Bekijk volle/desktop versie : Buschauffeurs staken na nieuw geval van agressie



02-10-2006, 21:44

Citaat:
Brusselse buschauffeurs staken na nieuw geval van agressie

Een aantal buschauffeurs van de Brusselse openbare vervoersmaatschappij MIVB is sinds maandag omstreeks 17 uur spontaan in staking. De reden is een aanval op een van de chauffeurs maandagnamiddag. De impact van de staking blijft voorlopig beperkt. Dat meldt de MIVB.

Een deel van de buschauffeurs van stelplaats Jacques Brel in Anderlecht staken. Het zou gaan om een vijftiental chauffeurs. De buslijn 89 ondervindt het meeste hinder van de staking. Ook de buslijnen 13, 14, 20, 46, 47, 48, 49, 50, 63, 75, 78, 84, 85 en 87 zijn getroffen door de staking. Volgens Jean-Pierre Alvin van de MIVB zijn de gevolgen op die trajecten echter nauwelijks voelbaar.

Klap in gezicht
De aanleiding voor de spontane staking is een incident dat maandag omstreeks 15.50 uur plaatsvond op lijn 89. In Molenbeek kreeg een buschauffeur een klap in het gezicht. De man raakte slechts lichtgewond. Hij activeerde zijn stil alarm en liet zijn passagiers vlak voor de stelplaats afstappen. Toen de chauffeur zijn relaas deed in de stelplaats, brak de staking uit.

Vorige week maandag ging een deel van de trambestuurders van MIVB ook al spontaan een hele dag in staking. De actievoerders protesteerden toen ook tegen het geweld tegen chauffeurs. Aanleiding waren twee incidenten met bestuurders van voertuigen van de MIVB. (belga/hln)
http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_268794.html?wt.bron=homeArt3

Die mensen kunnen blijven staken daar..