Bekijk volle/desktop versie : kipkerrie



30-09-2006, 17:07
wie heeft het recept voor kipkerrie.
alvast bedankt dames

30-09-2006, 17:36


Is echt simpel....je haalt kipfilet en kruid dat met zout en kipkerrie kruiden van de surinaamse winkel. Dat bak je gewoon op. Verder snij je kleine dunne plakjes kokkommer en dat zet je in een bak azijn met zout en een beetje chinese suiker. Je koop verse broodjes en eventueel sambal erbij...jammie

30-09-2006, 20:02
1 kip (± 1 kg.)
azijn
4 grote aardappelen
2 eetl. massala
4 teentjes knoflook
½ tomaat
1 ui
1 takje selderij
1 verse peper
zout
zwarte peper
5 eetl. olie.


De kip in stukken hakken en wassen met azijn. Afspoelen en afdrogen. Olie in de pan doen, hierin de fijngewreven ui en knoflook, de massala en in stukken gesneden peper fruiten. Daarna de stukken kip erbij doen en blijven omscheppen totdat alle kip door de massala is geroerd. De aardappelen schillen en in stukken snijden, deze bij de kip voegen. Daarna de in stukjes gesneden tomaat bijvoegen. Deksel op de pan doen en de kip laten smoren. Na 10 min. een ½ glas water toevoegen, de selderij, peper en het zout en de kip nu stoven. De kip nog 20 min. stoven.

Eten met witte rijst.