Bekijk volle/desktop versie : Wie begrijpt dit en kan het uitleggen



14-10-2006, 14:34
Als Sporting Charleroi de zaak Oulmers wint kan dit wel eens het "einde betekenen van het interlandvoetbal", waarschuwde de Europese Voetbalfederatie UEFA vrijdag.

Het bestuur van Charleroi stapte naar het Europees Hof van Justitie om van de Wereldvoetbalbond FIFA 616.000 euro schadevergoeding en interesten te eisen voor de blessure die zijn speler Abdelmajid Oulmers opliep tijdens een vriendschappelijke wedstrijd met de nationale ploeg van Marokko op 17 november 2004.

Als de club zijn slag thuis haalt, "kan dit wel eens het einde betekenen van het interlandvoetbal voor alle federaties, behalve de vijf grote", zei de woordvoerder van de UEFA, William Gaillard, in een interview met de BBC. "Op die manier zal het WK enkel gespeeld worden met ploegen als Spanje, Duitsland, Italië, Frankrijk en Engeland. De Braziliaanse federatie heeft helemaal niet de middelen om al was het maar een vijfde van zijn spelers te betalen."

"De voorzitter van de Ierse voetbalbond verklaarde onlangs dat indien er betaald moest worden om vedetten in de nationale ploeg te hebben, Robbie Keane nooit meer voor Ierland zou spelen", aldus de UEFA-woordvoerder.

Gaillard zei "het probleem te hebben aangekaart bij kenners van zowel het Braziliaanse, het Scandinavische als het Oost-Europese voetbal, en dat blijkt dat topspelers niet langer voor de nationale ploeg zouden kunnen spelen omwille van de mogelijke financiële risico's".

Charleroi wordt in de zaak gesteund door de G-14, de organisatie van 18 rijkste Europese voetbalclubs. bvb

14-10-2006, 14:50


De clubs zijn het beu om spelers af te moeten staan voor interlands maar geen vergoeding te krijgen als de spelers geblesseerd terug komen...nu word er gekeken of ze de FIFA aansprakelijk kunnen houden voor blessures...en mocht dat lukken dan gaat de FIFA dat weer eisen van desbeterffende voetbalbond en dan gaan uiteindelijk de kleinere landen op safe spelen door hun toppers die enorm veel geld kunnen gaan kosten niet meer uitnodigen..omdat als zij geblesseerd zouden raken het onbetaalbaar zou zijn voor de bonden...maar zo ver is het nog lang niet...ik denk dat de FIFA nu gewoon druk wil leggen op de clubs door met deze waarschuwing te komen....

Ik hoop dat het zo iets duidelijker is voor jou

14-10-2006, 14:52
ay thnx

Check je hoekje

14-10-2006, 14:54

Citaat door Karim00:
ay thnx

Check je hoekje