spannender....ik ben ermee bezig.....

27-06-2002, 13:58
oke dan want ik kan niet wachten tot het af is. Ik zit echt helemaal voor de pc te wachten hahaha

27-06-2002, 14:21
Waar is de rest???
Snellllllllllll
Can't wait ....

Yasmo

Pagina's : [1] 2 3 4 5