Bekijk volle/desktop versie : Briesen,Van de Tuinen van Firdaws !



17-10-2006, 22:46
المقالا& #1578; سلسلة من الثالث

رياح

الفردو&#158 7; جنات من [/SIZE]

De Derde van de Series van Beschouwingen


Briesen,

Van de Tuinen van Firdaws




وَسَارِ& #1593;ُوا إِلَى مَغْفِر& #1614;ةٍ مِنْ رَبِّكُ& #1605;ْ وَجَنَّ& #1577;ٍ عَرْضُه& #1614;ا السَّمَ& #1608;َاتُ وَالأَر& #1618;ضُ


“En haast jullie naar vergeving van jullie Heer en (naar het) Paradijs, dat net zo wijd is als de hemelen en aarde.”

(Āl ‘Imrān: 133)





رسالة إلى طالب العلم


“Risālah Ilā Tālib Al-‘Ilm”


Advies voor de Zoeker van Kennis


Door “Abū ‘Abdir-Rahmān Al-Atharī”

Het pseudoniem van de martelaar en Mujāhid van Tawhīd,

Shaykh Sultān Al-‘Utaybī

(Moge Allāh genade met hem hebben en hem accepteren onder de Shuhadā&rsquo



At-Tibyan Publications


In de Naam van Allah, de Barmhartige, de Genadevolle:


Alle lof is aan Allah, de Heer der Werelden, en vrede en zegeningen zij met onze Profeet Mohammed, en met zijn familie en metgezellen, en degenen die zijn voetstappen imiteren en zijn Sunnah (manier) nemen als hun eigen (manier van leven) tot de Dag des Oordeels.


Amma Ba’d



En dus is dit een boodschap welke ik stuur naar mijn broeder die kennis zoekt…


As-Salām ‘Alaykum, Wa Rahmatullāh, Wa Barakātuh.

(Vrede zij met jou, en de Genade van Allah, en Zijn zegeningen).


O Talib Al-‘Ilm (Zoeker van Kennis): Dit zijn woorden, en Wasaya (wilsbeschikkingen, adviezen) welke ik schreef als een herinnering en een oprecht advies aan jou, in opdracht om mijn verantwoordelijkheid te voltooien en te ontheffen. En ik vraag Allaah (Geprezen en Verheven is Hij) om mijn boodschap jou te laten bereiken, terwijl je in de heilzaamste zegening, ondersteuning en gezondheid bent.


O Talib Al-‘Ilm: Pas op uit vrees dat jouw Talab (grondig onderzoek, zoeken) van Al-Ilm Ash-Shari (Islamitische Kennis) voor werk (of officiële positie) of een wereldse zaak (zoals een status, reputatie, etc) is. Want het is betrouwbaar verhaald door de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) dat hij zei: “Vergaan zal de slaaf van de Dinar en Dirham zijn, van Qatifah (dikke zachte kleding) en Khamisah. (Dwz. Geld en luxe kleding); aangezien hij tevreden is als deze dingen aan hem gegeven worden, en zo niet dan is hij ontevreden. Laat zo’ n persoon vergaan en instorten, en als hij met een doorn opengestoken wordt laat hem niemand vinden die het voor hem eruit haalt...” 1)


En Allaah heeft verklaard:

[SIZE="4"]مَن كَانَ يُرِيد&#161 5; الْحَيَ& #1575;ةَ الدُّنْ& #1610;َا وَزِينَ& #1578;َهَا نُوَفّ&#161 6; إِلَيْه& #1616;مْ أَعْمَا& #1604;َهُمْ فِيهَا وَهُمْ فِيهَا لاَ يُبْخَس& #1615;ونَ

أُوْلَـ& #1574;ِكَ الَّذِي& #1606;َ لَيْسَ لَهُمْ فِي الآخِرَ& #1577;ِ إِلاَّ النَّار& #1615; وَحَبِط& #1614; مَا صَنَعُو& #1575;ْ فِيهَا وَبَاطِ& #1604;ٌ مَّا كَانُوا& #1618; يَعْمَل& #1615;ونَ

(Voor) wie het wereldse leven en haar versieringen wensen zullen Wij hun daden daarin volledig vergoeden, en zij zullen daarin niet worden benadeeld. Zij zijn degenen voor wie er in het Hiernamaals niets dan de Hel is, en vruchteloos is wat zij daarin (op aarde) verrichtten. En wat zij plachten te doen is verloren gegaan. 2)


En Shaykh al-Islam Muhammad ibn Abdil Wahhab (moge Allah genade met hem hebben) noemde een hoofdstuk in Kitab At-Tawhid over deze vers, getiteld, “ Hoofdstuk: Het zoeken van een persoon naar de Wereld door zijn daden, is een deel van Polytheisme (Shirk).” 3)


En Shaykh Abdur-Rahman ibn Hasan (moge Allah genade met hem hebben) lichtte nader toe in zijn Sharh (verhelderend commentaar) van Kitab At-Tawheed – “ Qurrat Uyun Al-Muwahideen (De vreugde van de ogen van de zuivere monotheïsten) – onder dit hoofdstuk zeggend, “En evenzo is de situatie van (vele van) de Imams van moskeeën, de leraren van Madrasahs, en de Mujahideen, die verlangen, in ruil voor hun gevechten, naar enige beloning en honorarium.”


Pas dus op en neem hier waarschuwing uit – moge Allah mij, en jou, Al-Ikhlas (werkelijke oprechtheid) schenken.


O Talib Al-‘Ilm: Maak jouw intentie van jouw Talab (grondig onderzoek, zoeken), om onwetendheid uit je weg te halen, zodat je Allah kunt aanbidden met Basirah (duidelijke zichtheid, wijsheid), en dat je ook onwetendheid van de Ummah weghaalt en hen de Deen van Allah (Geprezen en Verheven is Hij) onderwijst.


O Talib Al-‘Ilm: Weet dat uit het hoofd leren van het Boek van Allah (Geprezen en Verheven is Hij), zeker een goede daad is, een deugd en een prestatie – Maar het handelen op het Boek van Allah is een Fardh (plicht), een Waajib (verplichting), een moet, welke zich met jou verbindt.


Want waarlijk, we hebben enkele mensen in deze era gezien, die het memoriseren van de Quraan een Fardh maakten, en het ernaar handelen een loutere deugd. Wees hier dus van gewaarschuwd, omdat deze mensen vele teksten hebben afgeschaft.

17-10-2006, 22:47


En ik herinner jullie aan de uitspraak van de Metgezel (Abdullah ibn Mas’ ud) – moge Allah tevreden met hem zijn) – die zei: “ We waren het gewend om 10 verzen van de Quraan te leren, en we zouden niet verder gaan (om meer verzen te leren), totdat we hen hadden begrepen en erna hadden gehandeld.” 4) Aldus tot Allah behoort al hun dankbaarheid.

O Talib Al-‘Ilm: Wees gewaarschuwd... en wees dan gewaarschuwd... en wees vervolgens gewaarschuwd van Taqlid (het blindelings volgen van individuelen, geleerden, etc.), want voorwaar, het is een dodelijke ziekte. En jij bent verplicht om vast te houden aan het Boek en de Sunnah, op de interpretatie van de Vrome Voorgangers (As-Salaf As-Salih), zelfs als de mensheid jou verwerpt.


Imam Ash-Shafi’i (moge Allah genade met hem hebben) zei, “ De geleerden hebben verleden en heden verenigd (Ijma), dat eenieder die een Sunnah van de Boodschapper van Allah (vrede zij met hem) heeft verklaard aan hem – het dan niet toegestaan is om het te bannen voor het belang van iemand anders woord (dwz. Mening, besluit, etc.)” 5)


O Talib Al-‘Ilm: Pas op voor het heiligen (Taqdis) en vergroten (Ta’thim) van mensen. Laat eerder de vergroting van het Boek van Allah en de Sunnah van Zijn Boodschapper komen voor iemand en iedereen, wie het ook zijn mag. En wees niet geïntimideerd door labellen en titels (dwz. Mufti, Lajnah, etc.).


O Talib Al-‘Ilm: Pas op voor zelfbewondering, en bedrogen worden (door eigentrots en verwaandheid), want waarlijk, zo worden de vrome mensen vernietigd.


O Talib Al-‘Ilm: Weet dat het belangrijkste vereiste en het meest verplichte van de verplichtingen (Wajibat), Tawheed is. Dus maak dat het middel van jouw zorgen; en leer het in kennis (‘Ilm), daad (‘Amal), en roep ernaar (Da’wah) – want zeker het was het middel van zorg voor de Da’wah van jouw voorbeeldige meester Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem).


O Talib Al-‘Ilm: Wees waarheidsgetrouw oprecht met jouw broeders van onder de mede Tulab (zoekers van kennis). Want waarlijk, ik heb enkele mensen van onder de kenniszoekers gezien – en leugens zijn hun constante eigenschap en ze staan bekend om hun dubbele gezichten... We hebben hen ons zien ontmoeten met een gezicht en vervolgens ontmoetten ze anderen met een ander gezicht; ze zullen een woord tegen jou zeggen, en ze zullen jouw broeders een verschillend woord zeggen, ze zullen het hier bevestigen, en het daar verwerpen... Pas dus op voor deze mensen, zit niet met hen noch ga met hen om – want waarlijk, jouw metgezel beïnvloedt jou.


O Talib Al-‘Ilm: De velden van Jihad hebben behoefte aan jou, en de militaire trainingskampen zoeken naar jou – dus waar ben jij wanneer het erop aankomt om de zwakken en onderdrukten te helpen?


O Talib Al-‘Ilm: Voorwaar degenen die om jou heen zijn, kijken naar jou als een voorbeeld (rolmodel) voor hen – laat dus jouw relatie met hen niet een belemmering voor hen worden (vanwege het achterlaten van deelname of assisteren in de Jihad).


O Talib Al-‘Ilm: Pas op voor het proberen om excuses te gebruiken welke niet eens geaccepteerd werden van de Metgezellen van Mohammed (vrede en zegeningen zij met hem) – en wees helder en oprecht met jezelf – want waarlijk Allah, ziet jou en Hij kent alle verborgen geheimen.


O Talib Al-‘Ilm: Wat doe je met de uitspraak van Allah (Geprezen en Verheven is Hij):


يَا أَيُّهَ& #1575; الَّذِي& #1606;َ آمَنُو&#157 5; مَا لَكُمْ إِذَا قِيلَ لَكُمْ انفِرُو& #1575; فِي سَبِيل&#161 6; اللَّه&#161 6; اثَّاقَ& #1604;ْتُمْ إِلَى الأَرْض& #1616; أَرَضِي& #1578;ُمْ بِالْحَ& #1610;َاةِ

الدُّنْ& #1610;َا مِنْ الآخِرَ& #1577;ِ فَمَا مَتَاع&#161 5; الْحَيَ& #1575;ةِ الدُّنْ& #1610;َا فِي الآخِرَ& #1577;ِ إِلاَّ قَلِيل&#161 2; إِلاَّ تَنفِرُ& #1608;ا يُعَذِّ& #1576;ْكُمْ عَذَابا& #1611; أَلِيما& #1611;

وَيَسْت& #1614;بْدِلْ قَوْما&#161 1; غَيْرَك& #1615;مْ وَلا تَضُرُّ& #1608;هُ شَيْئا&#161 1; وَاللَّ& #1607;ُ عَلَىَ كُُلِّ شَيْءٍ قَدِير&#161 2; [/SIZE]


“O jullie die geloven, wat is er met jullie dat wanneer er tot jullie wordt gezegd: “Rukt uit op de Weg van Allah,” jullie dan bezwaard op de grond zakken? Hebben jullie dan meer behagen aan het wereldse leven dan aan het Hiernamaals? En de genieting van het wereldse leven is slechts kort in vergelijking tot het Hiernamaals.”6)


En Hij beval:


[SIZE="4"]انفِرُو& #1575; خِفَافا& #1611; وَثِقَا& #1604;اً وَجَاهِ& #1583;ُوا بِأَمْو& #1614;الِكُم&# 1618; وَأَنفُ& #1587;ِكُمْ فِي سَبِيل&#161 6; اللَّه&#161 6; ذَلِكُم& #1618; خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنتُم&#161 8; تَعْلَم& #1615;ونَ [/SIZE]


“Rukt uit, licht of zwaar, en strijdt met jullie bezittingen en jullie levens op de Weg van Allah, dat is beter voor jullie, als jullie het weten.” 7)



O Talib Al-Ilm: Weet dat moed een enorme plicht is op degenen die kennis leren – wees dus moedig en spreek de waarheid uit, en sluit geen compromis met niemand. En weet – Moge Allah jou beschermen tegen het kwaad – dat slechts het verbergen van de waarheid, en erover stil te zijn; iets is waar Allah voor gewaarschuwd heeft met dreigingen van Goddelijke Bestraffing. Eerder heeft hij hen 8) vervloekt – en er is geen macht noch kracht behalve met (de toestemming) van Allah. Als dit dus de zaak is (betreffende degenen die alleen de waarheid verbergen, door stil te zijn), wat dan over degenen die eigenlijk spreken met bedrog?


En ik herinner jou aan de uitspraak van Allah (de Allerhoogste):

[SIZE="4"]وَإِذْ أَخَذَ اللَّه&#161 5; مِيثَاق& #1614; الَّذِي& #1606;َ أُوتُو&#157 5; الْكِتَ& #1575;بَ لَتُبَي& #1617;ِنُنَّ&# 1607;ُ لِلنَّا& #1587;ِ وَلا تَكْتُم& #1615;ونَهُ فَنَبَذ& #1615;وهُ وَرَاء&#161 4; ظُهُورِ& #1607;ِمْ

وَاشْتَ& #1585;َوْا بِهِ ثَمَنا&#161 1; قَلِيلا& #1611; فَبِئْس& #1614; مَا يَشْتَر& #1615;ونَ

“En (gedenkt) toen Allah een verbond met degenen die de Schrift gegeven waren sloot: “Opdat jullie het (de Schrift) aan de mensen duidelijk zouden maken en opdat jullie het niet zouden verbergen.” Toen wierpen zij het achter hun ruggen weg en zij ruilden het in voor een geringe prijs. En het as een slechte ruil die zij maakten.” 9)


En werkelijk, we hebben mensen gezien waaraan Allah kennis en verstand geschonken heeft, maar indien vingers naar hen wijzen, lijden ze aan lafheid, zwakheid en vrees. Maar, welk voordeel kan kennis brengen, als er niet naar gehandeld wordt? En inderdaad, deze (marionettengeleerden) hebben vele mensen misleidt; en waarheidsgetrouw was de uitspraak van de Boodschapper (vrede en zegeningen zij met hem) toen hij had gezegd: “Ik vrees niet voor mijn Ummah met betrekking tot niets, behalve de misleidende Imams (leiders).” 10)

17-10-2006, 22:49
O Talib Al-‘Ilm: Pas op voor het gaan naar de Salatin (dwz. Sultans, koningen, heersers, etc.), want het is authentiek verhaald door onze Profeet (vrede en zegeningen zij met hem), dat hij zei, “Eenieder die naar de Sultan gaat, hij zal (zeker) in fitnah (beproevingen en rampspoeden) zijn.” 11)


Wat is dus jouw hoop - O zoeker van Kennis – met deze Tawagheet die de mensheid arrogant tiranniseert en onderworpen heeft door dwang, het uitwissen van de Sharee’ah van Allah, en het helpen van de Christenen overal, tegen de moslims, en te regeren op de nekken van de moslims door wetten te gebruiken die door de mens gemaakt zijn en door de Hudud (Goddelijke straffen) af te schaffen… en vele andere daden van afvalligheid en ketterij. Pas dus op voor hen, en pas op voor elke regeringsrabbijn of monnik die met hen zit – degenen die hun kennis geschonden hebben door het steunen en te zitten met de vijanden van Allah. Neen, zij hebben zelfs met hen deelgenomen in het vervalsen van de ware realiteiten, de massa’s te misleiden en de leugens te verfraaien.


O Talib Al-Ilm: Wees niet één van degenen die de Shabab (jongeren) beschuldigen (of het nou is in studiekringen, onderboekingen, bijeenkomsten, of in klassen), en het gevoelloos maken van de gedachten van de Shabab. En hiermee ervoor zorgen dat zij niet gaan om de Jihad op de Weg van Allah uit te voeren of zodat zij niet eens een woord van waarheid mogen zeggen, vanwege een of andere reden. Of zodat zij niet tegen de tiran, “O tiran” zullen roepen – of tegen de Kafir, “O Kafir” zullen zeggen.


En ik adviseer jou oprecht – indien jij één van degenen bent die in (een positie van) verantwoordelijkheid over de Shabab is – (Weet dat) jij de Gelovigen moet aansporen om te vechten, hetzij hier (in het Arabische Schiereiland) of daar (Iraq, Pakistan, Afghanistan, Chechnya, Indonesië, Amerika, etc.), of openlijk de Millah (Geloof) te verklaren en de redenen uit te leggen... Anders, maak plaats voor de anderen dan jij (die geschikt zijn voor de verantwoordelijkheid), en wees niet onbewust één van de deserteuren.


En bij Allah, dat jij sterft terwijl je alleen verantwoordelijk bent voor jouw eigen ziel is beter voor jou dan dat je doodgaat terwijl je verantwoordelijk bent in aanwezigheid van Allah voor het laten dwalen van de Shabab van Islam en hen te hinderen van de Jihad – en er is geen macht noch kracht behalve met (de Toestemming) van Allah.


En ik herinner je aan de houding van jouw voorbeeldige meester, Muhammad (vrede en zegeningen zij met hem), toen hij de Tawaf (omheen lopen) rond de Ka'bah aan het uitvoeren was en hij helemaal alleen en zwak was. Toen zij (de Mushrikeen) hem uitscholden, en kleineerde – zei hij tegen hen, “O mensen van Quraysh! Hoor dit: “Bij Degene in Wiens Hand de Ziel van Muhammad is – Ik ben naar jullie gekomen om jullie te slachten.” En de gehele gebeurtenis werd overgeleverd door Imam Ahmad in zijn Musnad. 12)


O Talib Al-Ilm: Ik zeg dit tegen jou met korte woorden – Indien jij jouw Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) zou volgen in elke zaak, en je zou uitspreken met de waarheid, dan zul jij spoedig getest worden met moeilijkheden. En Ibtila' (testen, beproevingen, moeilijkheden, lijdingen, etc.) is volgens het niveau van Imaan – zoals de Boodschapper van Allah ons over geinformeerd heeft 13); en zoals Allah (Geprezen zij Hij) gezegd heeft:


أَحَسِب& #1614; النَّاس& #1615; أَنْ يُتْرَك& #1615;وا أَنْ يَقُولُ& #1608;ا آمَنَّ&#157 5; وَهُمْ لا يُفْتَن& #1615;ونَ


“Dachten de mensen dat zij met rust gelaten worden, als zij zeggen: “Wij geloven,” en dat zij niet op de proef gesteld worden?” 14)


Weet, dat wanneer de tijd komt (om getest te worden door middel van rampspoeden en beproevingen), dat andere studenten van kennis tegen jou zullen waarschuwen, en zo zullen de rabbijnen en monniken van de regimes (ook tegen jou waarschuwen), en jij zult worden verlaten, en je zult worden uitgescholden en gekleineerd, en er zal gezegd worden betreffende jou dat je één van de Khawarij bent – en vele van zulke beschuldigingen welke uitgebracht worden tegen de onderworpe en onderdrukte predikers van Tawheed. Heb dus Sabr ( geduld), voorwaar, zo komt met de moeilijkheid de verlichting, voorwaar, met de moeilijkheid komt de verlichting15)


O Talib Al-Ilm: Pas op voor degenen die prediken naar coëxistentie met de kuffar. Pas op voor die zelfverslagen verraders. Pas op voor hen, en laat je niet bedriegen door hun met honing beslagen woorden, welke dodelijke gif verbergen, en laat je niet misleiden door hun lessen en degenen die het bijwonen. Pas op voor hen, want waarlijk, het laatste wat gezegd kan worden over hun toestand is dat we hen zouden moeten behandelen als ketters (Ahl Al-Bidah). En onze As-Salaf As-Salih (vrome voorgangers) hebben ons gewaarschuwd tegen de ketters; als voorbeeld, kijk naar “Kitab Al-Bida” door Ibn Wadh'dhah.


O Talib Al-Ilm: Kijk altijd in het Boek van onze Heer, en in de Sunnah van onze Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) – denk over hen beiden grondig na; want voorwaar, die twee omvatten veel goeds.


O Talib Al-Ilm: Wees vurig om Masa'il (kwesties behorend tot de Deen) te bespreken, wisselen, bestuderen, overleggen, leren, discusseren en te debatteren met jouw broeders – want waarlijk, Rusukh (stevige begrijping, diepgewortelde kennis) van de Masa'il komt niet, behalve door discussies en conversaties.


O Talib Al-Ilm: Laat er een tijd zijn waarin jij alleen kunt zijn met jouw Heer, en leer Zijn Woorden, en roep vurig naar Hem, en houdt je zelf bescheiden voor Hem – want zeker, Dua (smeekbede, roepen naar Allah en Hem vragen) is één van de grootste vormen van Ibaadah, zoals authentiek verhaald is door de Boodschapper (vrede en zegeningen zij met hem), “Ad-Dua, dat is Ibadah.” 16)


O Talib Al-Ilm: Pas op voor de kwaadaardige “Ulama”, en pas op voor het associëren met hen en hun studiekringen – want waarlijk, zij zijn Mensen van Kwaad en Dwaling, die de Moslims verwardheid hebben veroorzaakt met betrekking tot hun eigen Godsdienst. En ze hebben massa's op het slechte pad gebracht, en ze hebben met de heersers deelgenomen in het verkopen van de landen van de moslims, inclusief hun heilige landen (Makkah, Medinah, en Al-Quds).


Hier is Al-Quds (Aka “Jeruzalem&rdquo, al meer dan 50 jaar in de klauwen van de joden – maar wat hebben de Ulama van de Sultans gedaan (om het terug te geven aan de Moslims)? Al die committees, welke “Hay'at Kibar Al-Ulama ( De raad van senior geleerden) en 'Al-Lajnah Ad-Da'imah” ( Het Permanente Committee) genoemd worden... Wie heeft deze gecreeërd? En wie koos haar leden? Wie heeft hen genomineerd? Natuurlijk, het (dwz het antwoord) zijn de bedrieglijke heersers.


O Talib Al-Ilm: Deze Ulama waarvan de meeste van de Shabab zich aan vasthouden, onder hen zijn zij die duidelijk verklaren en zeggen dat er geen vijandschap tussen de moslims en anderen zou moeten zijn. En sommige Ulama zijn naar de landen van de Christenen gegaan in bevel om parlementen samen te brengen', en ze werden begroet en verwelkomd door de prostitues van Europa, alsof er niets gebeurdde. En enkele anderen zeggen, 'als alle mensen naar Jihad gingen, wie blijft er dan achter voor zaken in winkelcentra's, .. en een andere tracht te praten boven Allah (Geprezen en Hoog is Hij), zeggend, degenen die gedood worden in Afghanistan, zonder dat de Wali Al-Khamr hem toestemming gaf (om te vechten), hij geen Shahid (martelaar) kan zijn.”En hun hoofd, hun leider, zegt, 'De Amerikanen zijn onschuldige mensen, '... en toch zegt een andere, 'bloed doneren aan de Amerikanen is toegestaan', ... en er zijn vele, vele, vele van zulke kwesties en voorbeelden. En dan zijn er anderen die tegen elkaar racen om hun foto's naast de Tawagheet te hebben genomen, elke week.


En inderdaad, we hebben deze mensen en hun senior broeders benadert, en we hebben hen oprecht geadviseerd, en met hem vergadert en gediscussieert – en het resultaat was van geen voordeel, en er is geen macht noch kracht, behalve met (de Toestemming) van Allah.


Aldus O Talib Al-Ilm: Ik vraag jou Bij Allah – is dit zogenaamd de toestand van de prestige Ulama van Islam? Of is dit de toestand van de Tawaghit's marionetten en de Heersers' schoenenlikkers?!



En in conclusie: vraag ik Allah (Geprezen en Verheven is Hij) om benefiet te veroorzaken aan de lezer van deze woorden, en het acceptatie te geven in het land. En ik vraag Hem (Geprezen zij Hij) om jou te voorzien van Basirah (duidelijke zichtheid, wijsheid) en de mogelijkheid om erna te handelen en jou te zegenen waar je ook bent, en jou één te maken van degenen die het woord van Waarheid spreken.


En in slot: vraag ik Allah (Meest Verheven) voor de Shahadah (martelaarschap) op Zijn Weg, zodat Hij daardoor tevreden is met ons, en vanwege dat naar ons lacht – Waarlijk, Hij is de Alhorende, de Beantwoorder, en de Grootmoedige, de Edele.


En onze laatste smeekbede is dat alle dank aan Allah behoort, de Heer der Werelden.


Getranscribeerd op donderdagavond, Laylat Al-Jumu'ah de 28ste van de maand Rajab, 1424 jaar na Al-Hijrah
(overeenkomend met 25 September 2003)


“Aboe Abdir-Rahman Al-Athari” x


x (Gedood op de 17de van Thul-Qidah, 1425 H, terwijl hij streefde om de Mushrikeen te verdrijven van het Arabische Schiereiland; overeenkomend met woensdag, 29 December 2004)

19-10-2006, 18:32
Kijk hier http://www.tibyanpubs.tk/

Ameen.

20-10-2006, 21:52


Jazaak Allahoe Ghairan Ukthi

13-01-2007, 12:59
up bi idnie ALlaah ta'ala!

wa'alaikom asalaam warahmatu Allaahi wabarakatuhu